Skip to content

De astazi pana duminica, la Romexpo are loc MoBU 2024, cel mai mare targ de arta din Romania. Prezinta lucrari semnate de 170 de artisti din 10 tari, precum Damien Hirst, Takashi Murakami si Sorin Ilfoveanu.

In perioada 29 mai – 2 iunie 2024, la Pavilionul Central din Romexpo are loc a doua editie a MoBU, cel mai mare targ de arta din Romania.

Intrarea este libera, pentru public portile se deschid astazi, 29 mai, la ora 15:00. 

Sub genericul „Descopera arta intr-o alta dimensiune”, MoBU 2024 prezinta 50 de standuri dedicate artei contemporane, unde expun galerii, spatii conduse de artisti si artisti individuali, cat si cele mai importante universitati de profil din Romania.

Pe langa numeroasele galerii — lista completa o gasiti la finalul articolului — vor expune si universitatile de arte din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoasa.

Organizatorii propun un program de evenimente care include mese rotunde despre arta contemporana cu criticul Horea Avram, vernisaj, dezbateri, performance, proiectii, programul InSide ART, de artist-talk-uri si conferinte de la Galeria Scemtovici & Benowitz, si un  duel de pictura-viteza pe scena MATCA de la Bookfest. 

Programul actualizat este disponibil online aici.

La editia din anul acesta spatiul fizic este de aproape doua ori mai mare decat in anul precedent, sunt 22.000 mp de arta contemporana.

A doua editie MoBu are loc simultan cu Bookfest, un concept care promite “arte si carte” sub o formula culturala menita sa inspire iubitorii de literatura, arta si cultura sa-si petreaca week-endul in zona de nord a capitalei.

Programul de vizitare este miercuri, 29 mai, 15:00 – 20:00; joi si vineri, 30-31 mai, 12:00 – 20:00; sambata, 1 iunie, 10:00 – 20:00; duminica, 2 iunie, 10:00 – 18:00.

La MoBU sunt expuse lucrari ale artistilor consacrati la nivel mondial, artisti independenti (nereprezentati de galerii sau agenti), unii dintre ei aflati la inceputul carierei, care lucreaza in diverse tehnicii si medii: pictura, desen, tehnici mixte, sculptura, ceramica, design, video, instalatii, performance.

Printre artistii prezenti cu lucrari se numara Damien Hirst, Takashi Murakami si Sorin Ilfoveanu.

La MoBu veti gasi lucrari de Anca Boeriu, Ciprian Antoci, Diana Serghiuta, Eugen Raportoru, Felix Aftene, Francisc Chiuariu, Gabriel Stan, Georges Mazilu, Horea Pastina, Ion Grigorescu, Laurian Popa, Napoleon Tiron, Obie Platon, Razvan Neagoe, Sorin Ilfoveanu, Takashi Murakami, Vasile Gorduz, si Wojtek Więckowski.

Vizitatorii pot castiga o lucrare originala semnata ATOMA participand la campania social media de pe Facebook si Instagram.

Citește în continuare