Skip to content

A fost creat primul ceas de mana cu deschizator de sticle incorporat. Mecanismul este ascuns intr-o carcasa inteligenta, dezvoltata timp de doi ani de catre designeri premiati international.

Firma de design Raskh din Hong Kong a lansat recent ceasul Leverage, primul de acest tip din lume care are un mecanism special in corpul carcasei ce poate fi folosit pentru deschiderea sticlelor.

Designerii au inventat o carcasa speciala care incorporeaza deschizatorul fara a adauga volum excesiv ceasului. Utilizatorii trebuie sa dea jos ceasul de la incheietura si sa roteasca o coronita octogonala situata in pozitia orei 8:00. Astfel, este actionat un mecanism prin care corpul interior al ceasului aluneca usor spre exterior pentru a dezvalui instrumentul de deschidere. 

Ceasul are un design clasic, cu luneta si corpul carcasei realizate din finisaje de cea mai inalta calitate, precum otel inoxidabil si sticla din piatra de safir. 

Datorita modului in care au fost tratate materialele, carcasa are o senzatie tactila placuta si ofera rezistenta sporita. Potrivit companiei, patentul lor va deschide un nou capitol in lumea ceasurilor de lux. 

Designerii au declarat ca „Leverage poate aduce mai multe momente surprinzatoare la petreceri, atunci cand toata lumea vede o persoana care il foloseste pentru a deschide berea sau o sticla de bautura carbogazoasa. Practic, oamenii vor aduce un deschizator de sticle peste tot cu ei, in timp ce poarta un accesoriu elegant.”

Ceasul este rezistent la apa pana la o adancime de 50 de metri, iar cadranul a fost tratat cu o vopsea elvetiana care straluceste in intuneric, permitand citirea timpului chiar si noaptea sau in conditii de luminozitate redusa. 

De asemenea, a fost inclus si un cadran secundar de 24 de ore, dar si o ferestra mica pentru data, langa pozitia orei 3:00. Dimensiunea indicilor faciliteaza citirea orei chiar si in timpul unor aventuri in aer liber sau pe timp de noapte.

Firma a petrecut doi ani pentru a dezvolta conceptul ceasului si pentru a rafina detaliile mecanice, astfel incat carcasa sa fie cat mai subtire si usoara. Designerii din spatele produsului au fost laureati cu premiul Pritzker. 

Grosimea ceasului este de 13,8 milimetri, dimensiunea carcasei este de 44 de milimetri, cu o deschidere a cadranului de 33,5 milimetri. Ceasul foloseste o tehnologie de miscare automata Miyota 8217 si porneste de la un pret de 365 de euro. Poate fi achizitionat de aici.  

Raskh a lansat ceasul in patru variante de culori, trei cu cadran negru si unul alb. Utilizatorii isi pot alege si curelele in functie de culoare si material, din piele sau silicon. Acestea pot fi schimbate rapid si cu usurinta datorita unui sistem simplu. 

Citește în continuare