Skip to content

Dupa 42 de ani, femeia de pe coperta albumului „Rio” al trupei Duran Duran a fost identificata. Nici trupa nu stia cine e, desi e una dintre cele mai faimoase coperte de album din toate timpurile

Coperta albumului Rio al trupei britanice Duran Duran a fost o pictura realizata de artistul si ilustratorul american Patrick Nagel, iar apoi a fost desenata de Malcolm Garrett pentru a semana cu ambalajele clasice de tigari din anii ’50. Cu toate acestea, in ciuda faptului ca a devenit una dintre cele mai memorabile coperte de album din toate timpurile, subiectul – femeia din imagini – a ramas un mister – pana zilele trecute.

Un cont de Instagram numit @nagel_angel a declansat o cercetare folosind inteligenta artificiala in cautarea fotografiei originale de referinta folosite de Nagel. Asa a reusit sa identifice pe modelul Marcie Hunt (cunoscuta acum sub numele de Marcie Dinkel) ca fiind subiectul renumitului portret.

Desi Nagel a murit la doi ani dupa ce a realizat ilustratia, asistentul sau Barry Hahn a confirmat ca Hunt a fost inspiratia initiala.

Chiar si trupa Duran Duran a preluat pe retelele de socializare descoperire, precum si modelul care a fost tag-uit in imagini. „Este atat de tare! Nu am stiut absolut deloc pana acum ca aceasta fotografie cu mine a fost folosita pentru coperta Rio”, a scris ea. „Foarte interesant! Iubesc Duran Duran si am dansat pe muzica lor de multe ori in anii ’80… si mai tarziu la nunta mea.”

Dincolo de aceasta intamplare simpatica, liderul trupei Duran Duran, Simon Le Bon, a fost numit MBE in cadrul ceremoniei de onoare de ziua regelui.

John Taylor, Nick Rhodes, Simon Le Bon si Roger Taylor, Duran Duran

Cantaretul, acum in varsta de 65 de ani, a fost numit Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru serviciile aduse muzicii si caritatii.

Le Bon a studiat teatru la universitatea din Birmingham, unde s-a format Duran Duran.

Artistul care s-a nascut in Hertfordshire si a crescut in Pinner, in vestul Londrei, a declarat: „Ce onoare incredibila si total neasteptata”.

Le Bon a declarat ca ultimii ani au fost „unii dintre cei mai importanti” din cariera Duran Duran.”Este potrivit ca aceasta distinctie sa fie acordata nu doar pentru rolul meu in muzica, ci si pentru munca in care am avut norocul sa ma implic in afara trupei pentru unele dintre cauzele in care cred”, a spus el.”Pentru a numi doar doua dintre ele, sper ca acest moment sa ajute la cresterea gradului de constientizare pentru Blue Marine Foundation si importanta activitatii lor de conservare, precum si pentru Centrepoint.”

Trupa pop-rock Duran Duran s-a format in 1978 in Birmingham, iar Le Bon a dat o auditie pentru a face parte din grup doi ani mai tarziu.

Albumul de debut al trupei a fost lansat in 1981, iar grupul a realizat 30 de single-uri de top 40 in Marea Britanie in ultimele cinci decenii.

Le Bon are trei copii cu sotia sa, modelul Yasmin Le Bon, cu care s-a casatorit la Oxford in 1985.

Din trupa Duran Duran  fac parte claviaturistul Nick Rhodes, basistul John Taylor si bateristul Roger Taylor, alaturi de Simon Le Bon.

Citește în continuare