Skip to content

Lily Collins (Emily in Paris) si Alvaro Morte (La Casa de Papel) debuteaza in teatru la Londra cu spectacolul “Barcelona. Se joaca in luna octombrie, s-au pus in vanzare biletele.

Lily Collins („Emily in Paris”) si Álvaro Morte (“La Casa de Papel”) isi vor face debutul pe West End-ul londonez cu spectacolul „Barcelona” scrisa de Bess Wohl. 

Ambii sunt cunoscuti pentru hituri de televiziune disponibile pe Netflix, pentru Collins este prima data in cariera cand va juca in teatru in timp ce Morte a infiintat in 2012, in Spania natala, compania de teatru 300 pistolas.

„Barcelona” este prezentat ca un spectacol cu doua parti care se desfasoara intr-o noapte tarzie in orasul spaniol cu acelasi nume. 

Naratiunea urmareste o turista americana care pleaca acasa cu un spaniol chipes, intalnirea lor aparent intamplatoare se transforma intr-o situatie mai complexa, in care se intrepatrund intr-un mod catastrofal elementele personale si politice. 

Spectacolul este descris ca un “thriller seducator, pe rand, amuzant, sexy si surprinzator, Barcelona va tine publicul cu sufletul la gura – explorand fantezia a ceea ce pretindem a fi, versus adevarul a ceea ce suntem.”

Productia va fi regizata de Lynette Linton si se va juca timp de 12 saptamani Duke of York’s Theatre din Londra, de la 21 octombrie 2024 la 11 ianuarie 2025. Este unul dintre cele mai vechi teatre britanice inca in functiune, fiind inaugurat in 1892. A gazduit multe nume celebre, inclusiv Sir Ian McKellen, Orlando Bloom, Michael Gambon si Jeremy Irons.

Intr-un interviu acordat in martie 2022, Lily Collins se ruga de companiile de teatru sa o distribuie intr-un rol pe Broadway sau West End.

Intr-o aparitie la podcastul „Happy Sad Confused”, Collins a spus ca a jucat in musicaluri si spectacole de teatru in copilarie, fiind entuziasmata de ideea publicului si a unei prestatii live. Actrita, care este fiica solistului Phil Collins, a lansat la vremea respectiva un apel catre regizorii de teatru care au nevoie de o protagonista: “Haide, cineva sa ma distribuie!”

Recent, Collins a adaugat: „A fost un vis al copilariei mele sa joc in West End si sunt extrem de incantata sa-mi fac debutul pe scena in piesa interesanta a lui Bess, „Barcelona”. Lucrul cu aceasta echipa a fost un adevarat cadou si abia astept ca publicul sa fie purtat intr-o calatorie palpitanta pe masura ce piesa se dezvaluie. In momentul in care am terminat de citit scenariul, am stiut ca trebuie sa o joc pe Irene.”

Morte a adaugat: „Scena teatrala londoneza este o panza vibranta si antrenanta pentru lucrari proaspete si inovatoare. Sunt incantat si onorat sa fac parte din aceasta noua piesa captivanta, care marcheaza debutul meu in West End. Astept cu nerabdare sa aduc „Barcelona” la viata si sa o impartasesc cu publicul.”

Echipa de creatie „Barcelona” ii include pe Frankie Bradshaw care se ocupa de scenografie si costume, Jai Morjaria de lumini, iar duo-ul format din Duramaney Kamara si Xana este responsabil pentru compozitie si design sonor. 

Bess Wohl, care a semnat in trecut texte nominalizate la premiile Tony precum “Grand Horizons”, s-a declarat incantata sa-si vada munca pe West End-ul londonez. Iar regizoarea Lynette Linton, care s-a bucurat de critici pozitive pentru productia „Blues for an Alabama Sky” la National Theatre, a declarat: „Ce privilegiu  estesa lucrez cu aceasta echipa incredibila de artisti pentru a aduce la viata cuvintele lui Bess. Abia astept sa intru in sala cu toata lumea”.

Pentru ca se preconizeaza ca va exista cerere mare si pentru a face intrarea accesibila unui public mai larg — o initiativa desfasurata in prezent la nivel national in Regatul Unit —, producatorii spectacolului au anuntat o loterie saptamanala. Incepand cu 14 octombrie, 200 de bilete, inclusiv mult-ravnitele locuri din primul rand, vor fi puse la dispozitie in fiecare saptamana la pretul de 25 de lire sterline  (30 de euro) fiecare.

Biletele pot fi achizitionate aici.

Spectacolul este produs de ATG Productions (unul dintre cei mai prolifici producatori de teatru din lume, administreaza peste 64 de localuri in Marea Britanie, SUA si Germania), Bad Robot Live (compania regizorului J.J. Abrams care a semnat recent „Plaza Suite” cu Sarah Jessica Parker si Matthew Broderick si „A Doll’s House” cu Jessica Chastain) si Gavin Kalin Productions, o companie multi-premiata pentru productii pe West End si Broadway precum Cabaret, Back to the Future The Musical, Cyrano, Pretty Woman The Musical, King Lear, turneul Shrek The Musical, An Officer and Gentleman The Musical si Priscilla Queen of the Desert.

Intre timp, pe Lily Collins o veti vedea pe Netflix incepand cu 15 august in prima parte a sezonului 4 din “Emily in Paris”. Iar Alvaro Morte isi va relua in curand rolul Logain Ablar din serialul “The Wheel of Time” de pe Primve Video, sezonul 3 va fi lansat anul viitor.

Citește în continuare