Skip to content

A fost lansata o aplicatie care transforma iPhone-ul intr-un telefon simplu, cu 6 comenzi utile, usor de inteles inclusiv pentru bunici. Se inscrie intr-o tendinta de “detoxifiere digitala”.

Aplicatiile instalate pe smartphone au fost modificate in ultimii ani pentru a solicita in mod constant atentia noastra. Desi pe piata au reaparut o multime de telefoane care mizeaza pe meniul dispozitivelor existent la inceputul anilor 2000, ar fi contraproductiv sa introduceti inca un gadget in rutina zilnica. De aceea a fost lansata aplicatia Dumb Phone care transforma iPhone-ul intr-un telefon minimalist si eficient.

Aplicatia isi indeplineste promisiunea numelui sau — Dumb Phone = telefon prost — si va ajuta sa indepliniti sarcinile zilnice in loc sa faceti scrolling la infinit. Mai exact, transforma ecranul principal (care este plin de pictograme colorate, imagini si notificari) in cateva butoane simple cu text, astfel veti petrece mai putin timp pe telefon.

Este un meniu simplu, care poate fi personalizat in alb-negru, este o solutie ideala inclusiv pentru bunicii care nu inteleg de multe ori complexitatea aplicatiilor inutile ce nu pot fi dezinstalate.

Dumb Phone este o solutie ideala si pentru persoanele — inclusiv elevi, studenti si angajatii de la birou — care si-au pierdut puterea de concentrare din cauza diverselor aplicatii care distrag atentia la fiecare cateva minute. Practic, noua aplicatie blocheaza restul telefonului si va permite sa il folositi numai dupa dezactivarea modulului Dumb.

Disponibila exclusiv pe Apple App Store, Dumb Phone este creata de dezvoltatorul independent Michael Tigas si ofera o interfata simpla cu butoane esentiale pentru cele mai utilizate aplicatii de comunicare si navigare.

Configurarea aplicatiei este simpla, au fost create videoclipuri explicative si ghiduri de initiere care sunt foarte usor de urmat. Functioneaza ca un widget in care selectati de la una pana la sase aplicatii la care doriti sa aveti acces usor, selectia este transformata intr-o imagine care se descarca din aplicatie pentru a potrivi culorile. 

De exemplu puteti opta pentru meniul alb-negru, simplu, curat, cu 6 butoane: mesagerie, fotografii, browser de internet, notite si setari.

Din procesul de instalare este important si dock-ul de unde trebuie sa eliminati celelalte aplicatii existente si sa le inlocuiti cu Dumb Phone (este o limitare a sistemului iOS). Astfel, de fiecare data cand va deblocati dispozitivul, va vor fi prezentate doar butoanele de care aveti nevoie. 

De asemenea, pot fi create si meniuri pentru contexte diferite — pentru munca, timp liber sau noapte. Fiecare dintre acestea selecteaza cele mai relevante aplicatii pentru programul dvs.

Descarcarea este gratuita si vine cu o perioada de testare gratuita de sapte zile.  Ulterior, pretul este de 2,99 $ pe luna, 9,99 $ pe an sau 24,99 $ pentru acces pe viata.

In ultimul an, tot mai multi specialisti au declarat sfarsitul epocii smartphoneului si inlocuirea lui cu un dispozitiv mult mai practic, care nu este programat sa creeze dependenta si ii ajuta pe oameni sa se bucure de viata in spatiul fizic.

La inceputul anului, compania care a detinut Nokia a lansat un telefon mobil cu clapeta, inspirat de celularul papusii Barbie. Dispozitivul nu are nici macar acces la internet, producerea lui fiind inspirata de stasticile care arata dublarea sau chiar triplarea vanzarilor pentru telefoane „in stil vechi”.

Lipsa conexiunii la internet este o noua tendinta care se manifesta de aproape doi ani. Consumatorii din generatia Z incearca sa isi limiteze activitatea digitala si sa se indeparteze de continutul toxic gasit pe platforme precum Instagram, TikTok, Snapchat si YouTube. Astfel, au inceput sa fie achizitionate tot mai multe telefoane numite “mute”.

Alti experti sustin ca telefoanele o vor lua in directia opusa si vor deveni tot mai complexe si mai sofisticate. Vor prelucra datele personale si vor anticipa nevoile si problemele fiecaruia, de la mancare la transport sau sanatate.

Citește în continuare