Skip to content

Tom Hanks si Robin Wright au fost intineriti digital pentru filmul „Here”. Este proiectul care ii aduce impreuna cu regizorul „Forrest Gump”, Robert Zemeckis.

 Intr-un proiect cu actori de prima mana dar cu un concept care e experimental penntru cinematografia americana pentru publicul larg, filmul Here care e foarte asteptat de presa internationala  a fost chiar co-scris de Zemeckis si de scenaristul „Forrest Gump” Eric Roth.

Bazat pe romanul grafic din 2014 cu acelasi nume al lui Richard McGuire, „Here” se desfasoara de-a lungul unui secol intr-un singur loc. Camera de filmat nu se misca niciodata dintr-o pozitie fixa in interiorul unei case pe parcursul celor 104 minute de filmare, in timp ce spectatorii au parte de povestile oamenilor care si-au facut o casa acolo. Cuplul central este interpretat de Hanks si Wright.

Pentru europeni care sunt obisnuiti cu filme de Cannes sau productii care experimenteaza mai mult in imagine si editare, neurmarind neaparat confortul spectatorilor si accesabilitatea mesajului, un film in care perspectiva de filmare – acelasi cadru – nu se schimba pentru aproape doua ore e ceva accesibil, pentru americani insa e un punct de atractie.

 „Perspectiva unica nu se schimba niciodata, dar totul in jurul ei se schimba”, a declarat recent Zemeckis pentru Vanity Fair despre conceptia ambitioasa a povestirii. „De fapt, nu s-a mai facut pana acum. Exista scene similare in filmele mute foarte timpurii, inainte ca limbajul montajului sa fie inventat. Dar in afara de asta, da, a fost o aventura riscanta.”

„Acesta este entuziasmul”, a adaugat Zemeckis.”Ce trece prin aceasta viziune a universului? Cred ca este un mod interesant de a face o analiza asupra mortalitatii. Se atinge astfel tema universala ca totul trece.”

Hanks il interpreteaza pe Richard, iar Wright pe Margaret, prietena sa din adolescenta si, in cele din urma, sotia sa. Prin efecte de machiaj traditionale si tehnologie digitala de intinerire, Hanks apare la fel de tanar ca un adolescent si la fel de batran ca un barbat de 80 de ani in timpul filmului care se intinde pe mai multe decenii.

„Din anumite motive, intotdeauna am fost etichetat ca fiind tipul cu efectele vizuale.Dar acestea au fost intotdeauna acolo pentru a servi ca arc al personajului”, a declarat Zemeckis pentru Vanity Fair. „Intotdeauna a existat o preocupare in a incerca. Intotdeauna am crezut ca treaba noastra ca regizori este sa aratam publicului lucruri pe care nu le vede in viata reala.”

„Functioneaza doar pentru ca interpretarile sunt atat de bune”, a adaugat el. „Atat Tom, cat si Robin au inteles instantaneu ca: „Bine, trebuie sa ne intoarcem si sa canalizam cum eram acum 50 de ani sau acum 40 de ani si trebuie sa aducem acea energie, acel tip de postura si chiar sa ne ridicam vocea mai sus. Genul acesta de lucruri.”

Alte personaje care apar in casa din „Here” de-a lungul deceniilor sunt parintii lui Richard, Al (Paul Bettany) si Rose (Kelly Reilly), un cuplu la inceputul secolului al XX-lea (Michelle Dockery si Gwilym Lee) si un inventator si un model pin-up in anii 1920 (David Fynn si Ophelia Lovibond), printre altii.

De-a lungul anilor, publicul nu a receptat foarte bine efectele de de-imbatranire. Regizori precum Martin Scorsese, Ang Lee si James Mangold au incercat cu totii sa impresioneze prin imbatranirea unor mari vedete precum Robert De Niro („The Irishman”), Will Smith („Gemini Man”) si Harrison Ford („Indiana Jones and the Dial of Destiny”), dar nu toti cinefilii au fost convinsi. George Miller chiar a declarat ca efectele de imbatranire indoielnice din filme precum „The Irishman” au fost cele care l-au determinat sa nu o imbatraneasca pe Charlize Theron pentru prequel-ul sau „Mad Max”, „Furiosa”, deoarece tehnologia nu este inca la inaltime.

„Here” va fi lansat in cinematografele din SUA pe 15 noiembrie de Sony, urmand ca apoi s afie lansat in europaVedeti mai jos fotografii cu prima imagine din film.

Robert Zemeckis a lucrat pentru prima data cu Tom Hanks s Robin Wright in 1994 cand au realizat Forrest Gump.

Regizorul care are 72 de ani a devenit celebru pentru trilogia science-fiction Back to the Future (1985-1990), urmata de comedia live-action/animat Who Framed Roger Rabbit (1988).

Ulterior a regizat comedia neagra satirica Death Becomes Her (1992) si apoi a mers catre filme mai dramatice, inclusiv Forrest Gump (1994) pentru care a castigat Oscarul pentru cel mai bun regizor. Filmul a castigat, de asemenea, premiul pentru cel mai bun film.

Zemeckis este considerat un inovator in materie de efecte vizuale. Explorarea sa a efectelor speciale de ultima generatie include utilizarea timpurie a graficii computerizate inserate in secvente live-action in Back to the Future Part II (1989) si Forrest Gump, inserarea animatiei desenate manual in secvente live-action in Who Framed Roger Rabbit si tehnicile de captare a performantelor observate in The Polar Express (2004), Beowulf (2007), A Christmas Carol (2009) si Welcome to Marwen (2018).  

Citește în continuare