Skip to content

Ilustratoarea romanca Andra Busuioc a realizat un poster oficial pentru noul serial Star Wars: The Acolyte. Este unul din cei 4 artisti aprobati de Disney din Europa, Africa si Orientul Mijlociu.

Pe 5 iunie, noul serial Star Wars: The Acolyte a fost lansat pe Disney+. Cu prilejul premierei, Andra Busuioc, ilustratoare si artist digital, a fost aleasa sa se alature celor 4 artisti din Europa, Africa si Orientul Mijlociu care au dat curs provocarii de a crea un poster inspirat de elementele din noua productie Star Wars. 

Pentru acest proiect creativ au fost selectate 5 vizualuri ce urmeaza a fi publicate pe platformele online si offline Disney+ si Star Wars.

The Acolyte dezvaluie in 8 episoade o investigatie a unei crime socante din trecutul unui respectat Maestru Jedi, o calatorie in care nimic nu este ceea ce pare. 

Tema centrala a serialului The Acolyte, intunericul ce prinde contur in era luminii, s-a regasit in creatia artistei, care s-a inspirat din sentimentul de obscuritate al noii productii, a carei actiune se desfasoara in perioada inaltei Republici. 

“M-au impresionat cromatica costumelor si mesajele acestora, felul in care Star Wars se joaca intotdeauna cu luminile. Am dorit sa aduc o nota mai umanista vechii batalii dintre lumina si intuneric, asa ca am ales personajul Mae ca element central si dihotomia dintre bine si rau, ca o lupta coplesitoare cu scopul unic de a o castiga. Am dorit sa explorez conceptul de mentorat si modul in care acesta modeleaza felul in care vedem lumea”, declara Andra.

De altfel, artista, in varsta de 32 de ani, rezoneaza cu acest univers intunecat propus de serialul The Acolyte. Dupa absolvirea facultatii de Jurnalism si Comunicare, s-a simtit fara directie si asa a inceput aventura ei in lumea artistica. 

In incercarea de a se intelege mai bine pe sine a inceput sa-si schiteze cosmarurile pe un whiteboard, lucru care i-a aprins pasiunea pentru desen. 

Ulterior, impreuna cu un prieten, a infiintat in 2014, un studio de creatie, iar pasiunea timida s-a transformat in cariera.

“Sunt profund inspirata de filme, seriale, science fiction, animatii si benzi desenate, cu un mic vis ascuns undeva in spatele deadline-urilor, sa am propriile publicatii la un moment dat. De asemenea, sunt o mare pasionata de jocuri video. Am crescut cu Star Wars, iar dragostea mea pentru SF-uri m-a facut, mai des decat vreau sa recunosc, sa visez cum ar fi sa lucrez la un proiect unde navele spatiale, droizii si calatoria prin galaxie sunt la ordinea zilei.”

Directia vizuala  pentru posterul Star Wars mizeaza pe suprarealismul intunecat, secondat de simbolism, cu accente fantasy, pentru a starni curiozitatea si pentru a conferi o aura de mister ce poate fi asociata cu suprapunerea celor doua lumi: bine si rau. 

“Cu ani in urma, cand invatam sa desenez, unii profesori faceau referire des la abordarea studio-urilor Disney in ceea ce priveste complexitatea crearii unui personaj si a felului in care redau personalitate din cateva linii. intotdeauna am admirat munca si talentul lor de a crea lumi intregi. Cand am vazut pentru prima data „Star Wars” si „Disney+” in brief-ul proiectului, am inghetat putin. Apoi am inceput sa sar de fericire. Sunt foarte recunoscatoare pentru oportunitate si pentru libertatea creativa pe care Disney+ mi-a oferit-o. A fost o aventura fascinanta sa ma afund in lumea Star Wars si am iubit fiecare pixel al acestui proiect.”, declara Andra Busuioc.

Primele trei episoade din The Acolyte sunt disponbile pe Disney+ si un nou episod are premiera in fiecare miercuri. Mai jos gasiti tot ce trebuie sa stiti despre noul serial.

Serialul a fost creat de Leslye Headland si este una din numeroasele povesti inspirate de saga Razboiul Stelelor a lui George Lucas. Ii are in distributie pe Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Manny Jacinto, Dafne Keen, Charlie Barnett, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson, Dean-Charles Chapman, Joonas Suotamo si Carrie-Anne Moss.

Headland a semnat si regia primelor episoade (Eps. 101 si 102). Alaturi de el au lucrat regizorii Kogonada (episoadele 103 si 107), Alex Garcia Lopez (episoadele 104 si 105) si Hanelle Culpepper (episoadele 106 si 108).

Premiatul compozitor Michael Abels, cunoscut pentru lucrarile sale din „Get Out” si „Us”, a semnat coloana sonora pentru acest serial. 

The Acolyte exploreaza un teritoriu nou, cu potential imens de fictiune si poveste. Este prima reprezentare a inaltei Republici in format live-action, franciza dezvaluind pana in prezent aceasta galaxie indepartata doar in relatie cu Skywalker si Era Imperiala. 

Epoca – marcata de o perioada de mare pace si prosperitate in galaxia in care luptatorii Jedi se afla la apogeul puterii lor – preceda perioada din „Star Wars: Amenintarea Fantomei”, plasata cu aproximativ 100 de ani inainte, adica in ultimii 30 de ani ai inaltei Republici.

In serial veti regasi decoruri familiare, cum ar fi capitala galactica Coruscant, dar si noi lumi pline de elemente SF, imaginate de o echipa de scenografi care au lucrat pentru ca spectacolul vizual sa reflecte o Republica infloritoare.

Citește în continuare