Skip to content

60 de designeri de accesorii din 16 tari expun in weekend la Targul de bijuterie contemporana AUTOR. 

Peste 3000 de piese unicat de bijuterie contemporana, semnate de designeri din Romania si alte 16 tari, vor incanta publicul in weekend-ul 18 – 19 mai 2024, cu ocazia celei de-a 21-a editii a Targului international de bijuterie contemporana AUTOR, ce va avea loc la Ghica House, in Bucuresti.

Este un eveniment ideal pentru pasionatii de creatii spectaculoase, aflati in cautare de accesorii care  poarta amprenta artistica a designerului. Veti regasi bijuterii cu volume neobisnuite, care combina materiale pretioase cu materiale neconventionale precum ceramica, lemnul, textilele si inclusiv materiale reciclabile.

AUTOR este printre singurele targuri de bijuterie contemporana din Europa si totodata o platforma multimedia, care a reunit de-a lungul anilor peste 1000 de creatori din intreaga lume. 

Targul si platforma AUTOR au fost fondate in 2009 de artistul vizual Dan Piersinaru cu scopul de a-l transforma intr-un loc de intalnire al tuturor pasionatilor de bijuterie neconventionala si de a promova dialogul direct intre public si artisti. 

Publicul din Romania are din nou ocazia de a-i cunoaste personal pe 60 dintre cei mai talentati artisti bijutieri ai momentului din America de Nord si de Sud, Asia si Europa, a caror participare a fost atent selectata de un juriu compus din 5 specialisti recunoscuti in bijuteria contemporana la nivel international. 

Designerii participanti pot castiga si diverse premii ce le pot aduce oportunitati de pregatire in domeniul lor creativ, precum si de promovare la nivel international. Anul acesta, targul o va avea ca focus artist pe Ela Nord, castigatoarea AUTOR Awesome Award la editia din 2023.

Targul va avea si doua evenimente conexe: lansarea unei colectii capsula a designerului Cleopatra Cosulet, in spatiu creativ Doro 16, si vernisajul unei colectii de exceptie la Muzeul Literaturii Romane, semnata de artistii cehi Jana si Peter Machatov, premiati in trecut de AUTOR.

O alta noutate va fi un stand special de la care vor putea fi achizitionate bijuterii donate de designerii participanti. Cumparatorii vor putea contribui astfel la sustinerea AUTOR pentru Viitor, un proiect de educatie prin ateliere creative pentru copiii dintr-o comuna in judetul Brasov, ca initiativa de revitalizare a mestesugurilor din zona rurala si ca punct de intalnire al designului traditional cu cel contemporan. 

Editia anterioara a Targului AUTOR a primit vizita a peste 3000 de pasionati de bijuterie contemporana, confirmand un interes din ce in ce mai mare pentru evenimente ce imbina arta cu stiinta confectionarii bijuteriilor.  

Targul va fi deschis in weekend-ul 18 – 19 mai, in intervalul orar 10:00 – 20:00, la Ghica House din Centrul Vechi al Capitalei. Biletele pot fi achizitionate la pret redus de pe platforma Eventim sau cu pret intreg direct de la intrare. 

Citește în continuare