Skip to content

9 parfumuri de vara care va poarta in calatorii olfactive de vis, de pe Riviera Franceza, pe Fifth Avenue sau in parcurile din Kyoto.

Aroma potrivita are puterea de a va transporta olfactiv aproape oriunde in lume. Legatura puternica dintre miros si memorie se poate traduce in notele unui parfum care evoca viziunea unei vacante de vara ideale, de pe dealurile insorite din California pana in parcurile superbe din Kyoto.

Fie ca reusiti sa va luati o vacanta in acest an sau ramaneti in orase si sunteti in cautarea unui moment de evadare si de bucurie in fiecare zi, parfumurile recomandate mai jos va poarta intr-o calatorie in jurul lumii, de la noptile petrecute in deserturile africane pana la diminetile cochete de pe strazile Parisului.

Parfumul ZouZou de la Celine va aminteste de atmosfera pariziana a vremurilor apuse, de arome pudrate si doamnele chic care isi poarta siluetele pe Les Grands Boulevards.

Cel mai nou parfum al lui Hedi Slimane pentru Celine este o oda adusa femeilor chic care au stabilit noile tendinte in Paris, in jurul anilor 1960. Se numeste ZouZou, dupa o porecla franceza afectuoasa pentru femeile cu parul scurt,  si aminteste de senzualitatea lui Jane Birkin, Jean Seberg in Breathless si scriitoarea Françoise Sagan.

Parfumul are note calde de vanilie si ambra, amestecate cu nuante de caramel si o atingere de dulceata pudrata. Este un parfum gurmand senzual, dar suficient de usor pentru a fi perfect pentru a fi purtat vara, ziua sau noaptea.

Il gasiti aici dar si in magazinele de parfumuri.

Loewe, cel mai cool brand al momentului, va ajuta sa va simtiti mai aproape de plajele din Ibiza cu o colectie speciala.

Recent, colectia de parfumuri Loewe intitulata “Paula’s Ibiza” s-a imbogatit cu aroma lui Cosmic, un parfum gurmand creat de designerul Jonathan Anderson si de experta Nuria Cruelles. Este descris ca “un portal olfactiv catre visele de zi psihedelice”. 

Notele proaspete de para coapta si mango suculent sunt amestecate cu nuca de cocos dulce si ambra calda pentru un parfum care are mirosul dulce si mineral al pielii dupa o zi la plaja, cand lotiunea de bronzat se amesteca cu sarea de mare si picaturi de inghetata topita.

Mai multe despre colectia Paula’s Ibiza aici.

O iubitoare a luxului, Victoria Beckham a creat un parfum inspirat de aromele din Portofino.

Dupa succesul produselor de machiaj Victoria Beckham Beauty, fosta cantareata a trupei Spice Girls isi continua ascensiunea in industria de moda si frumusete cu parfumurile care ii poarta numele, lansate anul trecut.

Pentru o zi de vara relaxanta, incercati parfumul Portifino ’97 al brandului, care este un amestec moscat si acvatic de bergamota calabreza, note marine, mosc si tamaie. Amestecul este undeva la jumatatea distantei dintre o apa de colonie masculina si un parfum feminin. 

Victoria Beckham a vrut ca parfumul sa reflecte mirosurile tamaioase, cearsafurile curate si briza oceanului pe care si le amintea din escapada secreta la mare pe care a facut-o cu sotul ei, David, in primele zile ale idilei lor: „Imi amintesc lumina, imi amintesc cum mirosea hotelul si cat de interesanta a fost acea perioada. imi amintesc totul ca si cum ar fi fost ieri.”

Mai multe despre Portofino ’97 aici, este disponibil si sub forma de ulei de corp.

Daca va este dor de insulele grecesti, Diptyque a pregatit parfumul Ilio.

Parfumul Ilio de la Diptyque aduce un omagiu zilelor de vara petrecute la racoare printre falezele cu briza din Grecia. Nota sa centrala este smochinul de Barbaria, un ingredient rar in parfumerie care ii confera un miros moale si lemnos. Atingerile de lavanda si lemongrass adauga prospetime parfumului, facandu-l potrivit pentru cei care doresc un parfum luminos, usor de purtat pentru acest sezon.

Gama Ilio este aici, include si sprayuri racoritoare pentru par si ten.

