Skip to content

Galerie foto. 20 de colectii de absolvire ale celor mai promitatori tineri designeri romani de la Gala UAD 2024.

La inceputul fiecarei luni de iulie, la Cluj-Napoca se desfasoara Gala UAD de absolvire a celor mai promitatori tineri designeri din Romania. O parte dintre studentii Departamentului Moda-design vestimentar din cadrul Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca ajung sa lucreze pentru branduri importante la nivel national si european, precum H&M sau Alexander McQueen.

Mai jos va invitam sa descoperiti tinerele talente care ar putea modela moda viitorului.

Evenimentul UAD•FASHION de anul trecut a pus accentul pe cuvantul cheie – „interlevel”, iar in 2024, gala a stat sub semnul unui – „the next level”.

UAD•FASHION – unul dintre brandurile UAD – a devenit (sub toate denumirile si structurile pe care le-a „imbracat”) in zeci de ani, o importanta platforma de lansare si promovare a absolventilor Departamentului Moda-design vestimentar.

Pe langa evenimentul de la finalul anului universitar, se organizeaza o noua serie de manifestari initiate de Directorul Departamentului Moda-design vestimentar – conf. univ. dr. Lucian Broscatean – ce au ca scop extinderea ariei curriculare si completarea cu noi continuturi relevante pentru viitoare joburi profesioniste. 

Mai jos puteti citi un interviu cu Lucian Broscatean in care explica de ce este atat de importanta implicarea in formarea tinerilor creativi care ajung sa reprezinte atat Clujul dar mai ales Romania in atelierele unor designeri importanti.

Gala din acest an a avut loc la TheOffice din Cluj-Napoca unde au fost prezentate 28 de colectii capsula, dintre care 20 au apartinut absolventilor programului de licenta, iar 8 au apartinut absolventilor programului de master. Proiectele de licenta au fost coordonate de Lucian Broscatean, Anca Pia Rusan, Alina Andreica, Anca-Luiza-Zaharia.

Promotia 2024 a fost preocupata de sofisticare moderna, repere din istoria costumului, referinte din istoria modei, constructii, volumetrii si broderii specifice couture-ului dar si reinterpretarea unor tehnici artizanale si manipulari ale suprafetei textile.

Absolventii de Licenta, in ordinea intrarii pe podium sunt Madalina-Ionela taran, Beghim Genghiz, Alexa Crismareanu, Diana Grigorescu, Carla-Bianca Forrai, Andreea-Letitia Godzin, Cristina-Andreea Strugar, Alexia Ciloci serdean, Andreea Bora, Ruxandra Mazarescu, Ioana-Andreea Dodoloi, Andrei-Ioan Petculescu, Razvan-Paul Dirle, Ioana Iosif, Alexandra Suveica, Lousenie Dumesle, Madalina Ciobanu, Raluca-Mihaela Jula, Adrian-Gabriel Anghel, Mihai-Cristian Anghel.

Evenimentul UAD•FASHION 2024 a fost sustinut de Unicredit Bank. In galeria foto de mai jos veti gasi colectiile absolventilor de licenta, pe podium au fost prezentate cele mai bune 3 tinute din lucrarea de diploma a fiecarui tanar designer.

Citește în continuare