Skip to content

10 palate si constructii spectaculoase din Bridgerton, sezonul 3, care pot fi vizitate in realitate. De astazi, ultimele episoade ale noului sezon pot fi urmarite pe Netflix.

Incepand de astazi, pe Netflix puteti urmari a doua si ultima parte a sezonului al treilea din Bridgerton. Consta in patru episoade care continua povestea de dragoste dintre Colin Bridgerton si Penelope Featherington.

Inca din momentul in care a inceput lucrul la cel de-al treilea sezon, echipa din spatele productiei a decis sa duca totul la urmatorul nivel. 

Tony Hood, managerul locurilor inchiriate pentru serial, a declarat: “Am vrut doar sa facem totul mai mare in fiecare departament. Mai multa culoare, costume mai mari, decoruri mai grandioase… mai mult din toate. Am vrut sa fie cat mai mare si cat mai frumos.”

Gasirea si utilizarea acestor spatii vine cu provocari majore pentru ca este vorba despre un serial de epoca iar conacele si palatele trebuie sa fie construite si decorate in perioada Regentei pentru a respecta acuratetea istorica. Insa orice astfel de cladire este un monument istoric important deci mobilierul nu poate fi mutat, nici macar nu poate fi atins, iar filmarile la interior vin cu sute de reguli care trebuie respectate cu precizie atat de scenografi, regizori si producatori dar mai ales de actori.

In continuare va prezentam locurile spectaculoase pe care le vedeti pe ecran in noile episoade, care pot fi vizitate in realitate.

Parcul si Casa Osterley din Londra gazduiesc Balul Lunii pline.

In cel de-al doilea episod al noului sezon, parcul si Casa Osterley gazduiesc Balul Lunii pline. Se afla la cativa kilometri de Londra intr-un constructie care dateaza din anii 1570.

Pentru filmari, luna plina a fost adaugata cu ajutorul unor lumini artificiale proiectate cu o macara uriasa. Insa Hood a declarat intr-un interviu acordat publicatiei TimeOut ca “Este o cladire frumoasa. Si a functionat foarte bine pentru secventa balului, care trebuia sa fie spectaculoasa. Am fost atrasi de curtea interioara, care are coloane la exterior.”

Squerryes Court din Kent este locul in care se desfasoara petrecerea din primul episod.

Squerryes Court este un conac de la sfarsitul secolului al XVII-lea care apare in episodul de deschidere al sezonului 3, oferind decorul pentru scena petrecerii din gradina, dupa ce debutantele sunt prezentate Reginei Charlotte.

Filmarile pentru sezonul 3 au durat aproximativ 8 luni insa pentru decoruri, numai trei luni sunt cu adevarat utile, deoarece in Bridgerton copacii sunt mereu infloriti iar gradinile sunt mereu verzi. In realitate, acest lucru se intampla strict primavara iar filmarile au loc chiar si iarna, astfel ca scenografii trebuie sa adauge copaci falsi si flori, fiind o cantitate uriasa de munca in spate.

Castelul Grimsthorpe din Lincolnshire este resedinta Lordului Hawkins.

La putin peste 160 de kilometri nord de Londra se afla Castelul Grimsthorpe, o cetate care dateaza din secolul al XIII-lea. In Bridgerton, aceasta este folosita ca locuinta a unui nou personaj numit Lord Hawkins. Personajul este un „om excentric fascinat de inventii”, astfel ca scenografii aveau nevoie de un loc neobisnuit, iesit din comun, o cladire mare si foarte ornamentata.

In serial, castelul apare la Balul Inovatiilor din episodul 3, in care curtea imenesa si gradina cu ziduri sunt prezentate in mod proeminent. Provocarea a fost podeaua care s-a dovedit a fi mult prea veche, neputand fi folosita pentru secventele de dans. Astfel a fost nevoie sa construiasca un ring de dans care a durat mult timp.

Claydon House din Buckinghamshire si Kingston Bagpuize House din Oxfordshire sunt alte doua locuri superbe care au mai aparut anterior si in “Emma” si “Downton Abbey”.

Construita la jumatatea secolului al XVIII-lea, Claydon va aparea in a doua parte a celui de-al treilea sezon. Momentan nu au fost dezvaluite scenele pentru care au fost utilizate insa despre Claydon se stie ca este un eveniment legat de Regina Charlotte.

Palatul Blenheim din Oxfordshire a aparut si in “Queen Charlotte: A Brigderton Story”.

Palatul Blenheim din Oxfordshire isi face debutul in Bridgerton in sezonul 3, fiind gazda evenimentului “Hawkins Hot Air Balloon”.

Basildon Park din Berkshire a fost folosit anterior pentru gradina familiei Featherington.

Fiind utilizat in continuare pentru gradina Featherington, Basildon Park va fi prezentat de data aceasta si la interior, fiind resedinta noului personaj Lady Tilley Arnold.

Wilton House din Wiltshire a aparut in toate cele trei sezoane Bridgerton de pana acum.

Wilton House este locul in care Regina Charlotte poarta obisnuitele sale conversatii cu Lady Danbury in timpul ceaiului de dupa-amiaza. 

Scenografii iubirea cladirea si pentru camera Double Cube Room care are cea mai mare colectie privata de tablouri van Dyck din lume. Insa in noul sezon este utilizat si exteriorul casei, in special pentru plimbarile in aer liber ale aristocratilor. 

Palatul Hampton Court revine in Bridgerton, dupa aparitii in sezoanele anterioare.

Unul dintre cele mai spectaculoase palate care au apartinut monarhiei britanice, Palatul Hampton Court apare in episodul patru, cand are loc baletul mitului grecesc si Balul Reginei. Insa constructia — care are numeroase curti interioare, claustre si galerii — este utilizata pentru diferite spatii din Bridgerton. De exemplu, Tennis Court Lane si Master Carpenter’s Court reprezinta tipografiile in care Lady Whistledown isi printeaza fituica de scandal. Insa palatul apare in special in secventele cu trasuri.

Vila familiei Bridgerton este filmata la Ranger’s House, o vila din perioada Georgiana aflata in zona Londrei, langa Parcul Greenwich.

Stanga: Bridgerton, dreapta: Ranger’s House

Cladirea gazduieste o colectie de arta impresionanta cu peste 700 de lucrari create in atelierul maestrului Renascentist Sandro Botticelli sau de catre ucenicii Vechilor Maestri olandezi.

Detalii despre vizita la Ranger’s House veti gasi aici.

Zona Royal Crescent din Bath a fost utilizata pentru a imita zona Mayfair din Londra in perioada Regentei.

Bath era una dintre destinatiile preferate ale aristocratiei britanice in perioada respectiva iar o mare parte din cladiri si constructii au ramas fidele arhitecturii secolului al XVIII-lea.

Constructia circulara este formata din 30 de case asezate una langa alta care amintesc de structura originala a Grosvenor Square din Londra, zona istorica in care locuiesc familiile Brigderton si Featherington in serial.

Citește în continuare