Skip to content

Keanu Reeves si Alex Winter se intalnesc pe Broadway in Asteptandu-l pe Godot. Revees va fi Estragon, in spectacolul regizat de Jamie Lyon care monteaza in aceste zile la Londra Furtuna cu Sigourney Weaver

Prieteni de mai bine de 30 de ani, actorii Keanu Reeves si Alex Winter se reunesc pe Broadway in Asteptandu-l pe Godot. Este spectacolul cu care Reeves debuteaza pe Broadway.

  „Suntem incredibil de incantati sa fim impreuna pe scena si sa lucram cu marele Jamie Lloyd intr-una dintre piesele noastre preferate”, au spus cei doi actori prieteni intr-un comunicat de presa

Vorbind pentru The New York Times, Lloyd a dezvaluit ca reunirea pentru proiect a fost ideea lui Reeves, adaugand ca acesta a stiut imediat ca „a fost o nebunie care trebuie facuta „.

El a explicat: „Chimia lor instantanee si prietenia lor vor fi atat de valoroase. Aceasta este o piesa foarte complexa, dupa cum stim cu totii, dar este, de asemenea, o piesa foarte amuzanta, iar ei sunt oameni foarte spirituali si simtul lor comun al umorului construit in acele filme in care au jucat impreuna dar si in viata reala va fi foarte benefic pentru productie.”

Reeves si Winter au  devenit prieteni in timp ce lucrau impreuna in anii ’80 la filmul Bill & Ted’s Excellent Adventure, si s-au reunit curand pentru secventele Bill & Ted’s Bogus Journey, si Bill & Ted Face the Music. De asemenea, ei au dat voce versiunilor animate ale personajelor din primul sezon din Bill & Ted’s Excellent Adventures.

Dar nu va asteptati ca atitudinea „party on” sa ii urmeze pe actori pe scena. Piesa lui Beckett este mai degraba o aventura existentialista si ii vede pe Estragon si Vladimir osciland intre speranta si disperare in timp ce asteapta sosirea misteriosului Godot. De-a lungul timpului, cei doi se cearta si glumesc pe teme mici si mari.

In ultimii ani piesa s-a jucat de patru ori pe Broadway, cea mai recenta fiind productia din 2013, cu Ian McKellen si Patrick Stewart.

Desi aceasta va fi prima data cand Reeves va urca pe o scena de pe Broadway, Winter a mai jucat in productiile Peter Pan si The King & I in copilarie.

La debutul sau pe Broadway, Reeves este unul dintre cele mai constante staruri de cinema de la Hollywood, care a facut furori si a luat nume in seria „John Wick” si in filmele „The Matrix”. Printre celelalte roluri ale sale se numara „Constantine”, „My Own Private Idaho”, „Dangerous Liaisons”, „The Gift”, „Parenthood”, „Something’s Gotta Give” si „Always Be My Maybe”.

Actor, scenarist si regizor, Winter a incheiat recent productia filmului „Adulthood”, pe care l-a regizat si in care joaca alaturi de Josh Gad si Kaya Scodelario.A regizat documentare precum „The YouTube Effect”, „Zappa”, „Showbiz Kids” si „The Panama Papers”. Printre creditele sale pe Broadway se numara rolul lui John Darling in productia din 1979 a spectacolului „Peter Pan” si rolul lui Louis Leonowens in „The King & I”.

Jamie Lloyd este, de asemenea, un regizor cu o mare experienta in a aduce actori de film pe scena de teatru, dupa ce a pus in scena mai multe reluari, inclusiv Betrayal cu Tom Hiddleston, Charlie Cox si Zawe Ashton, A Doll’s House cu Jessica Chastain si Sunset Boulevard cu Nicole Scherzinger.

El este cel care in aceste zile pregateste la Londra spectacole noi cu Tom Hiddleston si Sigourney Weaver.

Aceasta veste excelenta vine la un an dupa ce primul film Bill & Ted si-a sarbatorit cea de-a 35-a aniversare. In timpul unei vizite din 2023 la The Late Show With Stephen Colbert, Reeves nu a ezitat cand a fost rugat sa numeasca cea mai draga amintire a sa de la lucrul pentru filmul: „Prietenia si actoria cu Alex Winter”.

Spectacolul Asteptandu-l pe Godot va avea premiera la un teatru ATG in toamna anului 2025.

Citește în continuare