Un artist a folosit Inteligenta Artificiala pentru a dezvalui cum ar arata personajele din South Park daca ar fi persoane reale intr-un sitcom.
Inteligenta Artificiala reuseste tot mai des sa interpreteze lumea in moduri care erau imposibile pana acum. Un exemplu interesant in acest sens vine prin imaginile create cu personajele din serialul animat South Park in care acestea sunt imaginate ca oameni reali.
Imaginile care au starnit controverse in randul fanilor South Park au fost create cu ajutorul Inteligentei Artificiale de catre un artist berlinez care lucreaza sub pseudonimul “demonflyingfox”.
Utilizand tehnologia deepfake, artistul i-a ilustrat pe Eric Cartman, Kyle Broflovski, Stan Marsh si Kenny McCormick daca ar fi interpretati de actori reali, pe platourile de filmare ale unui sitcom inceput din anii ’80 care se afla la cel de-al 27-lea sezon.
Termenul deepfake reprezinta fotografii si videoclipuri care au fost manipulate sau modificate digital cu ajutorul inteligentei artificiale sau prin intermediul unor softwareuri programate pe invatara automata.
Primele reactii ale fanilor South Park de pe retelele de socializare au observat un aspect mai putin vizibil in animatii: personajele deepfake arata deopotriva tinere si batrane. Este o observatie interesanta care ar putea explica de ce majoritatea fanilor seriei sunt adulti in toata firea, personajele avand un aspect care aminteste de copilarie si o mentalitate potrivita unui om trecut prin viata.
De asemenea, artistul a creat imagini cu personaje precum domnul Mackey, rostind celebrul sau dialog „drogurile sunt rele”, precum si pe tatal lui Stan, Randy Marsh, pe Timmy Burch, elev in clasa a patra, si pe domnul Garrison. Mai jos puteti urmari videoclipul in cauza.
Anul trecut, o companie americana a creat un instrument de inteligenta artificiala care le-ar permite utilizatorilor sa isi creeze propriile episoade din South Park.
Compania americana de tehnologie Fable Simulation a declarat ca instrumentul AI Showrunner are nevoie de un singur mesaj sau de 1-2 fraze pentru a genera un nou episod din South Park – inclusiv crearea unui personaj original bazat pe vocea si aspectul utilizatorului care detine softwareul.
Edward Saatchi, om de afaceri britanic si director executiv Fable, a declarat pentru GamesBeat ca instrumentul a fost creat in scopul cercetarii si nu va fi facut public momentan, deoarece “nu vrem sa profitam de pe urma lui”.
Producatorii South Park au observat aceste incercari si au lansat anul trecut un episod in care satirizeaza inteligenta artificiala.
Cel de-al 26-lea sezon din South Park atinge cateva subiecte importante, inclusiv ascensiunea Inteligentei Artificiale, pe care o abordeaza intr-un mod in care numai acest serial o poate face.
Este vorba despre „Deep Learning”, cel de-al patrulea episod al sezonului 26 care incepe cu fetele de la South Park Elementary lesinand in fata mesajelor lui Bebe de la iubitul ei Clyde, pe care le gasesc foarte dragute si romantice.
Wendy se simte suparata ca Stan, iubitul ei, ii raspunde la mesaje doar cu un emoji sec. Stan, simtindu-se prost ca prietena lui crede ca nu-i pasa de ea, ii cere sfatul lui Clyde. Clyde ii vorbeste despre ChatGPT, un chatbot bazat pe Inteligenta Artificiala care poate genera orice mesaj pentru utilizator, si ii marturiseste ca mesajele trimise lui Bebe sunt generate si copiate de catre software, fara vreo implicare din partea lui. Ulterior, Stan incepe sa faca acelasi lucru, un lucru care ii aduce mare bucurie lui Wendy.
Fiind mereu implicat in cele mai aprinse controverse, South Park nu s-a limitat la a comenta pe marginea acestui subiect. In schimb producatorii au facut un experiment interesant. Au prezentat modul in care Inteligenta Artificiala poate servi drept instrument util si inutil in acelasi timp, subliniind implicatiile etice. Mai apoi au satirizat intregul continut generat de Inteligenta Artificiala (IA), folosind insusi softwareul de IA pentru a genera episodului respectiv. Rezultatul este o animatie absurda si amuzanta care demonstreaza limitarile softwareului si lipsa de logica umana pe care o are momentan (se asteapta ca, pe masura ce programele vor invata sa imite cat mai bine logica umana, rezultatele sa fie mult mai bune).
Pe genericul episodului Deep Learning, scenaristii sunt creditati ca fiind Trey Parker, unul dintre creatorii serialului, si ChatGPT. In timp ce Parker a scris o mare parte a scenariului, chatbotul a scris in intregime secventa finala a povestii, ceea ce face finalul sa para gol, robotic si lipsit de sens, rezumand perfect conotatiile utilizarii Inteligentei Artificiale.
De asemenea, pe generic se mentioneaza ca unele dintre vocile din episod au fost generate de Inteligenta Artificiala, cu ajutorul unui generator “text to speech”, ceea ce contribuie, de asemenea, la atmosfera robotica si deloc simpatica a episodului.