Skip to content

In primul weekend din luna iulie, „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” redeschide Calea Victoriei, dar activeaza si  Strada Giuseppe Verdi (intre Strada Barbu Vacarescu si Strada Giuseppe Garibaldi). Program si restrictii rutiere

Pe Calea Victoriei, publicul va descoperi, in acest weekend, 6-7 iulie, noi modalitati de petrecere a timpului liber in oras: instalatii de arta interactiva, expozitii, spectacole de animatie si de acrobatie, workshopuri de pictura, concerte si evenimente pentru copii ce vor energiza atmosfera cu jocuri interactive si surprize pregatite special pentru cei mici. Totodata, pe traseul pietonal „Strazi deschise” din Sectorul 2 al Capitalei, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti a pregatit un amplu program artistic: de la spectacole de teatru, ateliere creative pentru copii si show-uri de magie la concerte ce acopera varii genuri muzicale – un adevarat festival urban va transforma traseul pietonal intr-o scena deschisa plina de energie si inspiratie pentru locuitori.

Zone pietonale „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” // 6-7 iulie 2024:

  • 6-7 iulie, Sectorul 2, Strada Giuseppe Verdi (intre Strada Barbu Vacarescu si Strada Giuseppe Garibaldi), intre orele 9:00 si 21:00.

Program artistic „Strazi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #13: 6-7 iulie 2024

In ambele zile de weekend, incepand cu ora 10:00, Teatrul Odeon le propune vizitatorilor o retrospectiva in imagini a celor mai apreciate spectacole din repertoriu prin instalatia de arta interactiva „ODEON Theatre Fountain”, invitandu-i astfel sa redescopere magia teatrului si sa se lase inspirati de arta.

Sambata, 6 iulie, de la ora 17:00, in zona Muzeului National de Istorie a Romaniei / Palatul CEC, PPC si Itsy Bitsy, radioul copiilor, ii invita pe parinti impreuna cu cei mici la un eveniment special conceput pentru familii, plin de energie si voie buna. Atmosfera va fi animata cu muzica, jocuri interactive, face-painting, tatuaje temporare si momente de radio.

Programul artistic dedicat copiilor continua sambata, la ora 19:30, in zona Monumentului Renasterii, cu un minishow de acrobatie spectaculos al Circului Metropolitan Bucuresti. Artistii institutiei vor uimi publicul cu demonstratii de dexteritate si acrobatii ce sfideaza gravitatia.

Copiii si parintii sunt invitati, de asemenea, la sediul Scolii de Arta Bucuresti din Strada Cuza Voda nr. 100, intre orele 14:00 si 20:00, la workshopul de pictura „Desene invizibile”, coordonat de Ioana Ionescu, unde cei mici isi vor dezvolta abilitatile artistice si vor avea ocazia sa-si transforme desenele in adevarate povesti in culori si forme.

Duminica, 7 iulie, intre orele 16:00 si 21:00, publicul este invitat, in zona Cercului Militar National, la momente muzicale oferite de Muzica Militara Reprezentativa a Jandarmeriei Romane, iar personalul Garzii de Onoare a Jandarmeriei Romane va oferi un spectacol ce pune in valoare rolul institutiei pentru comunitate prin exercitii de tip drill. Totodata, demonstratiile cu echipaje ecvestre si canine ale Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti vor completa atmosfera cu o etalare de abilitati si dexteritate, ilustrand rolul vital al partenerilor necuvantatori in asigurarea securitatii si ordinii publice in Capitala.

Artistii Teatrului de Animatie Tandarica vor oferi momente cu papusi si marionete in cadrul spectacolului „Freestyle Puppetry”, de la ora 18:00, in zona Muzeului National de Arta al Romaniei. Personaje pitoresti vor readuce spiritul ludic pe Calea Victoriei si zambete pe chipul celor mici prin aventuri desprinse din minunatul univers al copilariei.

Pe parcursul intregului weekend, intre orele 10:00 si 17:30, la Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti, publicul poate admira expozitiile „Muzeul Varstelor – de la copilarie la senectute”, o poveste despre evolutia raporturilor dintre generatii in mediul urban romanesc, si „In apropierea sfintilor. Frescele Manastirii Vacaresti dupa 40 de ani”, ce reda istoria zbuciumata a Ansamblului Vacaresti.

