Skip to content

Au inceput filmarile pentru filmul Downton Abbey 3. Actorii care se alatura distributiei sunt Paul Giamatti, Joely Richardson si Alessandro Nivola.

Focus Features si Carnival Films au confirmat oficial un zvon care exista de cateva luni in presa britanica: filmarile lungmetrajului Downton Abbey 3. 

Dupa finalizarea fenomenului de televiziune creat de Julian Fellowes, franciza a lansat doua filme care s-au bucurat de mare succes. Cel mai recent a fost “Downton Abbey: A New Era” din 2022, in regia lui Simon Curtis. 

Desi nu se cunosc detalii despre noul film, se stie ca vor reveni toate personajele indragite, cu exceptia lui Contesei Violet — jucata intr-un mod memorabil de Maggie Smith ─ care a murit in filmul anterior. Producatorilor le va fi dificil sa continue povestea si sa aduca oamenii in cinematografe deoarece personajul lui Smith era cel mai iubit din Downton Abbey.

Paul Giamatti, Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale si Arty Froushan se alatura distributiei in noul film.

Giamatti, care a obtinut recent o nominalizare la Oscar in rolul unui profesor irascibil in „The Holdovers”, revine de fapt in universul Downton Abbey in rolul lui Harold Levinson, fratele Corei Grantham — jucata de Elizabeth McGovern —, rol pe care l-a jucat ca invitat special si in serialul TV care a fost difuzat din 2010 pana in 2015.

Momentan nu se stie ce roluri vor juca Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale si Arty Froushan insa producatorii au anuntat ca Dominic West va relua rolul lui Guy Dexter din cel de-al doilea film. Guy Dexter este un actor gay care il angajeaza pe majordomul Thomas pentru a-i fi partener de viata si asistent.

Printre creditele lui Richardson se numara „Nip/Tuck”, „101 Dalmatians” si „Red Sparrow”. Nivola a jucat recent in „The Many Saints of Newark” si va putea fi vazuta in „Kraven the Hunter” si „The Brutalist”. Beale, un celebru actor de teatru, a aparut in filme precum „The Death of Stalin” si „Thor: Love & Thunder”. Iar Froushan face parte din distributia filmelor „Carnival Row” si „House of the Dragon”.

Desi nu se cunosc detalii despre povestea scrisa de Julian Fellowes, este de asteptat sa fie o pelicula superba care va ilustra lumea aristocratiei engleze a anilor 1930. Costumele si decorurile vor fi cu siguranta spectaculoase iar Castelul Highclere va fi prezent din nou ca loc de desfasurare al actiunii.

Echipa filmului a ramas aceeasi. Producatorii Gareth Neame, Julian Fellowes si Liz Trubridge l-au cooptat din nou pe regizorul Simon Curtis sa creeze o pelicula fabuloasa.

Initial, in presa britanica au aparut zvonuri conform carora ar fi inceput de fapt filmarile pentru un serial care continua actiunea din filmul al treilea. Pe contul de Instagram al Castelului Highclere, Contesa de Carnarvon a facut aluzii la revenirea personajelor indragite pe holurile resedintei sale.

Din distributia deja cunoscuta vor reveni McGovern, Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Jim Carter, Phyllis Logan, Robert James-Collier, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilton, Lesley Nicol, Michael Fox, Raquel Cassidy, Brendan Coyle, Kevin Doyle, Harry Hadden-Paton, Sophie McShera si Douglas Reith.

Succesul masiv al productiei de televiziune Downton Abbey a inspirat o insiruire de filme si seriale de epoca bazate pe o structura similara.

Poate cel mai celebru exemplu este Bridgerton de pe Netflix, desi majoritatea platformelor de streaming au creat propriile productii in care costumele din secolele XVIII-XX se imbina cu intrigile siropoase.

Desi Fellowes, castigator de Oscar pentru Gosford Park, a spus de mai multe ori adio universului Downton Abbey, interesul urias a publicului l-a determinat sa revina la povestea familiei Crawley si a servitorilor sai. Dupa cele sase sezoane difuzate in intreaga lume au urmat doua filme, lansate in 2019 si 2022, cu incasari combinate de 287,3 milioane de dolari.

Mai jos puteti descoperi detalii despre istoria Castelului Highclere, a familiei care a inspirat povestea din Downton Abbey si a filmelor anterioare.

Citește în continuare