Skip to content

James Cameron a dezvaluit ca lucreaza deja la filmele Avatar 6 si 7 si se gandeste sa se retraga ca regizor al francizei. Avatar 3 va fi lansat in 2025.

James Cameron a dezvaluit ca are deja planuri pentru filmele Avatar 6 si 7. Dupa succesul colosal al productiei Avatar 2, celebrul cineast american se gandeste deja sa continue franciza cel putin inca un deceniu.

Intr-un interviu acordat revistei People la Premiile Saturn desfasurate duminica seara la Los Angeles, regizorul, in varsta de 69 de ani, a vorbit deschis despre continuarile aflate in lucru si retragerea sa din cadrul francizei pe care a creat-o.

“Avem toate scenariile scrise pana la filmul al cincilea, iar eu am idei pentru sase si sapte, desi probabil ca voi preda stafeta in acel moment. Adica, mortalitatea ne prinde pe toti din urma. Ce vreau sa spun este ca ne bucuram de ceea ce facem. Ne place la nebunie. Avem ocazia sa lucram cu oameni grozavi.”, a declarat Cameron.

Cameron — care a fost onorat cu patru premii la ceremonia Saturn Awards 2024, inclusiv pentru cea mai buna regie de film — a vorbit, de asemenea, despre cum isi doreste ca Avatar sa fie o franciza precum Star Wars si Star Trek.

„Star Trek, Star Wars, francizele care au construit noi lumi, au existat inca de cand eram copil, acestea au fost sursele mele de inspiratie. Si, asa cum spuneam acolo, suntem inca un univers tanar. Avem doar doua filme, suntem la jumatatea celui de-al treilea chiar acum, Pentru a avea un astfel de impact cultural in timp, trebuie sa iti pui toata inima si energia in el.”, a spus Cameron.

Cel de-al treilea film Avatar este asteptat sa ajunga in cinematografe in 2025, urmand ca Avatar 4 sa apara in 2029 si Avatar 5 in 2031. 

Cameron a adaugat ca „Oamenii ne intreaba mereu: „Deci, de ce ati continuat sa lucrati in acelasi univers…” De ce a continuat Lucas sa lucreze in acelasi univers? De ce a continuat Roddenberry sa lucreze in acelasi spatiu? Pentru ca atunci cand te conectezi cu oamenii, de ce ai risipi asta? De ce sa o iei de la capat cu altceva care s-ar putea sa nu te conecteze?”.

Cineastul sustine ca succesul filmelor — Avatar 1 si Avatar 2 ocupa locurile 1, respectiv 3, in clasamentul peliculelor cu cele mai mari incasari din istoria box-officeului — dovedeste ca „oamenii sunt in mod innascut empatici. Ei isi doresc in mod innascut o legatura cu ceilalti. Ei isi doresc in mod innascut frumusetea. Si atat de multe filme science-fiction sunt distopice. Al nostru este de fapt distopic in mesajul sau, intr-o anumita masura, dar este despre frumusete, este despre legaturi, despre valori pozitive, iar acest lucru pare sa functioneze. Asadar, ce ne spune asta despre noi? Si ca fiinte umane la nivel global? Pentru ca filmele au succes pe toate pietele de pretutindeni. Deci cred ca asta ne da putere.”

Punctul de vedere al lui Cameron a fost sustinut si de producatorul Avatar, Jon Landau, care a adaugat ca “Mai sunt si alte povesti de spus. Adica, nu e ca si cum am incerca sa venim cu povesti. El are povestile si ne-am facut timp sa le expunem in toate cele patru continuari.”

In timp ce Avatar a fost lansat in 2009, Avatar: Calea apei a ajuns in cinematografe la finalul anului 2022 si a obtinut incasari de 2,3 miliarde de dolari la nivel mondial.

Desi nu exista prea multe informatii despre continuarile Avatar, Cameron a explicat intr-un interviu acordat anul trecut publicatiei The Hollywood Reporter ca “Avatar: Calea apei” face un salt in timp care este mult mai mare fata de ce ar fi asteptat publicul. Acelasi lucru se va intampla si cu filmul al treilea.

Cameron a lasat sa se inteleaga ca „Avatar 3” va introduce o rasa mai antagonista de Na’vi. Jon Landau, producatorul francizei, a declarat pentru revista Empire ca acel grup este poporul cenusa, descris de publicatie ca fiind „o rasa agresiva si vulcanica” de Na’vi al carei lider este Varang, interpretat de nepoata lui Charlie Chaplin, Oona Chaplin, care a fost si in „Game of Thrones”.

Filmele din seria Avatar pot fi urmarite in Romania pe platforma Disney+.

Citește în continuare