Skip to content

Povestea din spatele costumelor voluntarilor care aduc medaliile la ceremoniile de la Olimpiada. Cum arata posterul care se afla in cutiile de carton care le sunt inmanate langa medalii

Tinutele cu pantaloni de trening, tricouri polo si berete pe care le poarta voluntarii care aduc medaliile la ceremoniile de premiere de la Olimpiada  sunt inspirate de Jocurile de la Paris din 1924

LVMH, unul dintre partenerii Olimpiadei Paris 2024 care a asigurat si medaliile,  a conceput o tinuta care aduce un omagiu siluetelor anilor 1920, marcati de nasterea hainelor sport, afirmarea feminismului si aparitia primelor modele unisex.

Cei 515 voluntari selectati de Paris 2024, barbati si femei din federatiile sportive din intreaga Franta, poarta tinute care rezoneaza cu istoria Frantei si cu patrimoniul sau cultural. Imbracamintea isi doreste sa  sublinieze fluiditatea si libertatea de miscare.

Fiecare voluntar poarta o tinuta unisex compusa dintr-un tricou polo, pantaloni largi si o basca gavroche. Ei au primit de asemenea, o cutie cu produse Fenty Beauty, cu sfaturi despre cum sa se machieze pentru aceasta ocazie.

Ele sunt produse cu materiale 100% eco-concepute, tricoul polo si salopeta sunt confectionate din jersey realizat din materiale reciclate sau organice provenite din resturile atelierelor societatilor din Grupul LVMH, care sunt reutilizate de un start-up francez (Weturn).

Materialul pentru tricoul polo si palaria din jersey gros a trecut prin acest proces inainte de a fi asamblat si fabricat intr-un atelier certificat GOTS din Vosges. Pantalonii sunt confectionati dintr-o tesatura polilina din poliester reciclat.

Dupa Olimpiada, toate tinutele sunt donate voluntarilor.

Medaliile sunt aduse pe o tava Louis Vuitton special conceputa pentru Ceremoniile de premiere.

Proiectate si fabricate pentru a fi cat mai usoare posibil, tavile pentru medalii Louis Vuitton pot contine intre 2 si 6 medalii fiecare.

In interiorul cutiei de carton se afla un afis conceput de artistul francez Ugo Gattoni.

Gattoni a declarat pentru olympics.com in martie ca posterul a necesitat mai mult de 2.000 de ore pe parcursul a patru luni pentru a crea un „oras fantastic” colorat, plin de repere pariziene notabile, precum Turnul Eiffel si Arcul de Triumf.

Afisul prezinta, de asemenea, mai multe simboluri ale Jocurilor, precum inelele si medaliile olimpice. Acesta include si reprezentari ale diferitelor sporturi, precum inot si scufundari.

Sportivii primesc si o versiune  a mascotei din aceasta vara ca jucarie de plus.

*

Articol sustinut de Banca Transilvania

Citește în continuare