Skip to content

Cinema in aer liber, intre 13 august si 8 septembrie in Parcul Titan. Printre filme Jeanne du Barry, Dragoste la foc mic. Accesul e gratuit

Cinema in aer liber revine pe Insula Artelor din Parcul Titan si aduce 24 de proiectii dintre cele mai apreciate filme ale ultimilor ani, care acopera o gama variata de genuri, de la drama si thriller pana la comedie si animatie. Aceste proiectii vor avea loc in Bucuresti pe parcursul a patru saptamani, de marti pana duminica, intre 13 august si 8 septembrie, iar intrarea este libera.

Anul acesta, Cinema in aer liber aduce pe marele ecran o selectie de filme noi, care include productii internationale premiate si apreciate de critici. Multe dintre acestea vor fi prezentate in premiera in Romania si vor oferi publicului oportunitatea de a descoperi capodopere cinematografice.

In prima saptamana, programul include filme precum „Bastardul” (2024), regizat de Nikolaj Arcel, care prezinta povestea capitanului Ludvig Kahlen care in 1755 incearca sa cucereasca nordul Danemarcei pentru a obtine un titlu nobiliar. „Redutabil” (2017), regizat de Michel Hazanavicius, il urmareste pe Jean-Luc Godard, interpretat de Louis Garrel, in perioada in care trece de la succesul international la radicalismul maoist, influentat de evenimentele din 1968. „Odiseea” (2017), regizat de Jérôme Salle, exploreaza 30 de ani din viata capitanului Jacques-Yves Cousteau, evidentiind atat realizarile sale de explorator si cineast, cat si provocarile personale.

„Frunze cazatoare” (2023), regizat de Aki Kaurismäki, arata intalnirea dintre Ansa si Holappa care, in ciuda dependentei de alcool si a dificultatilor de comunicare, cauta dragostea vietii lor. „Club zero” (2024), regizat de Jessica Hausner, o prezinta pe domnisoara Novak, care, predand un curs de alimentatie constienta, declanseaza efecte alarmante intr-un internat international. Iar filmul care incheie prima saptamana va fi „Cartea cu solutii” (2024), regizat de Michel Gondry, film ce exploreaza haosul creat de un regizor bipolar intr-o casa de la tara, in incercarea sa de a finaliza filmul dupa propria viziune.

In cea de-a doua saptamana, spectatorii pot viziona „Scenariu de vis” (2023), regizat de Kristoffer Borgli, cu Nicolas Cage in rolul unui profesor care devine faimos dupa ce incepe sa apara in visele altora. „CHE Partea I” (2008), regizat de Steven Soderbergh, prezinta inceputurile revolutiei cubaneze sub conducerea lui Che Guevara. „Marea dinlauntru” (2005), regizat de Alejandro Amenábar, urmareste povestea lui Ramon, un barbat paralizat care vrea sa-si incheie viata demn si este influentat de doua femei cu perspective diferite asupra existentei. „Eu capitan” (2024), regizat de Matteo Garrone, descrie aventura a doi tineri din Dakar in calatoria lor periculoasa spre Europa. „Crima este a mea” (2023), regizat de François Ozon, prezinta povestea unei tinere actrite din Parisul anilor ’30, acuzata de omor si care castiga faima, dar descopera adevarul tulburator. „La Stejarul Batran” (2024), regizat de Ken Loach, se centreaza pe ultimul pub dintr-o comunitate miniera britanica in declin, care devine locul de intalnire pentru localnici si refugiati sirieni, unde se dezvolta o prietenie neasteptata intr-o poveste despre pierdere si speranta.

In a treia saptamana, spectatorii vor putea vedea sau re-vedea „Cartea cu solutii” si „CHE Partea a II-a” dar si „Dalida” (2017), regizat de Lisa Azuelos, un film biografic despre celebra cantareata Dalida, nascuta in Cairo si cunoscuta pentru succesul international inainte de moartea sa tragica in 1987. De asemenea, in program mai sunt „Jeanne du Barry” (2023), regizat de Maïwenn, care exploreaza povestea ultimei amante a regelui Ludovic al XV-lea si scandalul de la curte, „Dragoste la foc mic” (2024), regizat de Tran Anh Hung, urmareste evolutia unei relatii romantice intre o bucatareasa talentata si un gurmand celebru, in contextul unei pasiuni culinare si „Umbra lui Caravaggio” (2023), regizat de Michele Placido, ce spune povestea lui Caravaggio care, acuzat de crima, se refugiaza in Napoli in cautarea iertarii si a unei reveniri in Roma.

In ultima saptamana de proiectii, publicul va putea viziona din nou „Club Zero” (2024) de Jessica Hausner, o comedie neagra despre efectele periculoase ale extremismului in alimentatie intr-un internat international dar si „Marele Maestru” (2013) de Kar-Wai Wong, ce exploreaza viata lui Ip Man, mentorul lui Bruce Lee, si influenta sa in arte martiale, „Tradatorul” (2020) de Marco Bellocchio, ce aduce in prim-plan povestea lui Tommaso Buscetta, primul informator al mafiei siciliene, care isi tradeaza clanul pentru a ajuta justitia si o alta proiectie a filmului „Bastardul”. Proiectiile care vor marca incheierea sezonului Cinema in aer liber de la Bucuresti sunt „Un an dificil” (2024) regizat de Olivier Nakache si Éric Toledano, ce urmareste doi escroci datori care se alatura unui grup de activisti de mediu pentru a beneficia de mancare si bauturi gratuite si, din nou, „Scenariu de vis”.

Desi proiectiile vor avea loc sub cerul liber, spectatorii vor putea viziona filmele intr-un cadru modern, echipat conform standardelor europene.

Citește în continuare