Skip to content

De ieri au fost lansate Barbie nevazatoare si Barbie de culoare cu Sindromul Down. Pentru celebrarea Olimpiadei sunt si 9 papusi noi cu sportive care nu vor fi insa la vanzare

Compania de jucarii Mattel a lansat prima Barbie nevazatoare, in cea mai recenta initiativa de a face papusa iconica mai incluziva si de a reprezenta mai multe laturi ale societatii.

Aceasta noua Barbie poarta un baston alb si rosu cu un varf de bezea si poarta ochelari de soare pe cap pentru a oferi protectie suplimentara ochilor, in timp ce privirea ei a fost proiectata sa fie indreptata „usor in sus si in afara”, potrivit unui comunicat de presa transmis de Fundatia Americana pentru Nevazatori, care a colaborat cu Mattel.

Hainele papusii au fost concepute folosind tesaturi care la atingere au structuri diferite, cum ar fi o bluza satinata si o fusta cu volane texturate, si au inchizatori cu carlige viu colorate pentru a face schimbarea lor mai accesibila, in timp ce ambalajul are scris in Braille.

„Cand eram mica, as fi visat doar ca acest moment sa vina”, a postat marti pe Instagram activista Lucy Edwards, care este ambasadoarea papusii. „Sa fiu acceptata atat de mult incat cea mai populara papusa din lume are acum o deficienta vizuala si arata ca mine. Inca nu pot sa cred ca scriu asta, dar Barbie oarba este aici”.

Dupa ce s-a confruntat ani de zile cu critici pentru papusile sale care intareau standardele traditionale de frumusete prin proportiile lor nerealiste, Mattel a inceput sa produca o linie mai incluziva de Barbie in 2016, care prezenta diferite tipuri de corp, deoarece vanzarile jucariei iconice au inceput sa scada.

Trei ani mai tarziu, compania a anuntat lansarea liniei Barbie Fashionistas, care a prezentat papusi cu un picior protezat, aparate auditive si scaune cu rotile, precum si cu boala de piele vitiligo, care face ca pete de piele sa isi piarda pigmentul.

Pe langa prima papusa Barbie oarba, Mattel lanseaza si o papusa Barbie de culoare cu sindrom Down pentru a-si diversifica si mai mult gama, la un an dupa ce a lansat prima sa papusa cu aceasta afectiune genetica.

Barbie nevazatoare si Barbie de culoare cu sindrom Down se vor alatura colectiei Fashionista, care isi propune sa fie o colectie de papusi reprezentativa si incluziva.

Chiar la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris, vor fi lansate noua papusi cu atlete olimpice pentru a onora sportivele din intreaga lume.

Atletele onorate cu papusi reprezinta multe sporturi si tari care vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris: Venus Williams, jucatoare de tenis din Statele Unite, Christine Sinclair, jucatoare canadiana de fotbal. Mary Fowler, fotbalista australiana, Estelle Mossely, boxer francez, Maxa Moreno, gimnasta mexicana, Rebecca Andrade, gimnasta braziliana , Susana Rodríguez, paratriatlonista spaniola, Federica Pellegrini, inotatoare italiana, Ewa Swoboda, alergatoare poloneza.

Aceste papusi vor face parte din colectia Barbie’s Dream Gap, o colectie de papusi unicat care seamana cu femei celebre din intreaga lume. Colectia este menita sa faca cunoscute realizarile femeilor reprezentate de papusi, fac parte dintr-o campanie motivationala si nu vor fi puse in vanzare.

Citește în continuare