La 15 ani de la premiera, Miranda Priestly este gata sa se intoarca in continuarea filmului „The Devil Wears Prada”. Michelle Pfeiffer, Glenn Close si Catherine Zeta-Jones au fost in casting pentru rolul atribuit lui Meryl Streep
Disney pregateste o continuare a filmului de succes din 2006, cu Meryl Streep in rolul Mirandei Priestly, redactorul-sef al revistei de moda Runway, cu Anne Hathaway si Emily Blunt in rolurile asistentelor ei hartuite, Andrea Sachs si Emily Charlton. Filmul a atins o coarda sensibila cu povestea sa feminista, atragatoare in general, si a rezistat in mare parte datorita chimiei spectaculoase dintre Streep, Anne Hathaway si actorii Emily Blunt, Stanley Tucci si Adrian Grenier.
Scenarista filmului original, Aline Brosh McKenna („Crazy Ex-Girlfriend”, „Your Place or Mine”), este in discutii pentru a reveni sa scrie urmatorul capitol. Noua poveste o urmareste pe Priestly in timp ce isi continua cariera pe fondul declinului editarii revistelor traditionale si se confrunta cu personajul lui Blunt, acum un executiv de mare putere pentru un grup de lux cu bani de publicitate de care Priestly are nevoie cu disperare.
Bazat pe romanul din 2003 al lui Lauren Weisberger despre experienta de cosmar a unei tinere care lucreaza la o revista de moda (Weisberger a lucrat ca asistent personal al editorului Vogue Anna Wintour), „The Devil Wears Prada” a fost un succes de box office, castigand 326,7 milioane de dolari in intreaga lume si aducandu-i lui Streep un Glob de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o comedie, precum si o nominalizare la Oscar.
Cea care a facut costumele, Patricia Field a fost, de asemenea, nominalizata la Oscar pentru designul costumelor din film.
In anii care au urmat, fanii au speculat daca „asta e tot” pentru Miranda, Andy si Emily. Trioul de actori a pastrat filmul in atentia publicului, cel mai recent reunindu-se pe scena la premiile SAG din februarie.
De-a lungul timpului in diferite interviuri Blunt a discutat unele dintre cele mai iconice momente ale filmului si a povestit despre colaborarea cu Streep (care a improvizat unele dintre cele mai muscatoare replici ale Mirandei, dar a ratat o mare parte din distractia de pe platou pentru ca a mers Method Actor pentru rol si a ramas tot timpul in personajul ei rigid si nesociabil).
„Ne-am distrat de minune in acel film”, a spus Blunt in urma cu ceva vreme… „Nu stiu daca vreunul dintre noi stia ca va deveni ceea ce a devenit. Este citat pentru mine in fiecare saptamana. Va fi filmul care mi-a schimbat viata”.
Vestea unei continuari la „Diavolul se imbraca de la Prada” vine in timp ce versiunea musical, cu Vanessa Williams imbracand ochelarii de soare negri marca Miranda Priestly, incepe avanpremierele inainte de premiera din octombrie pe West End-ul londonez.
Productia are o partitura originala de Elton John, regia si coregrafia sunt semnate de Jerry Mitchell, de trei ori laureat al premiului Tony, versurile sunt semnate de cantautoarea Shaina Taub, iar cartea de Kate Wetherhead.
Castingul a inceput, cu Michelle Pfeiffer, Glenn Close si Catherine Zeta-Jones toate discutate pentru rolul lui Priestly, dar un apel de la seful studioului Tom Rothman a asigurat Streep in 2005, iar ea sa intalnit cu echipa la casa ei din New York pentru a discuta scenariul.
In interviurile de la vremea lansarii Streep marturisea “Nu am fost interesata sa fac un film biografic despre Anna; am fost interesata de pozitia ei in compania ei.Am vrut sa imi asum poverile pe care ea trebuia sa le poarte, pe langa faptul ca trebuia sa arate bine in fiecare zi.”
Scenarista sublinia atunci cheia abordarii unui subiect delicat, cu ironiile la Anna Wintour care e una dintre cele mai importante personalitati din publishing dar si din industria modei. “A fost important [pentru noi] ca ea sa nu fie doar o sefa dificila, ci sa intruchipeze o anumita valoare legata de faptul ca oamenii sunt dispensabili in serviciul a ceea ce, pentru ea, este un scop mai mare, si ca venereaza moda si revista.”
Daca nu ati citit cartea lui Lauren Weisberger care sta la baza primului film e bine sa stoiti ca a fost tradusa in romaneste si o gasiti la editura Polirom unde mai sunt inca trei dintre cartile sale. La gasiti aici