Skip to content

Cinci persoane se confrunta cu acuzatii federale de trafic de ketamine in legatura moartea lui Matthew Perry. Asistentul personal si doi medici printre cei acuzati, unul dintre ei a spus “sa vedem cat plateste acest idiot pe droguri”

La momentul reuniunii echipei Friends toata lumea a semnalat ca actorul Mattew Perry pare ca s-a indepartat de droguri si ca este lucid, activ si prezent in vietile celorlalti. Apoi a venit lansarea biografiei sale, unde marturisea ca a fost in apropierea mortii, in coma, din cauza drogurilor dar ca este recuperat, iar fanii sperau ca viata lui Perry  e pe un drum bun.

Cand vestea mortii sale, in piscina, a fost anuntata  s-a mentionat din nou consumul de droguri si depresia artistului. Acum, la aproape un an de la deces ancheta procurorilor arata o tragedie si cum traficanti, dar si apropiati ai artistului, au profidat de situatia sa impingandu-l, pentru bani, catre moarte.

Intr-o conferinta de presa organizata ieri, Departamentul de Justitie a dezvaluit ca cele cinci persoane au fost puse sub acuzare si acuzate ca au furnizat ketamina care a provocat moartea lui Perry in octombrie. Printre acestea se numara asistentul personal al actorului, Kenneth Iwamasa; doi medici, Salvador Plasencia si Mark Chavez; Erik Fleming, o cunostinta a lui Perry; si Jasveen Sangha, o rezidenta din North Hollywood care, potrivit procurorilor, este cunoscuta drept „Regina Ketaminei”.

„Acesti inculpati au profitat de problemele de dependenta ale domnului Perry pentru a se imbogati”, a declarat procurorul federal Martin Estrada. „Acesti inculpati au fost mai interesati sa profite de pe urma domnului Perry decat sa actioneze pentru bunastarea acestuia.”

Sangha se confrunta cu o acuzatie de conspiratie in vederea distribuirii de ketamina, o acuzatie de intretinere a unui local in care se consuma droguri, o acuzatie de posesie cu intentia de a distribui metamfetamina, o acuzatie de posesie cu intentia de a distribui ketamina si cinci acuzatii de distribuire de ketamina, au declarat autoritatile.

Dr. Plasencia este acuzat de conspiratie pentru distribuirea de ketamina. Iwamasa, Fleming si Dr. Chavez au fost inculpati separat in legatura cu moartea actorului, a declarat Departamentul de Justitie.

Iwamasa, asistentul lui Perry, a pledat vinovat la o acuzatie de conspiratie pentru distribuirea de ketamina care a cauzat moartea, recunoscand ca l-a injectat in mod repetat pe Perry cu ketamina, inclusiv mai multe injectii in ziua in care actorul a murit, au declarat oficialii.

Dr. Chavez, din San Diego, a pledat vinovat la o acuzatie de conspiratie pentru distribuirea ketaminei. El a recunoscut ca i-a vandut ketamina doctorului Plasencia, inclusiv o cantitate pe care o deturnase de la fosta sa clinica de ketamina, au declarat oficialii.De asemenea, Chavez a obtinut ketamina facand declaratii false catre un distribuitor angro de ketamina si prezentand o reteta frauduloasa in numele unui fost pacient, au declarat oficialii.

Fleming a pledat vinovat la o acuzatie de conspiratie pentru distribuirea de ketamina si la o acuzatie de distribuire de ketamina care a dus la deces, au declarat oficialii, adaugand ca a recunoscut ca a obtinut ketamina de la Sangha si ca i-a distribuit lui Iwamasa 50 de fiole de ketamina, dintre care jumatate le-a obtinut cu patru zile inainte de moartea lui Perry.

Autoritatile au mai dezvaluit ca, in urma decesului lui Perry, fortele de ordine au demarat o investigatie aprofundata cu privire la o „vasta retea infractionala subterana” responsabila de distribuirea ketaminei lui Perry si altor persoane.

 Procurorii au sustinut ca, la 30 septembrie 2023, Dr. Plasencia i-a trimis un SMS Dr. Chavez cu privire la achizitionarea de ketamina pe care sa i-o vanda „victimei M.P.”, pe care un oficial din cadrul fortelor de ordine a identificat-o ca fiind Perry.Intr-un mesaj text ulterior, procurorii sustin ca Dr. Plasencia a discutat cu Dr. Chavez despre cat sa ii ceara lui Perry, scriind: „Ma intreb cat va plati acest idiot” si „Sa aflam”.

Autoritatile sustin, de asemenea, ca, in urma relatarilor media despre moartea lui Perry, inculpatii au incercat sa isi acopere implicarea. Estrada a citat un mesaj de la Plasencia si Chavez care ar fi spus: „Sterge toate mesajele noastre” si a sustinut ca Plasencia a „falsificat ulterior fise medicale si note pentru a incerca sa faca sa para ca ceea ce facea era legitim”.Procurorii au mentionat ca ketamina suspectata ca ar fi fost distribuita de Sangha, care ar fi vandut lotul legat de moartea lui Perry, a fost, de asemenea, legata de un deces prin supradoza din 2019.

Citește în continuare