Skip to content

Ironizat in Europa, dar foarte iubit in America, Snoop Dogg primeste 500.000 de dolari pe zi la Olimpiada. Rapperul face amuzante detaliile tehnice si culturale din munca sportivilor la NBC. Ce afaceri de milioane are de fapt Snoop

Ironizat in Europa, dar foarte iubit in America, Snoop Dogg a devenit una dintre cele mai notabile figuri de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Legendarul rapper a facut comentarii amuzante pe parcursul Jocurilor Olimpice din acest an, de la purtarea unui echipament ecvestru complet pentru proba de dresaj pana la schimbul de insigne cu echipa SUA, incercand sa faca cat mai attractive si mai accesibile detaliile tehnice din culisele Jocurilor Olimpice.

Rapperul al carui nume real este Calvin Cordozar Broadus Jr lucreaza pentru NBC in calitate de corespondent special pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 pentru 500.000 de dolari pe zi.

Henry L McNamara – unul dintre cei mai influenti finantisti din New York, omagiat de Forbes 30-Under-30 – a povestit „Am stat langa un executiv NBC la cina. A spus ca Snoop este platit cu 500.000 de dolari pe zi plus cheltuieli pentru a fi aici si a promova Jocurile Olimpice.”

Artistul nominalizat la premiile Grammy a aterizat la Paris, Franta, inainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, vineri, 26 iulie. El va comenta pentru NBC pana la sfarsitul Jocurilor Olimpice, duminica, 11 august. Potrivit lui McNamara, Snoop Dogg va incasa suma uriasa de 8 milioane de dolari pentru intreaga perioada de 16 zile a Jocurilor Olimpice Paris 2024.

In ciuda sumei socante, multi fani spun ca presupusul salariu al lui Snoop Dogg este bine meritat, avand in vedere momentele memorabile pe care le-a oferit de-a lungul jocurilor din acest an.

Snoop Dogg a devenit viral sambata, cand a participat la evenimentul de dresaj al echipei ecvestre cu prietena apropiata si partenera de afaceri Martha Stewart. Producatorul de discuri si guru-ul de lifestyle au ajuns la concurs in echipament ecvestru complet, cu casti de calarie, jachete, pantaloni albi si ochelari de soare asortati. Martha Stewart a explicat ca rapperul a rugat-o sa participe la evenimentul de dresaj cu el din cauza fricii sale de cai. „Snoop m-a sunat si stie ca imi plac caii”, a declarat autoarea multor carti de bucate, in varsta de 83 de ani. „Ii este un pic teama de cai”.

Autorul piesei „Drop It Like It’s Hot” i-a facut si pe telespectatori sa rada dupa ce i s-a oferit un tur privat al muzeului Luvru. Intr-un videoclip postat pe Instagram saptamana trecuta, Snoop Dogg era imbracat in echipamentul complet al echipei SUA in timp ce se plimba prin muzeul din Paris cu ochelarii de soare pe cap.

„Ati vazut vreodata Night at the Museum?”, a inceput el videoclipul, facand referire la filmul de comedie din 2006. „Ei bine, in seara asta veti intra in muzeu cu Snoop Dogg si ne vom baga nasul peste tot”.

Apoi a avut parte de un tur individual din partea unuia dintre ghizii de la Luvru, in timp ce comenta opere de arta iconice precum „Mona Lisa” a lui Leonardo Da Vinci. „Tocmai am aflat ca sunt fratele geaman al Monei Lisa, Tony Lisa”, a spus Snoop Dogg in gluma.

Decizia NBC de a-l face pe Snoop Dogg comentator la Olimpiada a fost mult ironizata si criticata la momentul anuntului oficial.

Producatorii NBC care se ocupa de Olimpiada stiau insa ce succes a avut in timpul Olimpiadei de la Tokyo cand a comentat concursul de dresaj ecvestru. Atunci a avut zeci de milioane de vizualizari in social media.

Dincolo de ironiile legate de consumul de canabis, Sboop Dogg face business-uri in industria divertismentului de aproape trei decenii cu o forta de neegalat care a ridicat stacheta ca inovator recunoscut la nivel mondial. Snoop Dogg este rapper, cantaret, compozitor, actor, producator muzical, DJ, personalitate media, om de afaceri si simbol american. Pe langa vasta sa activitate in domeniul muzical, Snoop Dogg este un antreprenor cu initiative in Web 3.0, tehnologie, divertisment, stil de viata, marci de consum globale, precum si in industria alimentelor/bauturilor si a canabisului.

Relaxarea lui de a vedea viata si de a nu se raporta la parerile celorlalti, dar si o intelegere profunda a mentalului conationalilor sai, l-au facut pe Snoop sa investeasca ca producator in filme porno, carti de bucate, echipe de fotbal american, dar si in muzica – directie de activitate care e inima businessurilor sale.

In decembrie 2013, Snoop a cantat la concertul anual Kennedy Center Honors, onorandu-l pe pianistul de jazz Herbie Hancock. Dupa prestatia sa, Snoop l-a creditat pe Hancock cu „inventarea hip-hop-ului”.

In octombrie 2018, Snoop a lansat o carte de bucate, From Crook to Cook:Platinum Recipes from Tha Boss Dogg’s Kitchen, care contine „50 de retete inspirate de elementele de baza ale familiei lui Snoop si de mancarurile de confort preferate, cu instructiuni pentru a face totul, de la sandvisuri cu bologna prajita si macaroane cu branza la cuptor, la tacos moi si pui portocaliu”. La carte este coautor cu Ryan Ford, iar prefata e scrisa de Martha Stewart.

La inceputul anului 2020, Snoop a lansat un brand de vinuri sub numele „Snoop Cali Red”, intr-un parteneriat cu brandul australian de vin, 19 Crimes.

Altfel, Snoop este un antrenor de fotbal certificat prin cursuri de specialitate la scoli americane de profil si a fost antrenor principal al echipelor de fotbal de tineret ale fiului sau Cordell.

Acest articol este sustinut de Banca Transilvania

Citește în continuare