Skip to content

Evenimentul Strazi deschise in acest week end nu doar pe Calea Victoriei ci si pe strada Sibiu, din Drumul Taberei. Concert Damian Draghici, spectacole pentru copii, acrobatii

In weekendul 22-23 iunie, programul artistic al proiectului „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” cuprinde o noua serie de concerte, spectacole de teatru pentru copii, instalatii de arta interactiva, mini show-uri de acrobatii, dar si concursuri cu premii surpriza, pe Calea Victoriei.

In premiera la aceasta editie, strada Sibiu din sectorul 6 al Capitalei se transforma in zona pietonala intre Bulevardul Timisoarei si strada Aleea Bujoreni si devine scena unui program complex, destinat publicului de toate varstele: de la activitati sportive, concerte de muzica live, spectacole de animatie, pana la ateliere creative de constructie papusi.

Program artistic „Strazi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #11: 22-23 iunie 2024

Teatrul Odeon prezinta vizitatorilor instalatia de arta interactiva „Odeon Theatre Fountain”,  o selectie de imagini din cele mai indragite spectacole din repertoriu, disponibile in ambele zile de weekend in intervalul 10:00-21:00.

Asociatia Artistilor Plastici Bucuresti organizeaza, in zilele de 22 si 23 iunie, demonstratii de pictura pe panza, in zona Muzeului Colectiilor de Arta, in intervalul orar 10:00-19:00, iar participantii sunt invitati sa admire operele de arta si sa interactioneze cu artistii vizuali.

Duminica, 23 iunie, incepand cu ora 11:00, pe Calea Victoriei nr. 110 are loc atelierul „Povesti din vechiul Bucuresti”, sustinut de Oana Oros, unde participantii vor calatori in timp prin intermediul imaginii si vor afla cum s-a transformat Podul Mogosoaiei in Calea Victoriei de astazi, precum si povestea familiei Mavrocordat si a casei in care se afla expozitia Muzeului National al Literaturii Romane.

Ca o noutate a programului, in zona Statuii Iuliu Maniu, publicul este asteptat sambata, incepand cu ora 11:00, sa ia parte la singurul eveniment national de evaluare a consumului propriu de alcool – Saptamana Nationala de Testare a Consumului Personal de Alcool, derulat de Asociatia ALIAT pentru Sanatate Mintala, in parteneriat cu Institutul National de Sanatate Publica si Ministerul Sanatatii din Romania. Participantii sunt incurajati sa intre in centrele de testare, unde isi pot evalua nivelul de consum de alcool prin efectuarea Testului AUDIT.

Pentru iubitorii de muzica live, trupa REAL – Andra Piersinaru (voce), Angelo Stoica (chitara), Leon Craioveanu (percutie) – ii va incanta cu recitaluri electrizante si variate in prima zi de weekend incepand cu ora 17:00, in fata Hotelului Novotel, iar pentru cei care prefera spectacolele de acrobatii, Circul Metropolitan Bucuresteni completeaza atmosfera sambata seara cu mini show-uri pline de energie si adrenalina in zona Monumentul Renasterii, de la ora 19:30. Fundatia Andantino prezinta in cea de-a doua zi de weekend un spectacol de muzica si dans, incepand cu ora 20:00 in zona Cercului Militar National, iar artista Miruna Vidican va sustine un concert de harpa de la ora 20:00 in zona Magazinului Max Mara.

Intalnirile preferate ale copiilor cu actorii Teatrului de Animatie Tandarica in fata Muzeului National de Arta al Romaniei continua si in acest weekend cu spectacolul de animatie „Freestyle Puppetry”, sambata, incepand cu ora 18:00, iar duminica, de la 17:30.

Tot duminica, cunoscutul artist Damian Draghici, in formula Damian & Brothers, va sustine in programul artistic al weekendului #11 „Strazi deschise” pe Calea Victoriei un flashmob muzical pe traseul Strada Piata Amzei – Hotel Novotel in care publicul este invitat sa cante si sa danseze, incepand cu ora 18:30. Momentul pregatit de Damian Draghici va continua cupodcastul moderat de Andrei Niculae, unde artistul va prezenta povesti inedite despre viata profesionala in zona Hotelului Novotel (ora 19:30).

