Skip to content

Incep inscrierile pentru Masterul de actorie de film de la Universitatea Ovidius Constanta. E primul master de acest tip din Romania, cursurile se tin in Bucuresti

De luni 8 iulie incep inscrierile pentru Masterul Actorie de Film – Universitatea Ovidius Constanța (promoția 2024-2026), primul master din Romania destinate actorilor care vor sa faca film de cinema sau de televiziune.

De 3 ani, avem si in Romania un master de actorie film pentru tinerii care se pregatesc in domeniul care se numeste  “arta actorului”. Pana acum scolile romanesti de stat care pregatesc actori au fost mai mult axate pe Teoria si practica actoriei de teatru, dar in contextul in care piata autohtona de cinema independent s-a dezvoltat foarte mult si chiar noile medii de exprimare necesita pregatiri in aceasta directie, Universitatea Ovidius din Constanta a creat un Master de Actorie de film.

Cursurile pentru acest master aflat sun patronajul Universitatii Ovidius din Constanta se tin la Bucuresti si beneficiaza de expertiza si intalnirile cu unii dintre cei mai mari regizori de film romani, dar si cu producatori sau directori de casting.

Primul master de actorie film din tara noastra este gandit nu doar ca o sursa de informatii tehnice, ci si ca un dialog deschis intre student si regizorii de film, o oportunitate ca acestia sa-i descopere si sa lucreze cu studentii inca de pe bancile scolii.

Unul dintre profesorii titulari ai acestui master este Emanuel Parvu, actor si regizor, anul acesta aflat in selectia competitiei oficiale la Festivalul de film de la Cannes. Studentii din anii anteriori ai acestui program au beneficiat de intalniri cu regizorii Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Paul Negoescu, Radu Jude, Tudor Giurgiu, Octavian Chelaru sau Iulia Rugina, dar si cu actorii Andi Vasluianu, Iulian Postelnicu etc.

Masterul de actorie de film al Universitatii Ovidius din Constanta pune la dispozitia studentilor 14 locuri fara taxa si un loc cu taxa.

Pentru examen studentii trebuie sa pregateasca un monolog cu text impus, un monolog creatie proprie si sa se prezinte intr-un self tape, cum se procedeaza la castigurile de film.

Ultima zi de inscriere este 21 iulie, examenele sunt pe 22-23 iulie.

Informatiile despre dosarul de inscriere, textul monologului impus si criteriile de examen pot fi gasite la acest link

Citește în continuare