Skip to content

Make-up artistul „Emily in Paris” dezvaluie produsele de beauty folosite in sezonul 4. Cum puteti obtine look-ul de inspiratie frantuzeasca al lui Lily Collins din noile episoade.

Zilele trecute a fost lansata prima parte a sezonului 4 din “Emily in Paris”, unul dintre serialele Netflix cu cel mai mare impact in tendintele din moda si beauty. Personajul Emily Cooper jucat de Lily Collins a devenit iconic pentru stilul excentric si maximalist, opus chic-ului frantuzesc care mizeaza de obicei de minimalism si naturalete.

Pe masura ce povestea lui Emily progreseaza pe parcursul primelor trei sezoane, stilul ei evolueaza treptat atat la nivel de costume dar si in ceea ce priveste parul si machiajul. Timpul petrecut in Paris isi spune cuvantul asupra look-urilor pe care le poarta, Emily lasa in urma optiunile semi-kitschoase si devine din ce in ce mai chic. 

Machiajul ei este tot mai natural, rujurile pe care le aplica pe buze sunt in nuante tot mai pamantii iar parul este coafat lejer, mult mai natural, inspirat din frizurile lui Jane Birkin, cu tot cu bretonul aferent.

Aurélie Payen, make-up artistul sef din sezonul 4, a dezvaluit produsele folosite pentru a obtine noul look chic al lui Emily dar si rutina de frumusete pe care o urmeaza pentru a-i pregati tenul pentru produsele de machiaj.

Potrivit unui interviu acordat presei americane, Aurélie Payen sustine ca Lily Collins si-a dorit sa abordeze un “vibe frantuzesc”, referindu-se la machiajul natural cu aspect “nemachiat” si la o atitudine mult mai indrazneata pe alocuri. Payen spune: „Am vrut sa am un pic mai mult din stilul parizian pe look-ul lui Emily. Si am vrut sa o fac mai matura, mai increzatoare in sine si mai indrazneata cu alegerea vietii si a machiajului ei.”

S-a inspirat din imaginile cu Françoise Hardy si Jane Birkin din anii 1970 dar si de la aparitiile moderne de pe covorul rosu de la Festivalul de la Cannes.

Cel mai memorabil machiaj din noul sezon este cel in care Emily poarta fard de ochi albastru metalic cu ruj rosu-portocaliu. Parul are aspect umed iar rochia purtata de Lily Collins este de la Balmain.

Pentru inceput, Payen spune ca este foarte importanta pregatirea tenului lui Collins dinaintea de aplicarea machiajului, mai ales ca zilele de filmare sunt lungi iar pielea poate fi afectata de machiajul indelungat, daca nu este ingrijita corespunzator.

Pentru a-i curata tenul lui Collins, Payen a utilizat un dispozitiv Foreo cu peria Luna 4 Mini, folosita cu un balsam special de curatare: “Este aceeasi senzatie pentru piele ca atunci cand te speli pe dinti. Pielea este luminoasa si se simte atat de proaspata si curata.”

Apoi, ii aplica lui Collins un ser de la Mimétique, un nou brand francez, si apoi Fluid Cream de la Beau Domaine (brandul de cosmetice al lui Brad Pitt). Pentru a-i sculpta chipul, foloseste dispozitivul Bear de la Foreo iar pentru a-i calma cosurile si hiperpigmentarea ii aplica masca FAQ Swiss cu LED. 

Collins prefera si mastile de fata Talika, alaturi de plasturii pentru ochi, toate acestea inainte de aplicarea machiajului.

Aplicarea machiajului incepe cu un amestec din fondurile de ten Cle de Peau si Chanel Vitalumière Aqua. Pentru o acoperire suplimentara sunt utilizate corectoare de la Dior sau Laura Mercier.

Payen spune ca secretul obtinerii unui ten specific frantuzesc este aplicarea fondului de ten cu pensula, nu cu buretele (in SUA, make-up artistii prefera si recomanda de obicei buretii): “In Franta, folosim un pic mai putin fond de ten, asa ca buretii nu sunt chiar necesari. Frumusetea frantuzoaicei inseamna sa ai suficienta incredere in tine pentru a iesi afara fara machiaj.”

Potrivit lui Payen, reteta unui machiaj chic frantuzesc este: eyeliner negru, mult rimel — fara fond de ten — si un ruj rosu intens. 

Pentru machiajul lui Emily Cooper a folosit Ruj Dior Rouge Dior in nuanta 999 care se potriveste cu orice culoare de par. In privinta rimelului, a optat pentru Dior Diorshow 24h Buildable Volume Mascara care rezista multe ore in timpul filmarilor.

Look-ul este completat cu creionul pentru sprancene Benefit Cosmetics Goof Proof pentru a-i oferi un aspect mai plin. Ulterior, blocheaza aspectul sprancenelor cu Charlotte Tilbury Brow Fix Brow Gel transparent sau Anastasia Beverly Hills Brow Gel.

Pentru conturul ochilor, apeleaza la eyeliner-ul lichid Lisa Eldridge Kitten Flick iar pentru a crea volume si highlight pe ochi, obraji si buze opteaza pentru Danessa Myricks Colorfix.

Citește în continuare