Program artistic „Strazi deschise” in Sectorul 2, Strada Giuseppe Verdi // Weekend #13: 6-7 iulie 2024

Sambata, 6 iulie, de la ora 10:00, cvartetul acustic format din Petru Giurcaneanu (chitara), Antonio Iliosu (contrabas), Mihai Munteanu (tobe), Catalin Toma (saxofon) vor da tonul atmosferei de weekend cu momente muzicale, ce vor continua si duminica, 7 iulie, de la ora 16:00.

Personajele Operei Comice pentru Copii ii vor incanta pe cei mici cu o parada desprinsa din povesti sambata, de la ora 10:30, si duminica, in intervalul 11:00-11:30. Programul artistic dedicat copiilor include atelierul de jocuri teatrale sustinut de artistii Teatrului Mic, sambata, intre orele 11:30-12:00, precum si workshopul „Stela in vacanta”, unde reprezentantii Teatrului „Stela Popescu” vor deveni partenerii de joaca ai micutilor si le vor stimula creativitatea in ambele zile de weekend, de la ora 12:00.

Sambata, orele 13:00-16:00, si duminica, in intervalul 16:00-18:00, iubitorii de arta pot participa la atelierele de pictura pe panza organizate de AKKA Show, iar duminica, de la ora 12:00, copiii pot invata sa construiasca si sa manuiasca papusi sub indrumarea artistei Brandusa Oanca. De asemenea, in a doua zi de weekend, duminica, intre orele 10:00 si 12:00, zona de party organizata de AKKA Show va anima traseul pietonal din Strada Giuseppe Verdi cu activitati de modelare baloane si un studio de hair styling.

Teatrul Dramaturgilor Romani va prezenta, sambata, de la ora 11:00, spectacolul de magie „MAGITOT sunt eu”, iar mai tarziu, intre orele 17:00 si 18:00, copiii si parintii pot urmari spectacolul „Capra cu trei iezi”, in interpretarea artistilor Teatrului de Animatie Tandarica.

In ambele zile de weekend, in intervalul 16:00 – 19:00, locuitorii Sectorului 2 al Capitalei pot admira instalatia de arta PIXELATA, realizata din 1.300 de doze de bauturi din aluminiu, prin care Asociatia nonprofit Alucro atrage atentia asupra necesitatii reducerii deseurilor, conservarii resurselor si diminuarii poluarii prin utilizarea de materiale sustenabile, „prietenoase” cu mediul. Teatrul Masca participa la programul „Strazi deschise” din acest weekend cu instalatia interactiva „Zei de zi cu zi”, prezentata sambata si duminica, in intervalul 17:00 – 20:00, ce evidentiaza comunitatile create in zona in care institutia isi are sediul.

Artistul Vasile Catrina le va oferi bucurestenilor portrete imortalizate in caricaturi, pe parcursul weekendului, in intervalul 13:00 – 20:00, in timp ce Scoala de Arta Bucuresti invita publicul la o serie de concerte si demonstratii de dans sustinute de talentatii sai elevi, sambata si duminica, de la ora 18:00.

Totodata, pe traseul pietonal din Sectorul 2, publicul se va putea antrena in activitati sportive in zonele special amenajate pe parcursul weekendului (teren de baschet si masa de ping-pong).

Restrictii rutiere

Calea Victoriei | In weekendul 6-7 iulie, pe durata restrictiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Stirbei Voda, strada Ion Campineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societatii de Transport Bucuresti va fi deviat, fara afectarea calatorilor.

In weekendurile in care se desfasoara evenimentul „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul noptii pana dimineata (in ziua de sambata spre duminica), incepand de la ora 23:00 pana la ora 09:00.

Pentru siguranta participantilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circula masini se inchid si pistele de biciclete.

In sectorul 2 al Capitalei, incepand de sambata, 6 iulie, ora 07:00, pana luni, 8 iulie, ora 02:00, traficul este restrictionat pe Strada Giuseppe Verdi, pe segmentul de drum cuprins intre Strada Barbu Vacarescu si Strada Giuseppe Garibaldi.

Citește în continuare

Fragment carte: Lista de Yomi Adegoke

Yomi Adegoke, jurnalistă și scriitoare britanică de origine nigeriană, a publicat articole pentru The Guardian, The Independent și British Vogue. A fost gazda podcastului Women’s Fiction Prize. În 2018, a…

Citeste mai mult