Skip to content

MODI, al doilea lungmetraj regizat de Johnny Depp, va avea premiera mondiala la Festivalul de la San Sebastian. In film joaca Al Pacino, Riccardo Scamarcio dar si doi artisti romani.

Johnny Depp incearca sa atinga din nou culmile succesului insa industria cinematografica nu pare sa il incurajeze in acest sens. Al doilea lungmetraj pe care l-a regizat, „Modi – Three Days On The Wing Of Madness”, va avea premiera mondiala in afara competitiei la Festivalul de Film de la San Sebastian luna viitoare.

Initial, filmul era in carti pentru competitia prestigiosului Festival de la Film de la Venetia insa directorii evenimentului s-au razgandit, probabil din cauza imaginii negative pe care Depp o are prin prisma vietii sale personale.

De asemenea, Depp nu are antecedente bune cand vine vorba de regie. A semnat regia mai multor videoclipuri muzicale, in special pentru fosta partenera de viata, Vanessa Paradis, insa debutul lui lungmetraj — “The Brave” din 1997 cu Marlon Brando in rolul principal — a fost atat de prost primit de critici incat Depp a refuzat sa il mai lanseze in cinematografe.

Filmul “Modi” are potential sa fie mult mai bine primit de critici. Va spune povestea celebrului pictor italian Amedeo Modigliani, intr-o nota boema, potrivita pentru spiritul lui Depp din ultimii ani.

In “Modi”, rolul lui Modigliani este jucat de Riccardo Scamarcio, ilmul il urmareste pe artist printr-o serie haotica de evenimente pe strazile Parisului devastat de razboi in 1916. Actiunea are loc pe parcursul a 72 de ore, din distributie mai fac parte Al Pacino, Stephen Graham si Antonia Desplat.

Sinopsisul suna astfel: „A fost un accident de masina. In fuga de politie, dorinta sa de a-si incheia cariera si de a parasi orasul este respinsa de colegii artisti Maurice Utrillo, Chaim Soutine si muza lui Modi, Beatrice Hastings. Modi cere sfatul dealerului de arta si prietenului sau, Leopold Zborowski – cu toate acestea, dupa o noapte de halucinatii, haosul din mintea lui Modi atinge un crescendo atunci cand se confrunta cu un colectionar american, Maurice Gangnat, care are puterea de a-i schimba viata.”

Intr-o declaratie ce a insotit fotografii de pe platoul de filmare, Depp a numit realizarea filmului o „experienta incredibil de satisfacatoare si transformatoare”: „As dori sa-mi exprim recunostinta profunda fata de intreaga distributie, echipa si producatori pentru angajamentul si creativitatea lor de neclintit. Lui Al, care mi-a cerut sa fac acest film – cum as putea sa-l refuz pe Pacino? O recunoastere sincera pentru ca a contribuit cu generozitate la acest proiect prin talentul si dedicarea sa. ‘Modi’ este o marturie a spiritului de colaborare al cinematografiei independente si sunt incantat sa prezint lumii aceasta poveste unica si captivanta.”

Proiectia va marca intoarcerea lui Depp la San Sebastián dupa ce a primit Premiul Donostia al festivalului pentru intreaga cariera in 2021. 

“Modi” este, de asemenea, unul dintre primele proiecte ale actorului de la batalia judiciara din 2022 cu fosta sotie Amber Heard, in care a dat-o in judecata pentru defaimare dupa ce aceasta l-a acuzat de agresiune fizica. Depp a castigat in cele din urma procesul, desi controversa provocata de acesta i-a afectat cariera. Si-a facut revenirea in festival la Cannes in 2023, cu premiera filmului „Jeanne du Barry” al lui Maïwenn, in care a jucat rolul Regelui Ludovic al XV-lea.

In „Modi” vor aparea si prietenii romani ai lui Depp, Viorica si Ionita de la Clejani. Actorul s-a declarat de mai multe ori fascinat de muzica tarafului de la Clejani si i-a promovat in intreaga lume de cate ori a avut ocazia.

Citește în continuare