Skip to content

De astazi, pe Disney+ sunt disponibile primele doua episoade ale serialului „Star Wars: The Acolyte”. Este povestea unui maestru Jedi (Lee Jung-jae) care se lupta cu un razboinic periculos (Amandla Stenberg).

Incepand de astazi, pe Disney+ sunt disponibile primele doua episoade ale unui nou serial Lucasfilm: Star Wars: The Acolyte.

Productia are in centrul actiunii investigatia unei crime socante din trecutul unui respectat Maestru Jedi si conflictul dintre acesta si un razboinic periculos. 

Povestea din primul sezon “Star Wars: The Acolyte” se intinde pe 8 episoade, saptamanal va fi lansat cate un nou episod, pana pe 16 iulie.

Yord Fandar (Charlie Barnett), Jedi Padawan Jecki Lon (Dafne Keen) si Maestrul Sol (Lee Jung-jae)

In primele episoade, o investigatie privind o serie de atacuri socante il aduce pe un respectat maestru Jedi (Lee Jung-jae) in fata unui razboinic periculos din trecutul sau (Amandla Stenberg). Pe masura ce descopera indicii, ei calatoresc pe o cale intunecata unde forte sinistre demonstreaza ca nu totul este ceea ce pare.

Serialul a fost creat de Leslye Headland si este una din numeroasele povesti inspirate de saga Razboiul Stelelor a lui George Lucas. Ii are in distributie pe Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Manny Jacinto, Dafne Keen, Charlie Barnett, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson, Dean-Charles Chapman, Joonas Suotamo si Carrie-Anne Moss.

Headland a semnat si regia primelor episoade (Eps. 101 si 102). Alaturi de el au lucrat regizorii Kogonada (episoadele 103 si 107), Alex Garcia Lopez (episoadele 104 si 105) si Hanelle Culpepper (episoadele 106 si 108).

Premiatul compozitor Michael Abels, cunoscut pentru lucrarile sale din „Get Out” si „Us”, a semnat coloana sonora pentru acest serial. 

The Acolyte exploreaza un teritoriu nou, cu potential imens de fictiune si poveste. Este prima reprezentare a inaltei Republici in format live-action, franciza dezvaluind pana in prezent aceasta galaxie indepartata doar in relatie cu Skywalker si Era Imperiala. 

Epoca – marcata de o perioada de mare pace si prosperitate in galaxia in care luptatorii Jedi se afla la apogeul puterii lor – preceda perioada din „Star Wars: Amenintarea Fantomei”, plasata cu aproximativ 100 de ani inainte, adica in ultimii 30 de ani ai inaltei Republici.

In serial veti regasi decoruri familiare, cum ar fi capitala galactica Coruscant, dar si noi lumi pline de elemente SF, imaginate de o echipa de scenografi care au lucrat pentru ca spectacolul vizual sa reflecte o Republica infloritoare.

Tema generala a seriei este dualitatea, evidentierea partilor luminoase si intunecate ale Fortei. 

Aceeasi dualitate dintre bine si rau, echilibru si dezechilibru a dus la nasterea unui nou personaj, Mae Aniseya, interpretata de Amandla Stenberg. Aceasta este un fost Padawan al lui Jedi Master Sol, care porneste intr-o calatorie intunecata. Lee Jung-Jae este Maestrul Jedi Sol, iar Dafne Keen este Jecki Lon, noul ucenic al lui Sol.

In ceea ce priveste costumele, acestea poarta numeroase simboluri si mesaje ascunse. In epoca ecranizata in serial, Ordinul Jedi este in prim plan. In timp ce Jedi sunt separati de Republica Galactica, ei lucreaza in tandem cu aceasta pentru a se asigura ca pacea domneste in intreaga galaxie. 

Statutul lor si eminenta providentiala sunt reflectate de faptul ca detineau aur pur, haine albe ca tinuta in Templu si haine maro cu accesorii aurii pentru misiuni. Culoarea a jucat, astfel, un rol foarte important pe tot parcursul celor 8 episoade, reprezentand un instrument cheie pentru a reflecta aceasta prosperitate, dar si dinamica schimbatoare a puterii si a ierarhiilor.

Dihotomia dintre bine si rau a fost o provocare pentru intreaga echipa de productie, de la actori pana la scenografi si stilisti. 

Culori precum negru, gri inchis, alb, crem sau mov intens transmit acelasi mesaj al calatoriei cathartice, sumbre, dar totodata initiatice, care pune in evidenta un univers Star Wars nou si personaje Jedi captivante, cu care fanii productiilor clasice Star Wars nu sunt obisnuiti, dar care deschid calea catre o noua lume a francizei. 

Citește în continuare