Skip to content

Cea mai medaliata femeie din istoria atletismului olimpic, Allyson Felix aduce o premiera in Satul Olimpic: o cresa unde mamele din competitii pot intalni copiii cateva ore pe zi. Allyson are 11 medalii olimpice si e mama a doi copii

Allyson Felix, de 11 ori medaliata olimpica si mama a doi copii, a anuntat un parteneriat cu Pampers pentru a lansa prima cresa din Satul Olimpic. Gradinita va debuta in inima Pietei Satului Atletilor, locul central in care locuiesc sportivii in timpul Jocurilor Olimpice. Aceasta promite sa ofere un spatiu in care atlete care sunt mame sa mentina legatura cu copiii lor in timpul competitiilor.

„A fost prioritar sa sprijinim sportivele care sunt mame”, a declarat Felix presei la anuntul de ieri al cresei. „Este un spatiu in care familiile pot scapa de toate si pot avea parte de confortul de acasa. Pot sa se joace si sa aiba locuri unde sa-si hraneasca bebelusii.”

Felix s-a alaturat recent Comisiei Atletilor din cadrul Comitetului International Olimpic (CIO), bucurandu-se de sansa de a fi „vocea mamelor atletilor”, in rolul sau.

„Este vorba despre ingrijirea copiilor”, a spus Felix.”Este importaant ca mamele si familiile sa se simta sprijinite. A avea o oarecare normalitate este minunat, doar pentru a avea un spatiu real dedicat pentru acest lucru.”

„Sarcina si maternitatea nu trebuie sa insemne sfarsitul carierei atletelor”, a declarat Emma Terho, presedintele Comisiei Atletilor din cadrul CIO si de doua ori medaliata olimpica la hochei pe gheata pentru Finlanda. „Aceasta cresa permite ca acest lucru sa se intample, oferindu-le in acelasi timp sportivilor posibilitatea de a se concentra asupra Jocurilor.”

P&G va sprijini cresele din Satul Olimpic ca parte a celei mai largi game de servicii pentru sportivi in timpul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Gradinita, care face parte dintr-un angajament continuu al CIO si al Comisiei Atletilor CIO de a se asigura ca parintii care sunt si sportivi sunt ingrijiti si sprijiniti in timpul Jocurilor, va fi situata convenabil in zona nerezidentiala din Olympic Village Plaza si va fi deschisa zilnic intre orele 9.00 si 21.00.

Initiatoarea acestui proiect, Allyson Felix este cea mai premiata atleta americana cu 20 de medalii la campionatele mondiale si 11 medalii olimpice.

 Specializata in proba de 200 m, Allyson a fost campioana olimpica in 2012 si tripla campioana mondiala.Talentul ei s-a extins si la proba de 400 m, unde a devenit campioana mondiala in 2015, medaliata cu argint la Campionatele Mondiale din 2011 si la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 si medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale din 2017 si la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Allyson a intrat in istorie cu performantele sale in probele de stafeta, contribuind la sase medalii olimpice suplimentare de aur. Ea a facut parte din echipele care au castigat patru medalii de aur consecutive in proba de 4×400 m la Jocurile Olimpice din 2008, 2012, 2016 si 2020 si doua medalii de aur in proba de 4×100 m in 2012 si 2016.

Recunoscuta pentru influenta sa dincolo de pista de atletism, Felix a fost desemnata de doua ori unul dintre cei mai influenti 100 de oameni ai revistei Time, in 2020 si 2021.

Felix s-a retras dupa ce a cucerit ultimul sau aur la Campionatul Mondial din 2022 de la Eugene, Oregon, incheindu-si cariera ca cea mai decorata atleta din istoria atletismului, fiind totodata prima atleta din istoria atletismului care a castigat medalii in trei probe diferite de stafeta: 4×100 m, 4×400 m si 4×400 m mixt.

Felix este casatorita cu atlet Kenneth Ferguson din 2018 si au doi copii.

Angajamentul lui Felix fata de sanatate si fitness se extinde la rolul sau in cadrul Consiliului Presedintelui pentru Fitness, Sport si Nutritie in timpul administratiei Obama, unde a sustinut o viata sanatoasa pentru toate grupele de varsta.In calitate de trimis al diplomatiei sportive pentru Departamentul de Stat al SUA, ea si-a reprezentat tara in Brazilia, folosind sportul ca instrument pentru diplomatie si schimburi culturale.Felix a devenit un catalizator al schimbarii in cadrul industriei sportive atunci cand a contestat public politica Nike privind dezvaluirea sarcinii.Ea a pledat pentru imbunatatirea protectiei maternitatii pentru sportivi, determinand Nike sa isi revizuiasca politicile de sponsorship.

Articol sustinut de Banca Transilvania.

Citește în continuare