Skip to content

Smartphone-ul a fost depasit. Va fi inlocuit de “intelliphone”, un dispozitiv revolutionar bazat pe inteligenta artificiala care anticipeaza nevoile si problemele de sanatate. Va fi precum un asistent personal care va cunoaste foarte bine.

Potrivit ultimelor cercetari realizate de expertii de la Bank of America, epoca telefoanelor mobile destepte se afla la sfarsit, acestea fiind inlocuite de un nou tip de dispozitiv portabil denumit „IntelliPhone”. 

Schimbarea vine pe fondul noilor modele de inteligenta artificiala si inteligenta generativa, aplicatii si chatbots care devin din ce in ce mai utile si rapide. Acest lucru va determina inlocuirea smartphone-ului actual cu un dispozitiv mai bun si mai adaptat la viteza de raspuns si versatilitatea inteligentei artificiale. 

Printre noile functii dispozitivelor aflate de in dezvoltare de compania Apple se numara sugestiile oferite in mod proactiv pe baza analizei unor tipare comportamentale. Vor putea prezice inclusiv nevoile sau actiunile urmatoare ale fiecarei persoane.  

Tendinta de a integra inteligenta artificiala in smartphone-uri exista de cativa ani. Companii precum Google si Apple au inceput sa integreze in cipurile telefoanelor inteligenta artificiala pentru a mari viteza de procesare si raspuns. Specialistii sustin ca acesta este doar primul pas pentru introducerea IntelliPhone. 

Printre functiile IntelliPhone se numara un asistent personal adaptat in functie de context, care va fi mai avansat si va intelege mai bine situatia utilizatorului, oferind raspunsuri relevante si oportune. Acestea vor putea recunoaste inclusiv obiecte, locuri, persoane si animale in fotografii si pot sugera actiuni precum distribuirea, cautarea de informatii suplimentare despre lucrul sau persoana respective sau, in cazul obiectelor, cumpararea de produse similare.

Vor putea traduce conversatiile in timp real si le pot adapta in functie de situatie, oferind sfaturi si idei pentru a facilita comunicarea si interactiunea dintre persoanele care vorbesc limbi diferite. 

Pe langa acestea, cu ajutorul inteligentei artificiale va putea prezice inclusiv potentialele probleme de sanatate prin analizarea datelor colectate pe parcurs si ar putea alerta utilizatorii pentru a rezerva o programare la medic sau pentru a cere sfaturi.

De asemenea, vor putea crea continut vizual generat de inteligenta artificiala atat in realitate virtuala, cat si in cea augmentata. Acestea vor arata cat mai realist posibil si vor putea simplifica procesul de creatie prin sfaturi utile bazate pe contextul de lucru. 

Printre noile functii se numara si „haptica muzicala”, o optiune prin care vibratiile din muzica vor fi mai pronuntate si mai senzoriale, astfel incat persoanele cu deficiente de auz sa beneficieze de o experienta autentica de ascultare a muzicii. 

Totodata, noul telefon va aduce si noi setari pentru comenzile vocale care vor fi utile atat pentru accesibilitate cat si pentru a simplifica viata de zi cu zi. Inteligenta artificiala va recunoaste diferitele moduri de vorbire si va imbunatati recunoasterea vocala pentru utilizatorii cu afectiuni de vorbire. Cu ajutorul acestor comenzi si a asistentilor personali, persoanele vor putea cere inclusiv finalizarea unor sarcini complexe, crearea de scurtaturi sau planuri dezvoltate.

Cu toate ca nu se stie in ce forma va fi prezentat IntelliPhone si cat de similar va fi ca design de telefoanele mobile actuale, specialistii sunt de parere ca noile dispozitive vor fi mai simple, mai usoare si mai rapide si inteligente decat orice am vazut pana acum.

Citește în continuare