Skip to content

Tim Robbins va participa la spectacolul-poem al Corului Madrigal din deschiderea Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Madrigal deschide 6 expozii si lansarea o revista in cadrul festivalului.

La invitatia Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” si Programul National Cantus Mundi desfasoara pe toata durata Festivalului o suita ampla de evenimente culturale.

Intr-o editie FITS care sarbatoreste Prietenia, Corul Madrigal invita publicul la un spectacol-poem, cu participarea extraordinara a invitatilor Constantin Chiriac, Pippo Delbono si Tim Robbins. 

In curtea Casei Altemberger, vechea primarie a Sibiului si cel mai mare ansamblu gotic civil din Romania, construit in secolul al XV-lea, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, prezinta un repertoriu extins, cu lucrari din Renastere, pana la creatorii contemporani. 

Regia spectacolului este semnata de Emil Pantelimon, iar scenografia de Vladimir Turturica. Dupa epuizarea biletelor, organizatorii au suplimentat numarul acestora, link AICI. Spectacolul poate fi vizionat livesi online.

In plus, intre 22 si 30 iunie, la Muzeul National Brukenthal, Corul Madrigal prezinta “Muzeul Madrigal”, cu 6 expozitii emblematice: Madrigal in Valea Jiului; Madrigal Experience; Madrigal Media – discografie, brand, editorial; Costumul Madrigal – 40 de costume care au scris si scriu o istorie culturala unica; Spectacolul Madrigal – 4 diorame cu experiente senzoriale complete; Madrigal for Babies si Cantus Mundi: Muzica pentru toti – o strategie culturala pentru viitor.

Programul de vizitare al expozitiilor este cel al Muzeului National Brukenthal.

Pe 26 iunie, la ora 11:00, la Bursa Internationala de Spectacole de la Sibiu – Hotel MyContinental, Faust Hall, Corul Madrigal lanseaza primul numar al revistei sale trimestriale dedicate artelor spectacolului din Romania.

O premiera editoriala marca Madrigal, revista contine 244 de pagini de interviuri, cronici si cele mai noi informatii despre proiectele Corului Madrigal si ale partenerilor si colaboratorilor sai, nume si institutii marcante ale vietii noastre culturale.

Revista, al carei redactor-sef este Monica Lup, se distribuie gratuit.

FITS se incheie pe 30 iunie, ora 21:00, la Muzeul ASTRA cu Spectacolul„Ritualuri”, sustinut de Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu.

Spectacolul, semnat de regizorul Emil Pantelimon, in scenografia lui Vladimir Turturica, este dedicat unor ritualuri universale – pentru pace, de lume, religioase si pentru natura si se va desfasura pe malul lacului Dumbrava.

Dupa spectacol, 12 scene ale ritualurilor vor fi activate in tot Muzeul ASTRA, pana la ora 01:00 dimineata. 

Zona din jurul lacului va deveni un univers performativ, in care publicul va interactiona cu actori, coruri de copii Cantus Mundi, Baletul Operei Comice pentru Copii, femeile de la sezatoarea din Ozun, Corul lipovenilor de la Braila, percutionistii Young Beats si Zoli Toth si va participa la recitaluri ritualice de bocet, de bucurie, de trecere sau de blesteme, toate colorate intr-un show de video mapping proiectat in padurea Muzeului ASTRA.

Vor fi prezente corurile de copii din Cantus Mundi: „Waldorf” Iasi, dirijor Daniel Popa, „Unirea” Focsani, dirijor Ana-Maria Rusu, Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, dirijor Nicoleta tampu si „Junior VIP” Cluj-Napoca, dirijor Anca Marias,

Spectacolul „Ritualuri” va fi prezentat si in avanpremiera sambata, pe 29 iunie, de la ora 22:00. Participarea la evenimente se face cu achizitionarea biletelor de acces in Muzeul ASTRA.   

Daca nu ajungeti la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, puteti vedea online spectacolul lui Tim Robbins si alte 30 de productii. Ele vor fi disponibile cate 24 de ore pe platforma.

In total vor putea fi urmarite online 15 spectacole de teatru, zece de muzica, sase de dans si doua de circ contemporan. Programul complet al spectacolelor online poate fi parcurs aici.

Citește în continuare