Skip to content

In octombrie Adrien Brody debuteaza in teatru la Londra. Actorul va juca in The Fear of 13, bazat pe povestea unui barbat care a petrecut 22 de ani drept condamnat la moarte fiind declarat nevinovat in cele din urma

Adrien Brody, actorul care a castigat un Oscar pentru The Pianist, isi va face debutul pe scena londoneza la teatrul Donmar. Actorul newyorkez va aparea in The Fear of 13, povestea lui Nick Yarris, care a petrecut 22 de ani in penitenciar fiind condamnat la moarte inainte de a fi exonerat.

Brody a declarat pentru The Guardian: „Iubesc teatrul si, desi nu am mai urcat pe scena de multi ani, am cautat materialul potrivit si acesta a fost in mod clar cel care mi-a atras atentia”.

Cu premiera in octombrie, piesa se bazeaza pe un documentar realizat in 2015 de regizorul britanic David Sington. Adaptata de Lindsey Ferrentino, autoarea cartii Ugly Lies the Bone, aceasta spune povestea adevarata a unui barbat care, in 1982, a fost condamnat pe nedrept pentru uciderea, violarea si rapirea Lindei Mae Craig, o vanzatoare din Delaware. Dupa ce un test ADN l-a absolvit de orice implicare, Yarris a fost eliberat in 2004.

„Aceasta este o poveste impregnata de adevar, care expune nedreptatea sistematica si apatia fara speranta si umanitate”, a spus Brody.  Este un lucru remarcabil ca o persoana care a suferit o pierdere atat de tragica precum Yarris sa aiba elocventa si deschiderea de a-si impartasi experientele de viata intr-un mod care nu numai ca este profund emotionant, dar te si trezeste la realitate realizand circumstantele crude cu care multi se confrunta in timp ce sunt la mila sistemelor judiciare si penale.”

Piesa este regizata de Justin Martin, ale carui lucrari anterioare includ Prima Facie, cu Jodie Comer, si Stranger Things:The First Shadow. „Justin este un regizor cu sensibilitate si viziune, asa ca sansa de a colabora cu el si cu Lindsey m-a atras din nou spre scena”, a declarat Brody, care a jucat recent in Succession, in rolul unui investitor in afacerea familiei Logan, si in Peaky Blinders, in rolul unui mafiot italo-american.

El a adaugat: „Teatrul ofera un nivel de imersiune care este dificil de gasit pe platou, avand in vedere natura tehnica a inregistrarii pe film, asa ca sunt foarte incantat sa explorez calatoria personajului in continuitate – si interpretarea live in fata unui public este o cu totul alta graba.”

Spectacolul va putea fi vazut din 4 octombrie pana in 30 noiembrie. Bilete urmeaza sa se puna in vanzare in cateva zile.

Citește în continuare