Skip to content

Dominic Sessa il va juca pe Anthony Bourdain in filmul biografic Tony. Anterior, Bourdain a fost jucat pe micul ecran de Bradley Cooper. Celebrul chef s-a sinucis in 2018.

Dominic Sessa, starul emergent din pelicula The Holdovers, finalizeaza zilele acestea contractul pentru a-l juca pe celebrul chef Anthony Bourdain. Filmul este produs de compania A24, aflata in spatele celor mai aclamate filme independente din ultimii ani. Din echipa de productie va face parte si Star Thrower Entertainment care a semnat hituri precum The Post, King Richard si Eternity.

Scenariul este scris de Lou Howe si Todd Bartels, regia i-ar putea apartine lui Matt Johnson. Momentan nu se stie exact ce perioada din viata lui Bourdain va fi ecranizata in Tony. 

Proiectul este finalizat zilele acestea la Hollywood, pana la anuntul oficial al companiilor producatoare, nu exista certitudini in acest sens. Vestea a fost dezvaluita de publicatiile Deadline si Variety, doua surse credibile ale industriei cinematografice.

Anul trecut, Variety l-a numit pe Dominic Sessa “unul dintre cei 10 actori de urmarit”.

Dominic Sessa se afla intr-o continua ascensiune, dupa rolul incredibil din The Holdovers, filmul lui Alexander Payne care a fost premiat la Oscar — actrita Da’Vine Joy Randolph, a castigat un Oscar pentru interpretarea ei. La randul lui, Dominic a primit recenzii foarte bune, a fost nominalizat la BAFTA si la alte 30 de premii importante pentru un debut spectaculos.

In curand, actorul in varsta de 21 de ani urmeaza sa se alature francizei “Now You See Me”, va juca in partea a treia a filmului, alaturi de Ariana Greenblatt si Justice Smith. Mai are in lucru doua comedii: “Oh. What. Fun.” de Michael Showalter si “Tow” cu Rose Byrne.

Tony nu este primul proiect cinematografic bazat pe viata lui Anthony Bourdain, celebrul chef si prezentator TV, gazda a emisiunilor „No Reservations” si „Parts Unknown”.

Bourdain a inceput sa gateasca in diverse restaurante din Manhattan in anii ’80 si ’90, fiind inclusiv bucatar executiv la Brasserie Les Halles. A devenit celebru printr-o serie de eseuri publicata in The New Yorker despre secretele neplacute ale restaurantelor de elita. La inceputul anilor 2000 si-a publicat memoriile in “Kitchen Confidential” iar faima l-a ajutat sa isi lanseze o serie de programe TV de calatorie, prin intermediul carora a strabatut lumea pentru a oferi telespectatorilor o mostra din cele mai autentice experiente culinare. 

Personalitatea carismatica si tonul direct l-au transformat intr-o vedeta in randul criticilor culinari, a gazduit mai multe emisiuni TV. In 2002, a devenit protagonistul show-ului televizat „A Cook’s Tour”  – Food Network, urmand ca in 2005 sa se alature canalului Travel Channel, intr-o alta emisiune, „Anthony Bourdain: No Reservations”, care l-a facut celebru in toate colturile lumii si care i-a adus doua premii Emmy, din 12 nominalizari. 

Ulterior, Bourdain a lucrat pentru CNN, in cadrul proiectului „Parts Unknown”, filmat in numeroase locatii de pe glob. In iunie 2018, in timpul filmarilor unui nou sezon al show-ului CNN, a fost anuntat decesul lui Anthony Bourdain, care s-ar fi sinucis in camera sa de hotel din orasul Colmar, Franta, lasand in urma sa profund regret si numeroase semne de intrebare.

Mentiona de fiecare data ca a fost atras de arta culinara in timpul unei vacante in Franta, in copilarie. A absolvit Institutul Culinar din America si a lucrat ca chef in mai multe restaurante celebre din New York.

Povestea lui a fost ecranizata imediat dupa moarte in documentarul “Roadrunner”, lansat in premiera la Festivalul de Film Tribeca in 2021.

Desi proiectul a fost un succes in randul criticilor de specialitate, s-a confruntat cu scandaluri dupa ce regizorul Morgan Neville a dezvaluit ca a folosit Inteligenta Artificiala pentru a crea trei citate cu vocea regretatului Bourdain.

Anterior, povestea lui Bourdain a fost ecranizata in serialul TV Kitchen Confidential in care rolul bucatarului a fost jucat de Bradley Cooper. 

Seria „A Cook’s Tour” este acum disponibila online gratuit pe Youtube, datorita canalului de streaming GoTraveler, prezentandu-l pe celebrul chef in descoperirile sale culinare din Japonia pana in Maroc, in Mexic, Australia si chiar Thailanda.

Citește în continuare