Skip to content

A fost facut public echipamenul Romaniei pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. Creatiile vestimentare ii apartin lui Gyarfas Olah, unul dintre cei mai inovatori designeri romani, care a lucrat cu Fundatia Ivan Patzaichin

COSR a prezentat astazi echipamentul oficial de defilare ale Team Romania pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 care, spre surpriza publicului, pastreaza culoarea galbena facuta celebra de fotbalisti si microbisti la recentul Euro 2024.

Sportivii romani vor defila la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 sub noua emblema Team Romania aprobata de Comitetul International Olimpic, in uniforme create de designerul roman Gyarfas Olah si fabricate in Romania de Pandora Fashion.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Paris 2024 se va desfasura, pentru prima oara in istoria olimpismului, in afara stadionului, pe raul Sena. Aproximativ 94 de barje ii vor purta pe sportivi pe cei 6km de scena ai showului de deschidere de la Paris 2024. Se estimeaza ca peste un miliard si jumatate de privitori de pe intreaga planeta vor viziona acest impresionant spectacol oferit de organizatorii francezi si in centrul caruia vor fi sportivii natiunilor participante.

„Team Romania este echipa de a carei performanta se leaga sperantele noastre pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 si in jurul careia s-au concentrat eforturile si prioritatile noastre din ultimul an. COSR si-a propus ca anul acesta Romania sa faca o demonstratie de incredere in sine, de optimism si de „soft power” – ca natiune progresista si valoroasa prin caracter uman, talent si performanta. La Paris, sub privirile intregii lumi, Team Romania este Romania.” – sustine Mihai Covaliu, presedinte COSR.

Conceptul designului uniformelor de parada pentru JO Paris 2024 este inspirat de motto-ul olimpismului „unitate in diversitate” o celebrare a personalitatii fiecarui sportiv, a talentului si spiritului fiecaruia.

Designerul Gyarfas Olah a propus o colectie de tinute variate, cu elemente comune si complementare, toate avand stilistic un numitor comun: o atitudine casual sport moderna care celebreaza bucuria de a fi impreuna si bucuria sportului. Culoarea predominanta este galben, un simbol al identitatii nationale, dar si al unei atitudini optimiste si prietenoase, un porte-bonheur pentru tricolori.

Sportivii Team Romania au putut alege cu ce vor sa se imbrace: sportivele au putut opta pentru fuste sau pantaloni, in diverse lungimi, galbene sau bleumarin, iar barbatii pentru pantaloni scurti sau lungi, galbeni sau bleumarin, cu jachete versatile, accesorizate vizibil. Numitorul comun al acestor tinute este tricoul Team Romania care poarta simbolul brandului in textura tesaturii din bumbac si matase. Dincolo de croiala moderna, de broderiile executate impecabil, de detaliile de buzunare aplicate si fermoare personalizate, tinutele se remarca printr-o exceptionala calitate a materialelor naturale, pentru a oferi confort sportivilor in conditiile de defilare speciale. Echipa oficiala care insoteste delegatia de sportivi poarta tinute oficiale din pantaloni si sacouri bleumarin, cu broderii si stante vizibile in tesatura si cu acelasi tricou precum sportivii.

Gyarfash Olah spune ca a  “numit colectia „Joie de vivre”, ca un salut pentru Paris si ca o expresie sincera a bucuriei participarii. Prin puterea acestui concept vestimentar, imi doresc ca Romania sa faca o declaratie de optimism lumii intregi.”

Designerul roman Gyarfas Olah este la a doua colaborare cu COSR, dupa cea de la JO Londra 2012, remarcandu-se prin experienta deosebita in crearea de tinute de outdoor sport-casual pentru Fundatia Ivan Patzaikin si, de asemenea, prin capabilitatea de a coordona productia unei colectii super-personalizate datorita nevoii de a adapta designul de tipar la masurile, de cele mai multe ori atipice, specifice siluetelor sportivilor de performanta.

Fabrica romaneasca de textile Pandora Prod a pus la dispozitia acestui proiect o echipa speciala, ghidata de exceptionala experienta acumulata din colaborarile cu branduri premium, si care a livrat solutiile pentru materialele folosite si o forma de croitorie haute-couture pentru fiecare sportiv in parte. Pandora Prod a produs tinuta de defilare a echipei olimpice din Marea Britanie pentru JO Londra 2012. Un grup de 5 sportivi au probat tinutele pe parcursul a 4 luni, ajutand in decizii. Nu in ultimul rand, acest proiect nu s-ar fi putut realiza fara sprijinul direct al celui mai mare business antreprenorial romanesc, care a sustinut constant COSR de-a lungul anilor, investind in performanta sportiva.

Imaginile de prezentare au fost realizate de Alex Galmeanu.

Articol sustinut de Banca Transilvania

Citește în continuare