Skip to content

Companiile aeriene cu cea mai buna mancare la bord. O companie din Romania a devansat multe branduri celebre si ofera cele mai bune mese la clasa Economy.

Foto: Turkish Airlines

Cand calatoriti cu avionul pe distante mai lungi, mancarea servita la bord poate fi o caserola bej acoperita cu folie de aluminiu sau un deliciu gustos, in functie de compania aeriana cu care zburati.

De-a lungul anilor, companiile aeriene au investit in bucatari celebri pentru a concepe meniuri personalizate, pentru a schimba perceptia asupra mancarii din avion, pentru a ne imbunatati experienta mesei la bord si pentru a satisface o mare varietate de nevoi ce tin de dieta.

Recent, brandul de asigurari de calatori MoneySuperMarket a analizat peste 27.000 de comentarii ale pasagerilor cu privire la mesele a peste 100 de companii aeriene si a ales cele mai bune si cele mai proaste mancaruri ale companiilor aeriene. A fost realizat un clasament care ia in calcul atat cele mai bune mese la Business Class dar si la clasa Economy.

Kuwait Airways s-a clasat pe primul loc cu un scor mediu impresionant de 8,6 din 10 la toate clasele de cabina, oferind o gama variata de mancaruri, de la optiuni cu mai multe feluri de mancare in clasa economica pana la homar si carne de vita in serviciul „Royal Class”. 

Pe locul al doilea s-a clasat Oman Air, cu un scor de 8,44, iar pe al treilea Middle Eastern Airlines, cu un scor de 8,39. De fapt, companiile aeriene cu sediul in Orientul Mijlociu s-au descurcat foarte bine in general, alti operatori precum Qatar Airways, Emirates, Etihad si Gulf Air obtinand in medie cel putin 7,4.

Deoarece mancarea este optionala si nu este inclusa in bilet, companiile low cost Ryanair si EasyJet nu au intrat pe lista. Cu toate acestea, ambele companii aeriene ar fi obtinut un punctaj de 6 din 10.

Poate surprinzator, Romania este reprezentata cu brio pe locul 20 al clasamentului de TAROM. Cu un scor de 7,41 din 10, Transporturile Aeriene Romane au reusit sa devanseze companii foarte apreciate precum KLM (pe locul 66 cu un scor de 6.46), British Airways (pe locul 55 cu un scor de 6.65), Lufthansa sau Air France (pe locul 77 cu un scor de 6,13).

In ceea ce priveste companiile aeriene cu cele mai multe recenzii, Lufthansa, Singapore Airlines, Turkish Airlines si British Airways au fost cele mai apreciate de calatori, Turkish Airlines (7,8) avand cel mai mare punctaj pentru numarul de recenzii. 

Intr-un mod si mai surprinzator, TAROM se afla pe locul al doilea in clasamentul celor mai bune mese in zbor la clasa Economy.

Avand in vedere ca zborurile la clasa intai costa de trei pana la patru ori mai mult decat un bilet la clasa economica, nu este surprinzator faptul ca serviciul de masa in timpul zborului este un factor semnificativ in experienta de lux. In plus fata de un meniu si o vesela de calitate superioara, multi furnizori de servicii la clasa intai si business, ofera, de asemenea, un meniu suplimentar la cerere alaturi de serviciul de masa standard, permitand pasagerilor sa comande ce doresc, cand doresc. 

Pentru cei care cauta cea mai buna experienta culinara la clasa intai, Swiss International Air Lines este pe primul loc, cu un punctaj de 9 din 10 in randul pasagerilor. 

Qantas (8,8), Lufthansa (8,7), China Airlines (8,6), Etihad Airways (8,4) si All Nippon Airways (8,2) sunt alte companii aeriene care au obtinut scoruri deosebit de bune in clasamentul meselor la clasa intai. 

Pentru clasa Economy si cei cu bugete ceva mai restranse, cele mai bune optiuni sunt Air Algerie (7,9), Tarom (7,8), Turkish Airlines (7,6), Aegean Airlines (7,6), Emirates (7,5) si Etihad (7,5), toate obtinand note mari din partea pasagerilor. 

Mai jos gasiti top 20 cele mai apreciate companii aeriene cu cea mai buna mancare la bord. Clasamentele complete pot fi consultate aici.

  1. Kuwait Airways
  2. Oman Air
  3. Middle East Airlines
  4. Air Algérie
  5. airBaltic
  6. Aegean Airlines
  7. JetBlue
  8. Turkish Airlines
  9. Air Mauritius
  10. Swiss International Air Lines
  11. Asiana Airlines
  12. Belavia
  13. Austrian Airlines
  14. Qatar Airways
  15. Emirates Air
  16. JetBlue Mint
  17. Eva Air
  18. Etihad Airways
  19. Ethiopian Airlines
  20. TAROM

Citește în continuare