Skip to content

8 secrete de invatat din K-beauty si rutina de frumusete a femeilor coreene pentru un ten impecabil, de portelan.

In industria frumusetii, K-beauty defineste produsele sau trucurile de ingrijire coreene care ajuta la obtinerea unui ten cu aspect impecabil, “de portelan”. Dincolo de mastile de fata in forme simpatice si ambalaje amuzante, frumusetea coreeana are la baza o filosofie axata in primul rand pe obtinerea unui ten sanatos si luminos.

Mai jos va prezentam cateva sfaturi K-beauty care va ajuta sa obtineti mult ravnita „piele de portelan” – un ten luminos, fara pori, care arata sanatos si hidratat. Sunt sfaturi care ajuta la mentinerea sanatatii pielii prin incorporarea ingredientelor naturale, a tehnologiei avansate de skincare si a unei atitudini atente fata de ritualurile de ingrijire a pielii.

Ritualurile pornesc de la dubla curatare a tenului, un aspect esential pentru a elimina toate particulele nesanatoase de pe suprafata epidermei.

K-beauty mizeaza in primul rand pe o dubla curatarea a pielii pentru a indeparta toate urmele de machiaj, protectie solara si impuritati. 

Incepeti cu un produs de curatare pe baza de ulei pentru a elimina straturile de la suprafata de machiaj si crema de protectie solara. Continuati cu un produs de curatare pe baza de apa pentru a indeparta orice reziduuri ramase si pentru a reimprospata pielea.

Dupa curatare, exfolierea este vazuta ca o reinnoire a tenului la fiecare cateva zile.

Exfolierea delicata este esentiala pentru indepartarea celulelor moarte ale pielii si promovarea reinnoirii celulare. Frumusetea coreeana ofera o varietate de optiuni de exfoliere, de la peelinguri chimice la scruburi delicate. 

Se recomanda sa alegeti o versiune potrivita tipului de piele si sa evitati exfolierea excesiva, care poate irita pielea.

Hidratarea este, de fapt, punctul cheie al unui ten cu aspect sanatos si luminos.

Rutina K-beauty prioritizeaza hidratarea pe tot parcursul zilei. Porneste de la stratificarea lotiunilor tonice, a uleiurilor si a cremelor hidratante care creeaza un aspect plin de roua si volum. 

Lotiunea tonica are multiple roluri si beneficii si functioneaza ca un produs minune: curata, purifica, improspateaza si energizeaza pielea fetei. De fapt, pregateste tenul pentru aplicarea celorlalte produse, oferind o doza concentrata de hidratare.  Ulterior, cremele hidratante fixeaza hidratarea si lasa pielea moale si supla.

Specialistii in K-beauty descriu protectia solara drept “nenegociabila”.

Coreenii folosesc crema de protectie solara in mod religios, nu doar in zilele insorite, pentru a preveni daunele provocate de soare, hiperpigmentarea si imbatranirea prematura. 

Expertii recomanda sa alegeti o crema cu spectru larg si un SPF de la 30 in sus pe care il puteti aplica de mai multe ori pe parcursul zilei. 

Bineinteles, din rutina K-beauty sunt nelipsite mastile sub forma de foi.

Mastile sub forma de foi sunt un element de baza in rutina K-beauty. Aceste tratamente concentrate ofera un impuls rapid de hidratare, luminozitate sau beneficii calmante, in functie de masca aleasa. Gasiti produse produse in Asia si Coreea de Sud in magazine din Bucuresti precum KJ Center si Moon Glow (din Mall Promenada) dar si pe site-urile de cosmetice cunoscute (Sephora, Notino, Douglas).

Ingredientele fermentate sunt o tendinta populara in K-beauty. 

Femeile din Coreea care au trecut de 60 de ani si care au un ten aproape ca la 30 de ani spun ca secretul este in Kimchi o varza fermentata, un fel de muraturi locale, care este foarte prezenta in alimentatia asiaticilor.

Si muraturile din alimentatia noastra – alimentele fermentate – sunt extrem de benefice pentru sanatate: au probiotice si ajuta la curatarea naturala a colonului, au microorganisme naturale care elimina enzime care fac foarte mult bine corpului nostru. Asa ca nu era intamplator ca bunicile noastre “puneau muraturi” in fiecare toamna.

Tehnologia din alimentele fermentate este dusa acum in cosmetica, pentru ca enzimele eliberate prin fermentare ajuta la absorbtia in piele a ingredientelor prezente in cosmetice, crescand beneficiile acestora.

Fenomenul natural al fermentarii aduce la suprafata ingrediente magice ca probioticele, vitamine, antioxidanti care nu doar ca lupta impotriva radicalilor liberi care apar cu deteriorarea tenului produsa de razele UV si poluare, ci produc aminoacizi care functioneaza ca un perete de protectie intarziind aparitia ridurilor.

Mai jos gasiti cateva produse cosmetice care se afla pe piata noastra si au la baza procesul de fermentatie.

Suplimentele alimentare si anumite dispozitive pot oferi plusul de tonus de care are nevoie tenul pentru un aspect impecabil.

Una dintre principalele tendinte din ultimii ani este frumusetea „ingerabila”. Vanzarile de suplimente si vitamine dedicate frumusetii este in crestere cu 15% fata de anul trecut in SUA si in mai multe tari europene. In trecut, acest tip de suplimente promiteau forme de nutritie mult mai generale insa in ultimii 2 ani au aparut o serie de complexe care tintesc catre zone zone specifice. 

In acelasi timp, K-beauty ofera o varietate de instrumente si tehnici suplimentare pentru a va imbunatati rutina de ingrijire a pielii. “Facial mist” sau sprayurile de revigorare faciala, alaturi de apa termala, va reimprospateaza pielea pe tot parcursul zilei. De asemenea, dispozitive de masaj facial — de la un simplu derma roller la instrumente electronice inteligente — imbunatatesc circulatia si promoveaza drenajul limfatic. Sunt recomandate si mastile de dormit care ofera hidratare peste noapte. 

Daca va doriti sa utilizati dispozitivele metalice care trebuie congelate cu o noapte inainte, acestea trebuie glisate usor peste tenul curatat si hidratat cu un ser, ulei sau o masca in foaie. Miscarile trebuie realizate de la mijlocul chipului spre linia parului, o miscare care incurajeaza efectul de lifting al muschilor fetei. Pentru a obtine un efect de sculptare al tenului, miscarea ar trebui sa fie de apasare si eliberare in momentul in care ajungeti la linia parului.

Per total, frumusetea coreeana presupune o abordare holistica.

Expertii coreeni sustin ca un ten frumos merge dincolo de simple produse cosmetice. La aspectul impecabil contribuit o dieta sanatoasa, un somn adecvat si gestionarea stresului.  

Experimentati cu diferite sfaturi K-beauty si gasiti ceea ce functioneaza cel mai bine pentru pielea dvs. Insa procesul de personalizare a rutinei de ingrijire poate fi lung, necesita rabdare, consecventa si gasirea bucuriei in micile momente de rasfat si hidratare.

Citește în continuare