Skip to content

George Clooney isi va face debutul pe Broadway intr-o versiune de teatru a filmului sau „Good Night, and Good Luck”. Tatal lui Clooney a fost jurnalist tv.

Productia, in care Clooney e rolul reporterului si prezentatorului de stiri de televiziune din anii 1950 Edward R. Murrow, va debuta in primavara anului 2025 la unul dintre cele 17 teatre de pe Broadway detinute de Shubert Organization, potrivit unui comunicat.

Adaptarea scenica va marca prima data cand Clooney va juca intr-o productie pe Broadway.

Filmul din 2005, co-scris de Clooney (63 de ani) si Grant Heslov, l-a avut in rolul lui David Strathairn in rolul lui Murrow la inceputul anilor 1950, cand acesta a provocat anarhiile de „red-baiting” ale senatorului Joseph R. McCarthy, R-Wis.

Clooney l-a interpretat pe Fred Friendly, producatorul lui Murrow, in „Good Night, and Good Luck”. Filmul a fost nominalizat la sase premii Oscar.

„Sunt onorat, dupa toti acesti ani, sa ma intorc pe scena si, mai ales, pe Broadway, forma de arta si locul la care aspira orice actor”, a spus Clooney intr-un comunicat.

Pentru piesa de teatru, pe care a scris-o, de asemenea, impreuna cu Heslov, Clooney il va portretiza pe Murrow.

Intregul proiect este foarte personal pentru ca tatal sau, Nick Clooney, este un jurnalist de televiziune pensionat care a lucrat in Kentucky, unde a crescut actorul Clooney, precum si in Cincinnati, Salt Lake City si Los Angeles.

Clooney a declarat ca este mandru ca a crescut intelegannd ce inseamna jurnalism. Vorbind in 2009 in fata studentilor de la American University din Washington, D.C., el a spus ca vrea sa produca din nou „cuvinte cu adevarat bine scrise despre a patra putere”.

Regizorul de pe Broadway David Cromer, castigator al premiului Tony, care va regiza, a declarat ca “Edward R. Murrow a operat dintr-un fel de claritate morala care pare sa fie din ce in ce mai rara in peisajul mediatic de astazi.”Exista o iminenta in acele prime emisiuni de televiziune in direct care astazi poate fi captata eficient doar pe scena, in fata unui public in direct”.

Citește în continuare