Skip to content

Tim Burton va regiza un remake dupa „Attack of the Fifty Foot Woman” din 1958. „Ceea ce aveti special in Romania e calitatea oamenilor” spunea Burton intr-un interviu exclusiv pentru urban.ro

Cineastul american Tim Burton va semna un remake al filmului “Attack of the 50 Foot Woman” din 1958. Studiourile Warner Bros. au anuntat ca Burton va colabora cu scenarista Gillian Flynn pentru a adapta povestea pentru vremurile actuale. 

Flynn este autoarea romanului “Gone Girl” care a fost vandut in peste 16 milioane de exemplare si adaptat in filmul cu acelasi nume regizat de David Fincher in 2014, nominalizat la Oscar si Globurile de Aur. De asemenea, ea a transformat romanul „Sharp Objects”, intr-o miniserie HBO cu acelasi nume, cu Amy Adams in rolul principal, si a fost showrunner la serialul Utopia, care a durat un sezon pe Prime Video in 2020.

Recent, Flynn a confirmat ca va adapta cartea Dark Places intr-un serial pentru HBO. Acest anunt vine la aproape un deceniu dupa ce romanul a fost ecranizat intr-un film cu Charlize Theron, Nicholas Hoult si Chloë Grace Moretz.

Povestea din “Attack of the 50 Foot Woman” prezinta o femeie bogata care se devina uriasa dupa o intalnire cu un extraterestru si se razbuna pe sotul ei infidel.

Creata in 1958 pe un buget de 80.000 de dolari, pelicula originala a fost regizata de Nathan J.Huran pe un scenariu de Mark Hanna si i-a avut in distributie pe Allison Hayer, William Hudson si Yvette Vickers. A fost o productie independenta, inspirata din alte filme science fiction din anii 1950 precum The Amazing Colossal Man, War of the Colossal Beast si The Incredible Shrinkin Man.

In cazul productiei pe care o va regiza Tim Burton, va fi vorba de un buget mult mai mare, cu siguranta se va miza pe decoruri spectaculoase si pe o distributie formata din staruri de cinema, asa cum se intampla in toate filmele cineastului. 

Proiectul il reuneste pe Burton cu Warner Bros. alaturi de care lucreaza in prezent la continuarea filmului sau din 1988 “Beetlejuice”. 

In weekend, Warner Bros. a anuntat pe retelele de socializare data de lansare a filmului Beetlejuice 2 si titlul complet al peliculei. Se va numi “Beetlejuice Beetlejuice” — cu referire la celebra fraza care atrage aparitia lui Beetlejuice — si va intra in cinematografele din intreaga lume pe 6 septembrie 2024.

Continuarea Beetlejuice aduce inapoi distributia originala, formata din Michael Keaton, Winona Ryder si Catherine O’Hara. Alaturi de ei ii veti vedea pe Jenna Ortega, Willem Dafoe, Monica Bellucci si Justin Theroux alaturandu-se distributiei. Filmul este regizat si produs de Burton, alaturi de compania Plan a lui Brad Pitt.

In cazul Jennei Ortega, Burton a cooptat-o in proiect dupa ce au lucrat impreuna la hitul urias “Wednesday” de pe Netflix. In ceea ce o priveste pe Monica Bellucci, pe langa faptul ca este o actrita minunata, se iubeste cu Burton din octombrie 2022. Personalitatea artistica a lui Burton si viata lui personala au fost mereu imbinate. 

In anii ’90 a fost intr-o relatie cu Lisa Marie pe care a distribuit-o in Sleepy Hollow, Ed Wood si Mars Attack!. In anii 2000 s-a iubit cu Helena Bonham Carter pe care a cunoscut-o la filmarile Planet of the Apes si a distribuit-o in majoritatea proiectelor sale ulterioare – Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory, Sweeney Todd, Corpse Bride, Alice in Wonderland, Dark Shadows si Dumbo.

Pana acum nu se cunosc detalii despre povestea din Beetlejuice 2 insa presa americana a speculat ca Jenna Ortega o va intruchipa pe fiica personajului jucat de Winona Ryder in filmul original, iar Dafoe va fi un politist din lumea interlopa. Al Gough si Miles Millar, care au lucrat cu Ortega si Burton la “Wednesday”, se ocupa si de scenariul acestei continuari.

In luna septembrie a anului trecut, Burton a declarat pentru The Independent ca Beetlejuice 2 l-a facut sa se indragosteasca din nou de filme: „Imi este greu sa ma uit la filme dupa aceea, pentru ca inca mai simt toate emotiile traite din timpul filmairlor. Nu ma eliberez de ele. Dar ma bucur de toti oamenii cu care am lucrat. La Beetlejuice 2, mi-a placut foarte mult. Am incercat sa dau la o parte ambalajul si sa ma intorc la elementele de baza ale lucrului cu oameni buni, actori si papusi. A fost un fel de intoarcere la motivul pentru care mi-a placut sa fac filme”.

Intre timp, Burton va lucra si la sezonul 2 din Wednesday. Inainte de lansarea primului sezon al seriei, cineastul a acordat un interviu exclusiv urban.ro in care a declarat ca i-a placut contactul cu Romania si cultura locala: “Insist si spun ca ceea ce aveti special in Romania e calitatea oamenilor. Sigur, aveti alta cultura, alta energie, dar dincolo de asta sunt mari artisti si mari profesionisti acolo. Sculptori, pictori, scenografi, actori. Asta e amintirea pe care o pastrez despre Romania.”

Citește în continuare