Skip to content

RADAR, cel mai futurist festival de arta imersiva din Romania revine intre 4-6 octombrie la Bucuresti. S-au pus in vanzare biletele si pentru RADAR Kids.

RADAR, cel mai mare festival multidisciplinar de new media art din Romania, ajunge la a V-a editie si isi extinde granitele, devenind international. 

Intre 4 si 6 octombrie, la Caro Hotel, festivalul va aduce in premiera un line-up cu 11 artisti internationali consacrati din Franta, Polonia, Danemarca, Portugalia, Ungaria, Ucraina si Bulgaria.

Tema de anul acesta, Future Nature marcheaza o experienta transformatoare, unde arta si tehnologia se impletesc pentru a remodela interactiunile si natura umana. 

Cu ocazia editiei aniversare, RADAR devine o platforma globala, reunind peste 20 de instalatii de arta imersiva care invita publicul sa contempleze viitorul naturii, nu doar ca un mediu fizic, ci ca o forta dinamica ce influenteaza obiceiurile, stilurile de viata si divertismentul.

In cadrul festivalului, vor fi prezentate si lucrari digitale ale artistilor si studiourilor independente din Romania, precum si o sectiune speciala realizata in parteneriat cu UNATC, dedicata studentilor si absolventilor programului de masterat ITPMA, care isi aniverseaza 7 ani de existenta in 2024. Acesti artisti au fost prezenti constant in cadrul festivalului RADAR inca de la prima editie, contribuind la cresterea si diversificarea acestuia.

Instalatiile de new media art din expozitie folosesc tehnologii de varf, precum Realitatea Augmentata, Realitatea Virtuala, Realitatea Mixta, Inteligenta Artificiala, video-mapping si senzori de interactivitate, transformand publicul din simplu spectator intr-un colaborator activ in explorarea viitorului.

Prin instalatii interactive, arta generativa, lumina si sunet, Ksawery Komputery, din Polonia, pionier in domeniul sculpturilor „Phygital”, imbina perfect lumea fizica si digitala. Spectatorii vor putea interactiona cu instalatia FLUX prin gesturi si voce si vor putea genera noi instante ale lucrarii.

Collectif Scale, unul dintre cele mai cunoscute studiouri de new media art la nivel international, este un grup de creativi din Franta, din medii profesionale si artistice foarte diferite ce creeaza prin instalatiile lor legaturi intre muzica, lumina, design architectural, divertisment, arta contemporana, natura si viitor, om si masina. Studioul va fi prezent cu doua instalatii interactive, Amonitte si Carnival.

In intervalul 19:00 – 22:00, al fiecarei zile, festivalul va gazdui o scena de performance audio vizual live, iar participantii vor putea sa se bucure de spectacole sonore, vizuale si digitale incredibile create de catre unele dintre cele mai creative minti nationale si internationale din acest domeniu artistic.

Festivalul RADAR include si RADAR Kids, sectiunea dedicata copiilor. Acestia vor putea interactiona cu instalatii de lumini si sunet create special pentru ei, atat de artisti din Romania, cat si din Danemarca si Franta.

Copiii vor avea acces si in cadrul expozitiei generale RADAR in costul biletului. Varsta recomandata este de peste 3 ani.

Biletele sunt disponibile pe site-ul festivalului si pe entertix.ro, pe link-ul acesta pentru acces RADAR general si aici pentru acces RADAR Kids, la pretul de 50 de lei pentru adulti si 40 de lei pentru copii. Sunt disponibile reduceri pentru grupuri si studenti.

Citește în continuare