Skip to content

Casa din „Singur acasa”, la vanzare pentru 5,2 milioane de dolari. In 2008 a fost achizitionata la un pret de 7 ori mai mic. 

Pentru a doua oara in mai putin de sase luni, una dintre resedintele iconice utilizate in franciza “Singur acasa” este scoasa la vanzare. 

Este vorba despre locuinta din filmul original din 1990, cu Macaulay Culkin in rolul principal. Este o casa in stilul Georgian Colonial, acoperita cu caramida rosie. Pretul este de 5,25 milioane de dolari (4,8 milioane de euro).

Anterior, in decembrie anul trecut, casa din zona Upper West Side din Manhattan, New York ─ care a aparut in „Singur acasa 2” ─ a fost licitata pentru 6,7 milioane de dolari.

Potrivit unui anunt din The Wall Street Journal, casa din filmul original se afla Winnetka, Illinois si a devenit un loc de pelerinaj pentru o multime de fani ai povestii lui Kevin McCallister.

Actualii proprietari au achizitionat casa in 2012 de la familia Abendshien care au platit in 1988 aproximativ 800.000 de dolari pentru constructie. Un an mai tarziu au avut loc filmarile pentru “Singur acasa” iar resedinta a fost inchiriata producatorilor in timp ce familia Abendshien a locuit intr-un apartament improvizat la etajul al doilea.

Ulterior, casa a fost renovata si extinsa dar proprietarii au pastrat fatada iconica exact asa cum apare in filmul din 1990 cu Macaulay Culkin, Catherine O’Hara, Joe Pesci si Daniel Stern.

Resedinta a fost cumparata de Trisha si Tim Johnson in 2012 pentru 1,5 milioane de dolari.

Sotii Johnson au modernizat o mare parte din interior la patru ani dupa achizitie, dar au ales sa pastreze unele caracteristici care amintesc de scenele iconice din „Singur acasa”. Intr-un interviu acordat The Journal, Trisha a declarat ca au lasat intacte usa de la intrare si scara centrala pe care McCallister o coboara cu sania in film. In schimb, au adaugat o sculptura din Lego a lui Kevin si o replica a casei lor, tot din Lego. Setul din urma poate fi achizitionat si in Romania, fiind disponibil pe siteul Lego, detalii mai jos.

Casa are o vechime de peste 100 de ani — construita in jurul anului 1921 — si se afla la 32 km nord de Chicago. Suprafata vanduta masoara 530 de metri patrati si include cinci dormitoare, sase bai, un cinematograf si un teren de sport. Este vanduta prin intemerdiul agentiei imobiliare Coldwell Banker Realty, fiind listata pe platforma Zillow.

Proprietarii actuali, sotii Johnson, spun ca turistii se opresc adesea in fata casei pentru a face fotografii, in special pentru a recrea tipatul iconic al lui Kevin din film: „Este foarte amuzant sa vezi oamenii atat de entuziasmati doar pentru ca imi vad casa.”

Anterior, casa a fost listata spre inchiriere pe Airbnb pentru o experienta care a promovat venirea sarbatorilor si traditia de a urmari “Singur acasa” in preajma Craciunului.

Citește în continuare