Skip to content

Dupa Bridgerton, Queen Charlotte si Inventing Anna, Shonda Rhimes a facut un documentar despre creatoarea papusii Barbie de culoare. Apare inclusiv Rhimes in film si va putea fi vazut din 19 iunie pe Netflix

Dupa succesul global al filmului Barbie cu Margot Robbie protagonista, Shonda Rhimes propune publicului o alta perspectiva a influentei acestei papusi pentru generatii intregi: un documentar despre femeile care au facut presiuni la compania Mattel pentru primele papusi Barbie de culoare.

In anii ’80, trei femei de culoare au revolutionat marca de papusi cand au contribuit la promovarea unei Barbie negre. Marti, Netflix a lansat trailerul pentru Black Barbie, un nou documentar produs de Shondaland care va explora impactul primei Barbie negre de la Mattel, care va fi lansat pe 19 iunie.

Filmul va cuprinde interviuri cu numeroase femei, inclusiv cu Shonda Rhimes si cu cele doua femei care au contribuit la proiectarea primei papusi Black Barbie, Kitty Black Perkins si Stacey McBride Irby. Filmul va explora „magnitudinea” nu doar a introducerii unei Barbie de culoare, ci si istoria indelungata a papusilor de culoare, efectul lor asupra drepturilor civile si cat de cruciale sunt acestea pentru formarea identitatii oamenilor in copilarie.

„Daca ti-ai petrecut toata viata si nu ai vazut niciodata nicio jucarie facuta dupa chipul tau, exista traume”, spune Rhimes in trailer.„Mi s-a parut ca Black Barbie s-a simtit magic”.

Filmul este produs, scris si regizat de Lagueria Davis, stranepoata lui Beulah Mae Mitchell, o angajata de culoare de la Mattel care i-a cerut creatoarei lui Barbie, Ruth Handler, sa „faca o Barbie care sa arate ca mine” in anii saizeci. Potrivit Variety, Mitchell a obtinut un loc de munca la Mattel in 1955 si a fost una dintre primele care a inceput sa pledeze pentru o Barbie de culoare la inceputul anilor ’60.A fost nevoie de aproape 20 de ani pentru ca Barbie de culoare sa ajunga la public.

„Aceasta este o celebrare a culturii negre din ultimii 70 de ani si a influentei specifice a papusii Barbie de culoare asupra diverselor papusi pe care am ajuns sa le iubim astazi”, se arata in sinopsisul filmului.

Black Barbie este cel mai nou proiect produs de Shondaland pe Netflix, dupa Bridgerton, Queen Charlotte si Inventing Anna. Va avea premiera pe 19 iunie

Citește în continuare