Skip to content

Concertele lui Taylor Swift din Viena din acest week end au fost anulate. Evenimentele erau in planul unui atac terorist

Cele trei concerte ale lui Taylor Swift din aceasta saptamana de la Viena au fost anulate dupa ce doi suspecti au fost arestati pentru ca ar fi planuit un atac terorist, au anuntat autoritatile.

„Nu avem de ales decat sa anulam cele trei spectacole programate pentru siguranta tuturor”, se arata intr-un mesaj al Barracuda Music. „Toate biletele vor fi rambursate automat”.

Anularea vine la cateva ore dupa ce autoritatile au anuntat ca un cetatean austriac in varsta de 19 ani a fost arestat miercuri dimineata, iar un al doilea suspect a fost arestat dupa-amiaza.

Suspectii faceau parte din grupari teroriste, a declarat Franz Ruf, director general pentru siguranta publica in cadrul Ministerului de Interne, in cadrul unei conferinte de presa. Suspectul in varsta de 19 ani ar fi jurat credinta liderului Statului Islamic la inceputul lunii iulie, a spus Ruf.

Viena a fost o tinta a atacului planificat, iar suspectul in varsta de 19 ani s-a concentrat in special asupra concertului lui Swift de la Viena, a declarat Ruf.

Starul pop avea concerte programate la Viena in aceasta saptamana, joi, vineri si sambata.

Informatiile privind amenintarea la adresa datelor turneului provin de la serviciile de informatii americane si au fost transmise austriecilor si Europol. Anchetatorii nu cred ca presupusul complot a fost condus de agenti ISIS. Serviciile de informatii americane au descoperit ca cel putin unul dintre suspecti s-a angajat fata de ISIS-K pe aplicatia de mesagerie, Telegram, la inceputul lunii iulie.

Anchetatorii nu sunt convinsi ca presupusul complot ar fi functionat si nu stiu daca a fost produsa o bomba functionala. Cu toate acestea, anchetatorii vienezi au gasit precursori chimici ai explozivilor, ceea ce arata un anumit grad de motivatie si planificare, scrie presa americana.

Inainte ca spectacolele sa fie anulate, Ruf a declarat ca securitatea la concerte va fi sporita. Potrivit politiei, spectacolele urmau sa atraga 65 000 de spectatori austrieci pe zi, la care se adaugau intre 10 000 si 15 000 de fani din afara tarii veniti ca turisti in Austria pentru aceste concerte.

Anchetatorii din Austria analizeaza inregistrarile de supraveghere pentru a stabili daca unul sau mai multi dintre suspecti au vizitat anterior locul concertului pentru recunoastere sau daca au vizitat alte tinte potentiale.

Turneul cantaretei americane „Taylor Swift: The Eras Tour” continua sa doboare recorduri de audienta si a obtinut o nominalizare la Globurile de Aur.

La cea de-a 100-a oprire a turneului din aceasta vara din Liverpool, Anglia, castigatoarea a 14 premii Grammy a declarat publicului ca turneul „a fost cu siguranta cel mai epuizant, mai cuprinzator, dar si cel mai plin de bucurie, cel mai satisfacator, cel mai minunat lucru care s-a intamplat vreodata in viata mea pana acum”. Cantareata a povestit cum pentru a fi pregatita fizic sa faca fata efortului concertului, dar si al turneului cu show-uri in seri consecutive, a cantat ore in sir in timp ce alerga pe o banda de sport in ritm foarte alert.

Turneul Eras se va incheia in Vancouver, Canada, pe 8 decembrie.

Citește în continuare