Skip to content

(video) SkyShowtime prezinta primul trailer al serialului Ziua Sacalului, cu Eddie Redmayne si Lashana Lynch. Anterior, povestea a fost adaptata intr-un film nominalizat la Oscar, BAFTA si Globurile de Aur.

SkyShowtime a lansat primul teaser al serialului The Day of the Jackal (Ziua Sacalului), cu Eddie Redmayne si Lashana Lynch. Productia va fi disponibila pentru vizionare in exclusivitate pe platforma incepand cu 6 decembrie.

Pe langa trailer, producatorii au dezvaluit si o serie de imagini cu protagonistii seriei: Redmayne, Lynch si actrita Úrsula Corberó pe care o stiti din rolul ei in “La Casa de Papel” si din filmul “Snake Eyes”.

Adaptarea pentru micul ecran include 10 episoade, fiind bazata pe romanul cu acelasi nume al lui Frederick Forsyth, publicat in 1971.

“Ziua Sacalului” a fost tradus si in limba romana, fiind publicat la Editura Olimp in 1994 si in 2008 la Editura RAO. Poate fi achizitionat aici, va recomandam lectura pentru a va familiariza cu povestea care a mai fost ecranizata anterior intr-un film din 1973 de la Universal Pictures. O coproductie britanico-franceza, “The Day of the Jackal” i-a avut in rolurile principale pe Edward Fox, Michael Lonsdale si Derek Jacobi, a fost nominalizat la 5 premii BAFTA, doua Globuri de Aur si un Oscar, obtinand un trofeu BAFTA pentru montaj.

Noua ecranizare este produsa de Carnival Films si Universal Studios, prin echipa formata din Gareth Neame si Nigel Marchant care au creat franciza Downton Abbey: au semnat toate cele 6 sezoane ale serialului si cele doua filme lansate pana acum (in prezent se lucreaza la a treia pelicula). 

Serialul este scris si adaptat de Ronan Bennett, creatorul si scriitorul celebrului Top Boy. Brian Kirk (Game of Thrones, Luther, Boardwalk Empire) este regizorul principal.

Din echipa de productie fac parte si Lashana Lynch — pe care o stiti din filmul James Bond, No Time To Die din 2021 — si Eddie Redmayne care nu a mai jucat in televiziune de 12 ani. De altfel, Ziua Sacalului va fi primul rol major pentru Redmayne intr-o productie TV.

Un asasin singuratic, fara egal si extrem de evaziv, Sacalul (Eddie Redmayne) isi castiga existenta dand lovituri pentru cine plateste mai mult. 

Dupa ultima sa crima, Sacalul intalneste un rival pe masura sa: un ofiter de informatii britanic perseverent (Lashana Lynch) care incepe o urmarire pe viata si pe moarte a sacalului prin Europa, lasand prapad in urma sa.

In serial joaca si Úrsula Corberó (Money Heist), avand rolul Nuriei, acel personaj aflat in centrul vietii personale a Sacalului, care nu stie cine este cu adevarat. 

Din distributia secundara fac parte Charles Dance (Game of Thrones, The King’s Man) in rolul lui Timothy Winthrop, Richard Dormer (Game of Thrones) in rolul lui Norman, Chukwudi Iwuji (Guardians of the Galaxy Vol.3) ca Osita Halcrow, Lia Williams (The Crown) ca Isabel Kirby, Khalid Abdalla (The Crown) ca Ulle Dag Charles, Eleanor Matsuura (The Walking Dead), I Used To Be Famous) ca Zina Jansone, Jonjo O’Neill (Bad Sisters) ca Edward Carver, Nick Blood (Slow Horses) ca Vince, Sule Rimi (Andor) ca Paul Pullman si Florisa Kamara (Eastenders) ca Jasmin Pullman.

Citește în continuare