Skip to content

Olimpiada de la Paris din acest an se pregateste sa faca fata unei provocari fara precedent in materie de securitate cibernetica. Francezii au apelat la hackeri etici pentru pregatire

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris se asteapta la o presiune uriasa asupra evenimentului sportiv din aceasta vara in materie de securitate cibernetica

Crima organizata, activistii si statele participante la competitii vor fi principalele amenintari in perioada Olimpiadei care se va desfasura in perioada 26 iulie-11 august in timp ce Olimpiada Paralimpicilor va avea loc intre 28 august-8 sepembrie.

Organizatorii JO Paris 2024, care au lucrat cu agentia nationala franceza pentru securitatea informatiilor (ANSSI) si companiile de securitate cibernetica Cisco si Eviden, vor sa limiteze impactul atacurilor cibernetice.

In conditiile in care toate competitiile sunt inregistrate prin computer, de la rezultatele din concurs la testele sau accesul participantilor, centru de operatiuni de securitate ciberneticase va afla  intr-o locatie care este tinuta secreta.

Europeana.

In 2018, un virus informatic numit ”Olympic Destroyer” a fost folosit intr-un atac asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor de iarna de la Pyeongchang.

In timp ce Moscova a negat orice implicare, Departamentul de Justitie al SUA a declarat in 2020 ca a acuzat sase hackeri ai agentiilor de informatii ruse pentru o serie de atacuri, care au inclus atacuri impotriva Jocurilor de la Pyeongchang.

Luna trecuta, presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca nu are nicio indoiala ca Rusia va viza cu atacuri rauvoitoare Jocurile Olimpice de la Paris.

Jocurile vor avea loc pe fondul unui context global complex, inclusiv razboiul Rusiei in Ucraina si conflictul Israelului cu Hamas, care a fost desemnata organizatie terorista de catre Statele Unite si Uniunea Europeana.

Orange ofera prin concurs 5 premii a cate 2 bilete la marele eveniment sportiv de la Paris. Aflati detalii aici

Citește în continuare