Skip to content

Coldplay anunta al 10-lea album, Moon Music, cu lansarea pe 4 octombrie. In premiera, productia discului va reduce cantitatea de plastic utilizata cu 90%, utilizand sticle din ambalaj reciclabil.

La cateva zile dupa inceperea turneului european si sustinerea a doua concerte controversate la Bucuresti, Coldplay anunta lansarea celui de-al zecelea album intitulat „Moon Music” (Muzica lunii).

Noul disc va fi lansat pe 4 octombrie, primul single se numeste “feelslikeimfallinginlove” si va putea fi ascultat vineri, pe 21 iunie. Asa cum au obisnuit in ultimii ani, Chris Martin si colegii lui dedica o atentie egala muzicii si sustenabilitatii. Astfel, noile lansari sunt gandite cu grija pentru mediul inconjurator. 

Albumul este produs de Max Martin, care a semnat cele mai mari hituri interpretate de Britney Spears, The Weeknd, Taylor Swift si Ariana Grande. 

“Moon Music” este primul album al grupului de la „Music of the Spheres” din 2021. Trupa isi propune sa realizeze cel mai sustenabil disc de vinil — din punct de vedere ecologic — de pana acum. Emisiile de carbon pentru productia vinilurilor vor fi reduse cu 85% datorita unei noi metode inovatoare.

Fiecare exemplar de vinil de 140 g va fi fabricat din 9 sticle de plastic recuperate din deseurile de consum. Pentru o editie speciala intitulata „notebook edition”, 70% din plastic a fost interceptat de catre ONG-ul The Ocean Cleanup din Rio Las Vacas, Guatemala. Plasticul respectiv ar fi urmat sa ajunga in Golful Honduras si in Oceanul Atlantic. Astfel, trupa va preveni fabricarea a 25 de tone de plastic virgin.  

In ceea ce priveste CD-urile,  acestea vor fi realizate din plastic reciclat — provenit din fluxuri de deseuri post-consum — in proportie de 90%, cu o reducere de 78% a emisiilor in comparatie cu productia traditionala de CD-uri. Prin acest proiect, Coldplay va evita fabricarea a peste cinci tone de plastic virgin.

Initiativa vine in paralel cu incercarea Coldplay de a reduce impactul ecologic al turneelor sale, in special cu “Music of the Spheres”, care este in prezent al treilea turneu cu cele mai mari incasari din toate timpurile.

In tandem cu masurile de sustenabilitate luate de grup in cadrul turneului actual – care a produs pana acum cu 59% mai putine emisii de dioxid de carbon decat turneul anterior, Coldplay a facut eforturi mari pentru ca lansarea fizica a albumului Moon Music sa fie cat mai sustenabila posibil.

Prima editie a Moon Music (atat EcoRecord LP, cat si EcoCD) va fi strict limitata si va fi produsa la o calitate superioara fata de orice editie viitoare. Toate produsele EcoRecord LP din prima editie vor fi numerotate individual, sub forma unor piese de arta de colectie.

Noul album este disponibil deja pentru precomanda in patru formate fizice, toate marcate clar ca fiind prima editie. CD-ul si LP-ul vin sub forma unei carti cartonate care replica caietul de schite pe care Martin a lucrat in studio cand a scris si inregistrat “Moon Music”. Este vorba despre 28 de pagini de versuri, notite si ilustratii.

Editia Notebook Edition include, de asemenea, bonusuri: inregistrari vocale fara muzica si demo-uri din timpul sesiunilor de inregistrari ale albumului.

“Moon Music” va fi cel de-al 10-lea album Coldplay, intr-o discografie care se intinde pana la debutul “Parachutes” din 2000. 

Nu este prima data cand Coldplay colaboreaza cu Max Martin, geniul suedez fiind producatorul albumului precedent care a fost fredonat zilele trecute pe Arena Nationala din Bucuresti ─ „Music of The Spheres”. 

Single-ul “feelslikeimfallinginlove” va fi interpretat in premiera in timpul recitalului pe care Chris Martin si colegii il vor sustine pe scena festivalului Glastonbury, pe 29 iunie. Trupa va fi cap de afis al evenimentului si va deveni primul grup care va fi de cinci ori pe una dintre cele mai importante scene, Pyramid Stage, dupa ce a fost prezenta in 2002, 2005, 2011 si 2016.

La Bucuresti, baietii de la Coldplay au fost foarte generosi cu spectatorii si, dupa o prima zi in care a fost huiduit invitatul special din Romania, Chris Martin a adus un mesaj special despre iubire.

Coldplay, Arena Nationala, 12 iunie 2024, Foto: Emagic

”Aseara am sustinut primul nostru concert in Romania. M-am simtit socat, trist si cumva vinovat ca am facut ceva rau. Apoi m-am dus in pat si am incercat sa dorm si mi-am dat seama ca sunteti publicul nostru, ca va iubim neconditionat, nu puteti schimba asta. Calatorim in toata lumea, poate nu intelegem prin ce treceti voi, cultura voastra, dar stiu ca iubim lumea la fel, asta insemnand ca si pe romani. Pentru noi ieri a fost foarte frumos, noi va iubim oricum. As dori sa schimbam ceva, ieri ati huiduit, asa ca azi as dori cinci secunde sa huiduiti mai tare ca ieri. Este cea mai tare huiduiala auzita. Sunteti cel mai tare public din lume. As vrea sa invit trei oameni pe scena. Nu conteaza de unde sunteti”, a spus Martin.

El a dedicat apoi piesa pe care urma sa o dedice victimelor incendiului de la Colectiv.

Citește în continuare