Aproape 4000 de spectatori au vazut luni seara „The Seed of the Sacred Fig” in prezenta actritei Mahsa Rostami la ANONIMUL 2024. Atelierul pentru adolescenti „Vocatia mea, filmul” continua si anul acesta
„The Seed of the Sacred Fig” cel mai nou film al regizorului iranian Mohammad Rasoulof a fost vazut luni seara, in premiera nationala, de peste 4000 de spectatori la proiectia din deschiderea celei de-a 21-a editii a Festivalului International de Film ANONIMUL.
Mahsa Rostami actrita din rolul principal al filmului a fost prezenta la Sfantu Gheorghe si a introdus filmul: „simt o mare tristete cand ma gandesc la Iran si mi-as fi dorit ca prietenii si familia mea sa fie acum cu mine in fata acestui public atat de primitor. Este prima data cand vad filmul dupa Cannes si imi doresc sa-l putem arata curand si in tara mea natala” a spus aceasta emotionata in aplauzele celor prezenti.
Actrita a parasit Iranul si locuieste in prezent in Europa. Regizorul a fugit si el din tara chiar inainte de Festivalul de la Cannes unde filmul a fost prezentat in Competitia Oficiala si a castigat Premiul Special. „The Seed of the Sacred Fig” este distribuit in Romania de Bad Unicorn si va putea fi vazut in curand si in cinematografe.
„Vocatia mea, filmul” ajunge la a treia editie. Proiectul social-cultural de educatie nonformala in randul elevilor din zona Deltei Dunarii a ajuns la a treia editie si consta intr-o serie de activitati de stimulare si facilitare a accesului la educatie culturala. Participantii vor beneficia si anul acesta de intalniri cu mai multe personalitati din industria filmului si media, printre acestia numarandu-se Amalia Enache (jurnalist), Emanuel Parvu (actor si regizor), Ciprian Chiujdea (actor), Diana Vasilescu (artist plastic), Ionut Mares (critic de film). Paula Brezeanu din partea E.ON Energie Romania va discuta la randul sau cu elevii participanti.
„Vocatia mea, filmul” se desfasoara in perioada 12-15 august in cadrul Festivalului ANONIMUL si este un program organizat de Asociatia FAMart cu sprijinul E.ON Energie Romania.
In seria Anonimul Talks s-a discutat la Cortul Festivalului din campingul Green Dolphin despre siguranta femeilor, pornind de la filmul de deschidere. Andrada Cilibiu, activista feminista la Centrul FILIA a intrat in dialog cu publicul festivalului punctand detalii importante despre hartuire sexuala, cadru legal si initiative care ar putea schimba situatia curenta.
Programul festivalului include doua competitii de scurtmetraje, romanesti si internationale, o competitie de lungmetraje, dar si proiectii in afara concursului. Toate vor avea loc in prezenta membrilor echipelor de productie si vor fi prezentate atat in cinematograful amenajat in camping, cat si in salile din Green Village.
Cea de-a 21-a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL are loc in perioada 12-18 august la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii.