Muzeul de Arta Imersiva deschide o noua experienta educationala pentru copii si adulti care prezinta istoria celor mai spectaculosi dinozauri.
Muzeul de arta imersiva din Bucuresti lanseaza pe 16 mai un nou spectacol educational: „Dinozaurii – O calatorie imersiva in Lumea Preistorica”.
Show-ul reprezinta o incursiune in universul preistoric, ce cuprinde intreaga perioada mezozoica, Triasic, Jurasic si Cretacic, in care protagonistii sunt proiectati intr-un mod impresionant, pe o suprafata de 400 metri patrati, cu proiectii 360.
Este prima productie proprie pe care MINA o lanseaza intr-un nou spatiu media, “New Media Space”, realizat de o echipa ampla, formata din mai multe studiouri si specialisti care au animat dinozaurii intr-un mod realist.
In plus fata de spectacolul imersiv, MINA dezvaluie si o colectie speciala de tricouri cu realitate augmentata. Prin intermediul retelei de socializare Instagram, purtatorii acestor tricouri vor putea sa scaneze articolele vestimentare si sa asiste la o experienta audio vizuala fascinanta: dinozaurii prind viata in fata ochilor lor.
MINA a selectat patru specii de dinozauri pentru aceasta aventura neobisnuita: Triceratops, Brachiosaurus, Quetzalcoatlus si Tyrannosaurus Rex.
Experienta „Dinozaurii – O calatorie imersiva in Lumea Preistorica” este impartit in 4 capitole: „Trezirea”, „Explozia Vietii, „Adancurile Apelor” si „Regatul Preistoric” si prezinta peste 30 de specii de dinozauri si reptile marine diferite, de la Ihtiozaur, plesiosaurii si mozozauri, la bine cunoscutii T-rex, Triceratops, Diplodocus si Stegozaur si dinozaurii aviari, Pterodactil, Quetzalcoatlus si Arheopterix.
De asemenea, naratiunea prezinta dinozaurii si in rolul de parinti, aducand in scena momentul eclozarii unui pui, joaca acestora si tandretea din cadrul unei familii.
Durata spectacolului este de 23 de minute, iar pretul unui bilet este de 30 de lei pentru o persoana si 25 de lei pentru grupuri.
Din echipa numeroasa care a lucrat la noua experienta fac parte scenarista Anca Manolache de la VaNa Studio, Michael Mircea de la Noetic Studio, Valentin Mladin si XD, care au creat grafica 3D si mediile virtuale de exceptie. Animarea si riggingul personajelor principale au fost realizate cu de catre Alex Doiciu de la Emitter Studio, in timp ce Adrian Neacsu s-a ocupat de animarea si riggingul altor personaje.
Productia muzicala a fost asigurata de Andrei Stefanovici, compozitia muzicala, iar efectele sonore si montajul au fost realizate de Stefan Damian. Informatiile educationale ce sustin partea vizuala, disponibile in romana si engleza, sunt realizate de naratoarea Camelia Chenciu.
Colaborarea lor a adus in scena un spectacol pus in valoare prin proiectii ce vor avea loc atat pe tavan si podea, cat si pe peretii cu o inaltime de 5.5 metri.
Durata spectacolului este de 23 de minute, iar pretul unui bilet este de 30 de lei pentru o persoana si 25 de lei pentru grupuri. Pentru mai multe informatii si pentru achizitionarea biletelor, va rugam sa vizitati site-ul oficial al muzeului.