Skip to content

„Frozen 3” va fi lansat în 2027. La prezentarea din week end a tuturor proiectelor Disney din anii viitori, studioul a dat detalii despre dezvoltarea noului film cu Elsa si Anna

Jennifer Lee, directorul de creatie al Disney, a încheiat anunturile Disney Animation, dezvaluind arta de dezvoltare vizuala din musicalul „Frozen 3”. Creata de Britney Lee, imaginea o arata pe Elsa pe un cal alb si pe Anna pe un cerb maro.

Lee a scris si a regizat împreuna cu Chris Buck filmul castigator al premiului Oscar pentru cel mai bun lungmetraj de animatie „Frozen”, precum si „Frozen II”, care s-au desfasurat în jurul regatului fictiv Arendelle si au avut o distributie vocala condusa de Kristen Bell în rolul Annei, Idina Menzel în rolul Elsei, Jonathan Groff în rolul lui Kristoff si Josh Gad în rolul omului de zapada simtitor Olaf.

Primul film „Frozen” a debutat în cinematografe în 2013 si a fost inspirat din basmul clasic „The Snow Queen”, scris de Hans Christian Anderson. Filmul a devenit instantaneu un blockbuster si a avut încasari de 1,28 miliarde de dolari la nivel global la box office.A fost al cincilea film cu cele mai mari încasari din toate timpurile dupa lansare, iar acum se afla pe locul 22.Cantecele extrem de antrenante ale filmului „Frozen”, precum „Do You Want to Build a Snowman?” si castigatorul Oscarului „Let It Go”, compuse de Kristen Anderson-Lopez si Robert Lopez, au ajutat coloana sonora sa vanda peste 4,1 milioane de copii pana în iunie 2016 si sa obtina peste 51 de milioane de stream-uri. De asemenea, a castigat Oscarul pentru cel mai bun film de animatie.

„Frozen 2” a fost lansat în 2019 si a depasit filmul original, castigand 1,45 miliarde de dolari la box office-ul global. În prezent, este al 14-lea film cu cele mai mari încasari la nivel mondial, dupa ce a ajuns pe locul 10. Continuarea a extins lumea de iarna din Arendelle si a introdus mai multe elemente, locatii si creaturi magice.

Pe langa filme, lumea lui „Frozen” a dat nastere la emisiuni TV speciale, scurtmetraje, un musical pe Broadway, un spectacol de patinaj pe gheata si multe altele.

Citește în continuare