Cartile preferate ale artistilor: Catalina Mihai
In epoca fast forward, cei mai multi dintre noi cauta sa citeasca mai degraba rezumatul unei carti sau un articol recenzie care face o analiza a acesteia.
Pentru noi, urban.ro, timpul alocat cartilor inseamna sa-ti deschizi mintea si inima catre noi perspective, sa descoperi cu empatie si toleranta perspective noi ale subiectelor care te pasioneaza.
In acesta luna, avem un proiect special in care multi artisti vor povesti despre cartile lor preferate. Speram sa fie inspiratie pentru cat mai multi dintre cititori.
Intelegem ca stilul de viata este diferit pentru fiecare, la fel ca si timpul liber, de aceea incercam sa va recomandam si versiunile alternative de a descoperi cartile respective cu ajutorul aplicatiei voxa.ro. Acolo unde ele sunt si in versiune audio sau ebook, veti gasi link-ul de pe voxa.ro
Pentru primul ei film, Heidi, in regia lui Catalin Mitulescu, Catalina Mihai a fost nominalizata kla Premiile Gopo 2020 pentru cea mai buna actrita si pentru tanara speranta, castigand premiul pentru tanara speranta.
Ati mai vazut-o in Imaculat, filmul regizat de Monica Stan si George Chiper, dar si in serialul Mangalita (Antena 1).
A fost actrita a Teatrului de Stat din Constanta unde a debutat in rolul Dorine din „Tartuffe” si a realizat un foarte inspirat travesti in „Doi tineri din Verona”. O puteti vedea in fragmentul „Veni qua” din „Seaside Stories”, regia Radu Afrim.
Catalina Mihai a ales Muzeul Inocentei de Orhan Pamuk.
Orhan Pamuk, Muzeul inocentei un roman in care iubirea nu cere, doar tace cu o gentilete sfasietoare; un roman in care iubirea colectioneaza timp si timpul, la randul lui, mici 𝒏𝒊𝒎𝒊𝒄𝒖𝒓𝒊 numite – amintiri. Ca orice carte, ca orice lectura, si aceasta, la fel ca tot universul lui Orhan Pamuk, m-a ajutat in meserie in sensul in care orizontul imaginativ isi mai largeste inca un pic granitele inspre visare. Muzeul inocentei poate fi comparat cu brio cu un Romeo si Julieta din punct de vedere al unei iubirii care n-are ragazul de-a se sincroniza, pe un fundal, totusi, diferit: Istanbulul in cursul modernizarii, cultura in vremea tranzitiei.
*
Cartea a aparut la Editura Polirom.
Voxa ofera acces nelimitat la cele mai noi titluri de carti audio si e-books, cu un singur abonament lunar unic. Puteti descarca aplicatia pentru a testa gratuit primele 7 zile, direct pe telefonul dvs, aici
Voxa.ro este cel mai mare catalog de audiobooks in limba romana, cu peste 70 000 de titluri, locul in care descarcati titlurile si le ascultati oriunde si oricand, in plus aveti acces instant si nelimitat la intreg catalogul