Spatiul tau personalizat cu SPOR. Cum poate fi introdus stilul industrial in designul interior si exterior. Tendinte atemporale in utilizarea pietrei si caramizii.
In ultimii ani, a devenit din ce in ce mai popular stilul industrial in amenajarea locuintelor. Caracterizat prin materiale brute, structuri expuse si o estetica utilitara, in centrul filosofiei de design se afla utilizarea pietrelor si caramizilor, atat la exteriorul, cat si la interiorul spatiului personal.
Astfel de materiale nu numai ca asigura integritatea structurala, dar reprezinta si farmecul aparent neslefuit care defineste estetica stilului industrial.
In continuare, va invitam sa explorati modul in care pietrele si caramizile pot fi folosite pentru a obtine un stil industrial in diverse zone ale casei si tendinte atemporale in aceasta zona a designului de interior si exterior.
In acest sens, va recomandam sa acordati importanta protejarii acestor suprafete cu un produs inovator de la Policolor pentru protejarea suprafetelor din caramida si piatra: SPOR LAC PROTECTOR PENTRU PIATRA SI CARAMIDA.
Este un lac transparent, lucios, pe baza de rasini acrilice si solventi ce se utilizeaza la interior/exterior ca strat de finisaj si protectie pentru suprafete verticale, decorate cu piatra sau caramida.
Utilizarea pietrelor si a caramizilor in amenajarea locuintelor are o traditie indelungata, care dateaza din civilizatiile antice.
In arhitectura contemporana, aceste materiale continua sa fie preferate pentru durabilitatea, atractivitatea estetica si versatilitatea lor. Fie ca sunt aplicate la exterior sau la interior, pietrele si caramizile adauga o nota de farmec rustic si rezistenta oricarei structuri.
Una dintre tendintele predominante in designul exterior este utilizarea fatadelor din piatra naturala si caramida. Atat proprietarii cat si arhitectii sunt atrasi de senzatia organica pe care o aduc aceste materiale.
Pietrele, cu texturile si culorile lor variate, creeaza exterioare interesante din punct de vedere vizual. In mod similar, caramizile ofera un aspect clasic, robust, care poate fi personalizat cu diferite modele de lipire si nuante, asemenea unui mozaic.
Aceste alegeri durabile au dobandit un alt substrat in ultimii ani, cel al sustenabilitatii. Odata cu cresterea gradului de constientizare pentru problemele de mediu, utilizarea materialelor naturale este tot mai populara deoarece reduce deseurile si adauga personalitate caselor, in special locuintelor care au nevoie de un aspect de prospetime.
Exista cateva tendinte atemporale in utilizarea pietrei si caramizii in designul de interior si exterior. Sunt alegeri care nu s-au demodat de-a lungul timpului si care mizeaza atat pe durabilitatea dar si pe farmecul estetic al materialelor.
La interiorul locuintei, piatra si caramida sunt adesea folosite pentru a crea pereti diferentiatori care devin puncte de atractie in camerele de zi, bucatarii sau dormitoare, adaugand textura si profunzime. Un perete de caramida intr-o bucatarie moderna, de exemplu, poate introduce o atmosfera confortabila si industriala.
Piatra si caramida sunt, de asemenea, alegeri traditionale pentru seminee. Proprietatile lor naturale rezistente la foc si aspectul robust le fac ideale pentru a crea spatii calde si primitoare.
La interior, in zonele de tip open-space, utilizarea caramizii si pietrei poate ajuta la delimitarea diferitelor zone, mentinand in acelasi timp un aspect coerent. De exemplu, o coloana de caramida poate separa bucataria de zona de living fara a fi nevoie de pereti, pastrand senzatia de spatiu deschis si aerisit.
Lacul joaca un rol crucial in mentinerea longevitatii si aspectului suprafetelor din caramida, atat in interiorul cat si in exteriorul casei.
Protejarea suprafetelor din caramida si piatra se face prin lacuirea acestora. Caramizile exterioare sunt expuse in mod constant la conditiile meteorologice – ploaie, zapada, vant si raze UV. Lacul actioneaza ca o bariera protectoare, impiedicand umezeala sa se infiltreze in caramizi, ceea ce poate cauza fisuri si deteriorare in timp.
Un alt beneficiu tine de pastrarea culorii. In timp, caramizile se pot decolora din cauza expunerii la soare si a poluantilor din mediul inconjurator. Lacul ajuta la pastrarea culorii originale si a vitalitatii caramizilor, asigurand ca acestea sa arate ca noi pentru mai mult timp.
In plus, caramizile lacuite sunt mai usor de curatat si de intretinut. Suprafata neteda si sigilata impiedica patrunderea murdariei si a mucegaiului, facand din curatarea de rutina o sarcina simpla.
