Skip to content

Sherwin-Williams anunta culoarea anului 2025: Quietude. Este inspirata de serialul „Succession” si trendul „lux discret”. Reprezinta nevoia oamenilor de relaxare, in agitatia cotidiana tot mai mare.

Anul curent a trecut deja de jumatate iar specialistii in tendinte incep sa-si pregateasca deja prognozele pentru culoarea anului 2025. Primele vesti vin din industria designului de interior, din partea marcilor de vopsele care anticipeaza paletele de nuante care vor defini anul viitor.

In trecut, previziunile companiei Sherwin-Williams s-au regasit deseori in lista culorilor anului indicate la fiecare inceput de decembrie de catre Institul PANTONE. Pentru 2025 au creat o colectie in jurul nuantei anului, se numeste “Naturally Refined” (rafinat in mod natural) si indica inceputul sfarsitului pentru deceniul minimalismului gri si al culorilor reci. Treptat, se face tranzitia catre culori mai calde, mai blande si mai primitoare.

Quietude a fost denumita de expertii Sherwin-Williams drept culoarea anului 2025. 

Quietude se remarca drept protagonista a tendintelor pentru anul viitor. Este un verde salvie cu nuante subtile de albastru, o nuanta reconfortanta, menita sa transforme spatiul de locuit intr-o oaza de liniste si relaxare. 

Quietude este de fapt o reprezentare a tendintelor de lux discret (quiet luxury) care s-au remarcat in moda in ultimii ani. Este inspirata de succesul serialului Succession si de modul in care familia fictiva Roy adopta un stil de viata luxos, deloc opulent, strident sau vulgar. Luxul lor este aparent banal, simplist, dar se bazeaza de fapt pe utilizarea unor produse practice, extrem de scumpe, cu un design minimalist care nu atrage atentia printr-o estetica extravaganta ci printr-o inalta calitate a materialelor si a productiei din spatele fiecarei piese (fie ca este vorba despre case, automobile, imbracaminte sau produse electro-casnice).

Ashley Banbury, manager de marketing al culorilor la HGTV Home by Sherwin-Williams, a descris culoarea drept o “imbratisare a dorintei de simplitate si a unei vieti mai lente.”

Colectia Naturally Refined include de fapt patru directii vizuale reunite sub conceptul “Capsule”. In total sunt 48 de nuante reunite in patru palete unice, fiecare reflecta o tema diferita si ofera designerilor de interior si proprietarilor de locuinte culori inspirate de nevoile actuale si de schimbarile prin care se preconizeaza ca va trece societatea in urmatorul an.

Paleta include si un amestec sofisticat de culori neutre cremoase, maronii calde, galben luminos si verde bland. 

Courtesy of HGTV Home by Sherwin-Williams

Nuantele au fost selectate pentru a crea spatii elegante si primitoare: Convivial Yellow are o atitudine calda, insorita, in timp ce Nutshell mizeaza pe bogatia nuantelor pamantii iar Spiced Cider aminteste de piesele din teracota. Lor li se alatura Sequin, cu tonuri aurii, Nomadic Desert, o nuanta nisipoasa, Snowbound, un alb sofisticat cu subtonuri calde, Stucco, o nuanta neutra inspirata de bumbac, Delft, un albastru cu subtonuri neutre si Rocky River, un verde profund, inspirat de muschii de padure si de smaralde.

De fapt, gama marcheaza o schimbare majora la nivel cultural catre sustenabilitate si culori care amintesc de mediul natural, de pamant, lemn, soare si apa. Asa cum se poate observa din imaginile promovate de Sherwin-Williams este o colectie ideala pentru dulapuri, tavane, podea, mobilier sau lampi. Merita incercate combinatii intre paletele Chrysalis — cu nuante precum Mindful Gray, Paradox — cu nuante precum Quilt Gold si Frank Blue —, Kindred — culori precum Caribbean Coral si Koral Kicks — si Wellspring.

Majoritatea culorilor mentionate mai sus se regasesc si in paleta PANTONE pentru sezonul toamna/iarna 2024-2025. La fel ca Sherwin-Williams, specialistii PANTONE au declarat ca nuantele neutre devin noile culori de baza ─ tendintele lor pot fi accesate aici.

Citește în continuare