Daca gandurile de vacanta va indreapta spre Japonia, Regime des Fleurs a creat un amestec care aminteste de parcurile inflorite din Kyoto.

Brandul Regime des Fleurs fondat la New York de Alia Raza a lansat parfumul Himitsu. Este creat impreuna cu maestrul parfumier Dominique Ropion si incearca sa raspunda unei intrebari neobisnuite: “Cum miroase culoarea violet?”. Himitsu se traduce prin „violet” in japoneza, iar parfumul este descris de Raza ca o „scrisoare de dragoste catre Kyoto”. 

Notele delicate de violeta si heliotrop sunt subliniate de dulceata afumata a balsamului de tolu si de pudra de caprioara. Este un parfum floral subtire, cu nuante neobisnuite, care se dezvolta pe masura ce il purtati, ceea ce il face o buna optiune de vara pentru cei care prefera parfumurile mai dinamice si mai ciudate.

Il gasiti aici.

Louis Vuitton a pregatit un moment de evadare in diminetile petrecute in California.

Pacific Chill este cea mai recenta aditie la colectia Louis Vuitton de parfumuri inspirate din California. 

Parfumierul Jacques Cavallier-Belletrud a fost inspirat sa creeze parfumul dupa zile in care a baut suc verde (un aliment de baza din California) si a facut drumetii prin Palisades. Rezultatul este un amestec savuros de esenta de seminte de morcov, coacaze negre, portocale, menta si busuioc, care este indulcit de o nota de caise. 

Gama California mai include parfumurile City of Stars, Afternoon Swim si California Dream, disponibile aici.

Pentru zilele in care visati la o evadare in Italia, Bvlgari are solutia olfactiva ideala.

Parfumul Baciami din colectia Allegra de la Bvlgari isi ia numele de la cuvantul italian pentru „Saruta-ma”. Este un numele ideal, avand in vedere ca amestecul, creat de parfumierul Jacques Cavallier, este inspirat de idile italiene din istorie si literatura, precum Romeo si Julieta (Verona), Elizabeth Taylor si Richard Burton (Roma), Dante si Beatrice (Florenta). 

Descris ca un parfum “floral aburit”, Baciami este caracterizat de o doza puternica florala de gardenie cremoasa, imbogatita cu note calde de vanilie. Este un parfum bogat, feminin, ideal pentru doamnele care cauta o alternativa interesanta la parfumurile bazate pe trandafiri.

„Sarutul” Bvlgari este disponibil aici.

Epitoma chic-ului frantuzesc, Dior, va transporta pe Riviera Franceza.

Parfumul Dior Eden-Roc este o oda adusa luxosului Hôtel du Cap-Eden-Roc din Antibes. Hotelul a fost si inca mai este intruchiparea elegantei de pe Riviera Franceza, inspirand romanul “Blandetea noptii” al lui F. Scott Fitzgerald si gazduind personalitati precum Picasso, Jean Cocteau, Marlene Dietrich si familia Kennedy. 

Parfumul imbina sarea de mare, iasomia, nuca de cocos si pinul pentru a evoca „un cristal de sare pus pe varful limbii, pielea bronzata incalzita de soare si baldachinul protector oferit de un pin din sudul Frantei”.

De altfel, colectia Dior dedicata Rivierei Franceze include alte doua parfumuri care ofera prospetime: Dioriviera si Jasmin des Anges, le gasiti aici.

Daca dorintele de vacanta vi se indreapta spre noptile tropicale, Maya Njie are un amestec luxuriant, perfect pentru zilele de plaja.

Parfumiera Maya Njie, nascuta in Suedia si stabilita la Londra, a creat parfumul Tropica ca o oda senzoriala adusa calatoriile ei din copilarie in Africa de Vest, in special in Gambia si Senegal. 

„Pentru mine, este un parfum care evoca aceste locuri, deoarece reprezinta tranzitia de a parasi o Suedie foarte rece si intunecata pentru climate mai calde, plaje lipicioase, oceane sarate, nopti lungi si dimineti tarzii, unde puteam cu adevarat sa ne plimbam liberi”, spune Njie. 

Pentru a crea parfumul, a amestecat note de varf de citrice si ananas cu smochine, nuca de cocos si mosc. Este un parfum luxuriant si luminos, care evoca mai mult o savana tropicala decat alte parfumuri de vara axate pe plaja. Il gasiti aici.

Citește în continuare