Bineinteles, lacul le confera suprafetelor un finisaj lustruit, lucios, care le pune in valoare frumusetea naturala. Pentru spatiile interioare, acest lucru poate adauga o nota sofisticata si de rafinament.
Alegerea lacului potrivit este esentiala. Sfaturi pentru aplicarea SPOR LAC PROTECTOR PENTRU PIATRA SI CARAMIDA.
Cand selectati un lac pentru suprafetele din caramida, este important sa alegeti unul care este special conceput pentru zidarie. Aceste lacuri sunt formulate pentru a patrunde in suprafetele poroase si pentru a oferi o protectie durabila.
SPOR Lac piatra si caramida ofera protectie impotriva eroziunii provocate de factorii atmosferici, protectie la razele UV si un finisaj lucios ce pune in evidenta structura naturala a pietrei. Lacul este potrivit pe suprafete verticale, decorate cu piatra sau caramida, atat la interior, cat si la exterior. Acopera suprafetele cu o pelicula dura cu rezistenta la zgarierea mecanica, fiind realizat prin formula inovatoare EVO®, cu proprietati sporite de protectie a suporturilor la intemperii si raze UV.
E ste esentiala pregatirea corespunzatoare a suprafetei de caramida care trebuie sa fie curata, uscata si fara resturi sau eflorescente libere. Acest lucru asigura aderenta corecta a lacului si ofera protectie maxima.
Aplicarea lacului pe suprafetele de caramida implica, de obicei, utilizarea unei pensule sau a unei role pentru o acoperire uniforma. Este posibil sa fie necesare mai multe straturi, in special pentru caramizile exterioare, pentru a asigura o protectie adecvata.
Lacul SPOR se aplica nediluat, cu pensula, trafaletul sau prin pulverizare pe suprafete mari, avand un timp rapid de uscare, aproximativ 30 de minute.
Intretinerea regulata implica verificarea periodica a stratului de lac si reaplicarea acestuia, dupa caz. Acest lucru va ajuta la mentinerea barierei de protectie si la pastrarea aspectului optim al caramizilor.
Caramizile si elementele din piatra sunt chintesenta stilului industrial.
Fatadele din caramida sau piatra expusa ofera un aspect brut, nefinisat, care este atat practic, cat si atragator din punct de vedere vizual. Folosirea caramizilor recuperate dintr-o demolare sau degradate poate spori acest efect, oferind un aspect modern atat la interior cat si la exterior. Tonurile brun-roscate ale caramizilor traditionale completeaza paleta de culori industriale, adesea dominata de griuri, negre si nuante metalice.
Combinarea caramizilor si a pietrelor cu alte materiale industriale, cum ar fi otelul si betonul, creeaza un exterior coerent, cu volumetrii si texturi fascinante. De exemplu, o fatada din caramida cu ferestre cu rame de otel sau un zid de piatra si cai de acces din beton pot adauga straturi de interes vizual, mentinand in acelasi timp tema industriala.
Stilul industrial utilizeaza adesea o paleta de culori neutre, dominata de nuante de gri, negru, alb si maro. Pietrele si caramizile se aliniaza in mod natural la aceasta paleta, oferind tonuri pamantii care pot fi evidentiate prin accente metalice si elemente din lemn.
Alegerea mobilierului si accesoriilor potrivite sunt esentiale pentru a completa aspectul industrial in designul de interior.
Optati pentru piese cu linii simple, rame metalice si elemente din lemn. Accesoriile, cum ar fi panourile metalice de epoca, rafturile inspirate de mobilierul din fabrici si piesele din lemn refolosit pot lega intregul design.
Iluminatul joaca un rol important in evidentierea texturilor si detaliilor suprafetelor din caramida si piatra. Iluminatul in stil industrial, cum ar fi luminile suspendate cu abajururi din metal, becurile expuse si iluminatul pe sine, poate pune in valoare frumusetea bruta a acestor materiale.
Toate aceste idei — alaturi de pasii necesari pentru a proteja si mentine suprafetele de caramida si piatra cu ajutorul SPOR LAC PROTECTOR PENTRU PIATRA SI CARAMIDA — vor contribui la beneficiile de durata a unor materiale care au atat valoare estetica, dar si functionala.
Mai multe detalii despre lacul SPOR gasiti aici.
Pe site-ul Policolor veti descoperi si un calculator inteligent care va ajuta sa aflati cantitatea exacta de care aveti nevoie pentru a acoperi anumite suprafete, in functie de metri patrati.
Policolor, producator de lacuri si vopsele cu o experienta de peste 50 de ani in Romania, ofera solutii si produse pentru decorarea si finisarea casei – sub brandurile SPOR, DEKO Professional, PROTECTA, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor – sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur si Silverpol si produse destinate acoperirilor industriale cu arie larga de aplicabilitate.