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti isi asteapta vizitatorii in fiecare zi de weekend intre orele 10:00 si 17:30, cu expozitiile „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute” // „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani” // „Comorile haznalelor istorice din Bucuresti”, prilej de a face o incursiune in istoria orasului.

Program artistic „Strazi deschise” in Sectorul 6, Strada Sibiu // Weekend #11: 22-23 iunie 2024

Timp de doua zile, noua zona pietonala „Strazi deschise” inaugurata in acest weekend, strada Sibiu (intre Bd. Timisoara si Str. Aleea Bujoreni) devine centrul de atractie al locuitorilor cartierului. Programul artistic si recreativ pe strada Sibiu incepe la ora 9:00 cu activitati sportive si continua pana la ora 21:00 cu nenumarate spectacole de teatru, concerte si ateliere, dar si cu demonstratii ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii” Bucuresti-Ilfov, programate duminica in intervalul 10:00-19:00.

Spectacolul fascinant „Vitn, Spritn & Kapritn – Chirita & invitati si papusele”, dupa un scenariu de Maia Morgenstern, organizat de Teatrul Evreiesc de Stat, vine la „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” in prima zi de weekend, de la ora 10:00, iar duminica, de la ora 11:00, are loc spectacolul concert-lectie „Viata lui Mozart” prezentat de Opera Comica pentru Copii.

Teatrul „Stela Popescu” da intalnire micilor locuitori ai Sectorului 6 la atelierele de joaca „Stela in vacanta”, sustinute sambata, 22 iunie, in intervalul 12:00-12:30, iar duminica, 23 iunie, intre 17:30 si 18:00, vor prezenta Concertul „Draga Ana”. In ambele zile de weekend, incepand cu ora 18:00, concertele live de muzica populara, pop si de percutie sustinute de artistii Scolii de Arta Bucuresti vor antrena participantii la joc, dans si voie buna.

Reprezentatiile dedicate copiilor continua cu spectacolul interactiv „Calatorie muzicala” sambata, incepand cu ora 11:00, si duminica, de la ora 17:00, adus in fata publicului de Teatrul „Ion Creanga”, precum si cu un spectacol antrenant sustinut de artistii Teatrului Masca, „Spectacol NOU”, cu doua reprezentatii programate sambata, 22 iunie, de la orele 18:00 si 19:00.

Tot pe strada Sibiu, din sectorul 6 al Capitalei, Teatrul de Animatie Tandarica va prezenta sambata, 22 iunie, de la ora 16:00, spectacolul „Capra cu trei iezi”, iar de la ora 17:00, Teatrul „Ion Creanga” va sustine  spectacolul de teatru „Prostia Omeneasca” , iar duminica, de la ora 11:00.

Every Can counts Romania, programul dedicat colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu se alatura proiectului „Strazi Deschise Bucuresti, Promenada Urbana”  in acest weekend, cu scopul de a incuraja bucurestenii sa valorifice dozele de aluminiu si de a contribui la constientizarea importantei protejarii mediului. Participarea va fi marcata prin prezentarea instalatiei PIXELATA, o lucrare de arta realizata din 1.300 de doze de bauturi din aluminiu. Publicul este invitat sa se alature acestei initiative sambata si duminica, in intervalul 16:00-19:00.

Teatrul Excelsior prezinta spectacolul „Cei trei purcelusi”, duminica de la ora 12:00, o adaptare a povestii clasice menita sa aduca un strop de bucurie in randul celor mici.

In ambele zile de weekend, talentatul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente de neuitat trecatorilor, incepand cu ora 13.00, iar spectacolele-atelier „Joaca-n strada cu Tzitzi si Poc”, vor anima participantii sambata, 22 iunie, de la 14:30 si 15:30. Duminica, 23 iunie, incepand cu ora 12:00, cei mici vor invata tehnici de manuire ale papusilor si marionetelor impreuna cu artistul papusar Brandusa Oanca.

Citește în continuare